ahegyes Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=34 Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 http://www.diy-audio.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=34Exceptional !Cat au costat difuzoarele ?Dar filtrele si in final toata boxa ?Si eu caut de mult sa-mi fac o boxa de centru, pentru ca nu mi-au placut cele care sunt in magazine .Da si niste linkuri de unde se pot cumpara difurile . Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 12, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Difuzoarele sunt cumparate de la http://www.tonsil.ro - gasesti acolo si preturile. filtrele le-am facut eu (inca nu sunt gata pt ca nu am testat/masurat/ascultat boxa gata facuta, acum urmeaza fine - tuning-ul). Inca lucrez la finisare - furniruire\lacuire. Pretul componentelor din filtru se ridica undeva la 50 ron (bobine confectionate de mine). La costuri se mai adauga MDF, furnir, lipici, lac, suruburi, biscuiti, melana si alte maruntisuri care se aduna. Cred ca poti sa faci si singur calculul. Daca mai iei in calcul si manopera....iese un pret frumusel. Link spre comentariu
rares01 Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 frumos daca la caz vei proiecta si o masca pentru boxa te rog daca se poate sa pui la fel pozele detaliate foarte util site-ul Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 12, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2010 boxa asta nu va avea masca, dar voi face masca pentru altele si sper ca nu o sa uit sa fotografiez procesul. Aici am uitat sa fotografiez debitatl MDF-ului si imbinarea\lipirea placilor. Link spre comentariu
felixx Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 ....ce difuzor vrei sa folosesti pentru sub? Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 16, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Usher Audio 8137A.Da, stiu, nu este un difuzor dedicat pentru sub, dar se vrea doar compensarea/ajutarea micutelor difuzoare tonsil pe partea de joase. In afara de asta mai sunt si limitari de spatiu, sistemul urmand a fi instalat intr-o camera de garsoniera. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Frumos lucrat, tot respectul si pentru marfa cu care lucrezi. O singura intrebare am - de ce bas reflex? Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 18, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2010 De ce bass reflex ? Foarte buna intrebare! Cu totii stim ca cel mai corect bas este cel in incinta inchisa. Cu totii cunostem si avantajul pe care il are incinta bass-reflex si anume un castig de 3dB prin port precum si extensia mai mare la bass. Cu alte cuvinte, e chestiune de compromis. Cum azi toata lumea alearga dupa cat mai mult bass...compromisul merge inspre cantitate si nu calitate. Mai mult de atat, cu totii stim ca totul pe lumea aste este subiectiv. Unora le place mai mult sunetul de bass-reflex chiar daca stiu ca nu e cea mai corecta solutie. Eu sunt unul dintre aceia. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 M'ai lamurit doar partial. De fapt intrebarea mea trebuia sa sune asa: Ce treaba are o boxa centrala la 60Hz? Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 19, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2010 Pai, de ce sa nu aiba treaba ??? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 19, 2010 Partajează Postat Aprilie 19, 2010 Pai din moment ce reda doar dialog nu prea ii trebuie bas, ca oricum e redirectionat spre canalul de subwoofer. Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 19, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2010 E......, teoretic asa e, practit problema e diferita. Pe langa dialog mai este multa informatie pe canalul central. Depinde si de setup-ul pe care il faci din Amplificatorul/Preamplificatorul Suround. Poti sa il setezi in asa maniera incat sa iti bage basul FULL si pe canalul central.Pe langa toate astea, chiar si vocea are "armonici" care coboara linistit pana la frecvente de 60hz. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 19, 2010 Partajează Postat Aprilie 19, 2010 Daca ai si un receiver decent atunci se schimba ecuatia. Felicitari pentru executie si sa vedem si restul! Apropo, cu ce masori SPL'ul, cu microfon calibrat si software sau cu SPL metru? Ma intereseaza si pe mine. Din cate am vazut un microfon calibrat e mai ieftin si il poti folosi la mai multe chestii... Tu ce parere ai? Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 19, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2010 DA, SPL-ul il masor cu un Behringher ECM8000. Cu SPL-metru ar fi mult mai greu si mult mai imprecis de facut o astfel de masuratoare. Apoi, SPL-metrele au si alte limitari.Pe langa microfon - in cazul meu Behringher ECM8000 - mai e nevoie si de un preamplificator cu Phantom Power. Eu folosesc pentru acest scop un mixer JBL. Mai e nevoie si de o gramada de cabluri, suport microfon, si multe altele de care te izbesti doar cand te apuci de lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum