Mondan Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 http://www.circuitlake.com/digital-subw ... dback.html In link-ul mai sus indicat gasim o ideie foarte interesanta de corectia a distorsiunilor la frecventa joasa. Se corecteaza nu distorsiunile "electrice" ci cele "audio" sau "mecanice". Personal posed dsPIC30f2020 cuparat de la Comet cu 15 RON pe vremea cand vindeau catre persoane fizice. Ca programator se poate folosi Pickit 2 dar legarea la pini integratului difera putin de kitul uzual. Avand in vedere ca nu am avut timp sa ma apuc de acest proiect il postez aici pentru cei entuziasti. Pana nu al aud nu pot sa imi fac o ideie. Postez aici si nu la sectiuna "Micro contrullere" pentru ca e interesata in primul rand partea de audio si nu cea de programare. Acest Pic face conversia A/D cu viteaza de 1M conversi/sec cu o "precizie" de 10 biti. MI-am pirdut entuziasmul cand am aflat ca un sunt pe 10 biti e cam prost. In prezent placila de sunet sunt pe 16 biti ci - cica - tot mai sunt unii oameni care simt diferenta de calitate. Asa ca au aparut pe 32 de biti cand nu poti face diferenta intre intregistrare analogica si digitala. Sugestii ? Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Diferenta este la frecventa redata si cea de esantionare.Subiectul se muta la microcontrollere. Ideea a fost implementata de yamaha, de philips si probabil si de altii.Si daca e pana acolo nu e corectie acustica, se corecteaza doar cursa.De exemplu ai o cutie reflex, unde la acordaj cursa e mica, in rest e mare.Circuitul simte ca diful nu se misca si creste castigul si ca rezultat final ai o crestere puternica in jurul frecventei de acordaj.Pt o cutie inchisa ar merge f fain.E un proiect ce merita sa iti bati capul sa il implementezi. Link spre comentariu
Mondan Postat Aprilie 12, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Multumesc pentru raspuns, Mai am o intrebare: In schema bloc de aici: http://www.circuitcellar.com/microchip2 ... stract.pdf ce inteleg prin "closed box subwoofer" ? O doar o cutie "inchsa", fara nici o fanta/gaura ? Daca realizez o astfel de cutie nu dauneaza membranei difuzorului la puteri mari pentru ca presiuna din interiorul ei poate creste mult ? Daca selectati de aici, din josul imaginii Entry: http://www.circuitcellar.com/microchip2 ... T2292.html fisierele din source.zip - ce compilator trebuie ? Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 E ce am scris eu mai sus.Nu dauneaza presiunea, dar cere sa ai un dif specializat pt incinte inchise, altfel ai nevoie de un amplif mai puternic.Intr-un bas reflex presiunea la anumite frecvente poate fi mai mare decat intr-o incinta inchisa, chiar daca ochiometric nu pare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum