Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema TFT 15' - dreptunghi luminos si transparent

Vizitator Yogg-Saron

Postări Recomandate

Vizitator Yogg-Saron

Buna ziua!

A aparut o problema la monitor meu Belinea TFT 15', si am rugamintea daca imi poate oferi cineva o solutie spre repararea acesteia.

Problema este urmatoarea : pe verticala, de sus pana jos apare un dreptunghi luminos si transparent oarecum maricel, doar pe fundal inchis , respectiv negru, care nu dispare odata cu schimbare fundalului, oprirea monitorului timp de cateva minute, sau imprimarea unui fundal alb cateva minute ca sa se rearanjeze pixelii. Stiu sigur ca este de de la monitor problema, deoarece acest dreptunghi luminos si transparent apare si inainte sa intre in windows pe funadalul negru, apare in bios pe fundalul albastru inchis si totodata acesta nu apare in print screen.

Mentinez ca alaturi de acest dreptunghi luminos, culorile se vedeau de parca erau arse. Dupa ce am aplicat un fundal alb timp de cateva minute si-au revenit. In schimb dreptunghiul nu a disparut.

PS. Nu stiu daca am folosit termenul de "luminos" tocmai corect, dar cred ca cei care au mai intalnit aceasta problema sau poseda cunostinte asupra monitoarelor vor stii despre ce este vorba.

Multumesc anticipat, in speranta ca vor primi o solutie problemei mele.

Modificat: Am observat ulterior ca daca dau constrastul la 0% dreptunghiul transparent nu se mai observa, in schimb chiar si la 1% se observa bine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări