Vizitator tiry213 Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Salut , Mi-am cumparat niste butoane care le-am pus pe o plansa, si le-am conectat la un joystick care se conecteaza la pc prin usb. Butoanele au si led-uri in ele, dar nu stiu de unde pot alimenta aceste leduri. Ce solutie am ca sa le alimentez prin usb? Sunt 9 butoane cu led care trebuie alimentate. Atasez cateva poze , cu joystick-ul si ce am facut. Multumesc, Cosmin, Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Pe USB ai 5V,de la care sa alimentezi ledurile ...la USB ai 4 fire:+5V,DATA,CLOCK,GND.Ordinea nu o stiu,poti afla cautand pe net sau intreaba la sectiunea 'Hardware'.Joystickul aprinde el ledurile lui,o fi o defectiune software. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Salut! Esti sigur ca butoanele alea nu au de fapt neoane pentru 220V in ele? Nu imi dau seama exact de tip.Poti pune mai multe detalii despre butoane?Daca au led-uri(posibil sa aiba si rezistenta) o sa le poti alimenta din usb. Link spre comentariu
Vizitator tiry213 Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Cred ca au rezistenta pe ele. Nu stiu sigur . Pe internet am vazut ca sunt led-uri de 1,7v. Eu am pus 3 in serie ,si le-am alimentat de la un incarcator nokia. Merg foarte ok.La usb se aprindeau foarte slab. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Cele din joystick sigur sant leduri, cele de pe panou,dupa cum sugera bogdan_,foarte probabil sa fie la 220(si daca le scoti rezistenta serie tot raman la 50~80V,ca).Inlocuieste-le cu ledurile din joystick sau ,daca sant smd,scoatele din circuit si foloseste ,dincolo,leduri de 3mm la culoarea fiecarui buton . Link spre comentariu
Vizitator kompressor Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 sa-nteleg si eu... ce vrea sa reprezinte toata instalatia asta, cum si la ce functioneaza (nu ma refer la USB ci la ce program sau aplicatie ) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 sa-nteleg si eu... ce vrea sa reprezinte toata instalatia asta, cum si la ce functioneaza (nu ma refer la USB ci la ce program sau aplicatie )aplicatiile sant multiple;de exemplu :PC games(nu dau nume de jocuri ca atunci fac publicitate )sau manevrarea unei macara sau a unui CNC sau... Link spre comentariu
Vizitator tiry213 Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Exact ce facea un joystick, daor sub alta forma. Eu joc simulatoare auto, asa ca aveam nevoie de ceva de genul, butoane fixe, sa nu stau sa caud pe joystick dupa ele. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Asta trebuia sa spui,ca ai un joystick din care ai facut l-ai transformat intru-un aparat mai mare,care sa corespunde cerintelor.La acest aparat,ai niste butoane...care vrei sa se aprinda cand le apesi.Si de ce nu se aprind?Deoarece,pe circuitele de comanda sant curenti mici,care nu pot sa aprinda un led.Rezolvarea e cum ti-am spus in raspunsul anterior. Link spre comentariu
Vizitator tiry213 Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Acum am vazut ca nu prea m-am facut inteles in primul post Le-am facut intre timp. Le aprind cu un incarcator de nokia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum