Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxa centrala - "in lucru"

ahegyes

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

9

• Th3_uN1Qu3

5

• danzup

1

• rares01

1

Top autori în acest subiect

Difuzoarele sunt cumparate de la http://www.tonsil.ro - gasesti acolo si preturile.

filtrele le-am facut eu (inca nu sunt gata pt ca nu am testat/masurat/ascultat boxa gata facuta, acum urmeaza fine - tuning-ul). Inca lucrez la finisare - furniruire\lacuire. Pretul componentelor din filtru se ridica undeva la 50 ron (bobine confectionate de mine).

La costuri se mai adauga MDF, furnir, lipici, lac, suruburi, biscuiti, melana si alte maruntisuri care se aduna. Cred ca poti sa faci si singur calculul. Daca mai iei in calcul si manopera....iese un pret frumusel.

Link spre comentariu

boxa asta nu va avea masca, dar voi face masca pentru altele si sper ca nu o sa uit sa fotografiez procesul. Aici am uitat sa fotografiez debitatl MDF-ului si imbinarea\lipirea placilor.

Link spre comentariu

Usher Audio 8137A.Da, stiu, nu este un difuzor dedicat pentru sub, dar se vrea doar compensarea/ajutarea micutelor difuzoare tonsil pe partea de joase. In afara de asta mai sunt si limitari de spatiu, sistemul urmand a fi instalat intr-o camera de garsoniera.

Link spre comentariu

De ce bass reflex ? Foarte buna intrebare! Cu totii stim ca cel mai corect bas este cel in incinta inchisa. Cu totii cunostem si avantajul pe care il are incinta bass-reflex si anume un castig de 3dB prin port precum si extensia mai mare la bass. Cu alte cuvinte, e chestiune de compromis. Cum azi toata lumea alearga dupa cat mai mult bass...compromisul merge inspre cantitate si nu calitate. Mai mult de atat, cu totii stim ca totul pe lumea aste este subiectiv. Unora le place mai mult sunetul de bass-reflex chiar daca stiu ca nu e cea mai corecta solutie. Eu sunt unul dintre aceia.

Link spre comentariu

E......, teoretic asa e, practit problema e diferita. Pe langa dialog mai este multa informatie pe canalul central. Depinde si de setup-ul pe care il faci din Amplificatorul/Preamplificatorul Suround. Poti sa il setezi in asa maniera incat sa iti bage basul FULL si pe canalul central.Pe langa toate astea, chiar si vocea are "armonici" care coboara linistit pana la frecvente de 60hz.

Link spre comentariu

Daca ai si un receiver decent atunci se schimba ecuatia. :da Felicitari pentru executie si sa vedem si restul! Apropo, cu ce masori SPL'ul, cu microfon calibrat si software sau cu SPL metru? Ma intereseaza si pe mine. Din cate am vazut un microfon calibrat e mai ieftin si il poti folosi la mai multe chestii... Tu ce parere ai?

Link spre comentariu

DA, SPL-ul il masor cu un Behringher ECM8000. Cu SPL-metru ar fi mult mai greu si mult mai imprecis de facut o astfel de masuratoare. Apoi, SPL-metrele au si alte limitari.Pe langa microfon - in cazul meu Behringher ECM8000 - mai e nevoie si de un preamplificator cu Phantom Power. Eu folosesc pentru acest scop un mixer JBL. Mai e nevoie si de o gramada de cabluri, suport microfon, si multe altele de care te izbesti doar cand te apuci de lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări