remus68 Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 In urma cu treizecisiunpic de ani cind am inceput si eu cu electronica, am citit foarte mult inainte de a construi ceva. Dupa bijbiieieli copilaresti, in 1978 asamblam primul kit al unui radioreceptor rusesc (Elektron M). Cind habar nu ai de nimic, este greu sa faci ceva, mai ales daca nu stii ce si cum functioneaza. De aceea i-am aratat unde poate citi ceva interesant, de unde sa invete cit mai multe. Daca e pasionat va continua. Link spre comentariu
mistique Postat Aprilie 11, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2010 prin cineva experimentat ma refer la cineva care a mai facut cablaje si modificat scheme...nu spun ca voi nu ati mai facut asa ceva sa nu nu stiti dar...doar din poze nu se prea poate sa iti dai seama asa daca ma duc la cineva ii las statia cat are nevoie sa copieze schema si sa o modifice,asa din poze e cam greu sa faci schema. Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Ai citit ce-ţi spuneam pe scurt mai sus referitor la tranzistorii tăi? Vei ajunge la concluzia că nu mai poţi continua cu varianta existentă şi va trebui să schimbi totul de la 0, poate chiar şi transformatorul, pentru că e posibil să fie subdimensionat pentru ce ţi-ai dori tu... Şi mai ales CITEŞTE ce ţi-a zis Remus! Link spre comentariu
mistique Postat Aprilie 11, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Si dak va este mai usor si vreti sa ma ajutati in legatura cu schema corectorul de ton nu prea ma intereseaza pentru ca gasesc o gramada pe net dar daca este necesar si corectorul de ton pentru ca schema sa functioneze atunci nu stiu ce sa zic .Ramane la aprecierea voastra daca vreti sa ma ajutati.Da am citit si eu chiar vreau sa o iau de la 0 cu toate piesele pentru ca vreau sa am mai multe exemplare ca mi-a cerut si 1 prieten Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Măi omule, de la 0 înseamnă cu tot cu scheme, înseamnă că nu mai poţi păstra nici măcar ideea ce a stat la baza amplificatorului ăstuia. Uite ce pot tranzistorii tăi:GD607Power, General PurposeVariousPower, General Purpose, GD607, Ge, NPN, 4W, 32V, 20V, 12V, 1A, 90>C, 40MIN, F, TO3Asta înseamnă că la parametrii ăştia nu ai cum să ai la ieşire mai mult de 10 W în condiţii de siguranţă... Asta vrei să ai şi pe viitor? Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 PCBurile sint dintr-un pickup TESLA SUPRAPHON cu doza ceramica, din anii '70...'80. Chiar nu merita sa fie reprodus! Tot amplificatorul de putere poate fi inlocuit cu doua TDA2030, cu performante net superioare - original nu are mai mult de 2x6...10W. Corectorul nu are parmetri "de top". Etajul final e asemanator cu cel de la G4W, iar corectorul cu cel de la seriile NZC. Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 L-am recunoscut şi eu, că am făcut praf unul din ăla acum vreo 7-8 ani neavând la ce să-l mai folosesc... Link spre comentariu
mistique Postat Aprilie 11, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Nu as vrea amplificator cu integrate as vrea unul cu tranzistori pentru ca nu prea are zgomot de fon...si nu are distorsiuni asa de mari ca la integrate si vroiam sa reproduc schema aceea pentru sa vand vreo 2 ca este foarte simpla .daca aveti alte idei de amplificatoare cu tranzistori sa zicem de max 2x25w eu astept scheme..(cablajul cu dispunerea de piese ca altfel nu ma pricep sa o construiesc :P) Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Mda, o să scormonesc prin colecţia Tehnium (prin anii '90), că era un amplificator de 20W pe acolo cu BD-uri finali, destul de uşoară schema de altfel. Dacă nu sunt eu de ajuns de rapid caută şi tu în paralel, o să găseşti pe net toată colecţia de reviste...Şi referitor la zgomote şi alte chestii de-astea, te cred că vrei să fii începător sau chiar mai mult în ale electronicii, dar cu asta ai comis-o rău de tot. Cine ţi-a băgat ţie drăcovenia asta în căpşor? Iar tu ca viitor începător nu ar trebui să accepţi afirmaţii neîntemeiate, gratuite, total nefondate şi neadevărate şi pe deasupra să le mai şi postezi...Mergi mai bine pe ideea lui Remus cu TDA 2030 şi o să fii mai mult decât mulţumit...Şi încă odată şi cel mai important: pune mâna şi CITEŞTE dacă vrei să ai şanse de reuşită! Link spre comentariu
Myhayxx Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 uite aici unul. l-am descarcat tot de pe forum dar nu mai stiu exact de unde si de la cine. il poti deschide cu EAGLE . sau http://niqro.3x.ro/100wt/aaf_clasic_100W.htm Link spre comentariu
mistique Postat Aprilie 11, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Va multumesc mult dar nu prea inteleg cablajul....adik traseiele ...orikm multumesc dak nu gasiti altfel incerc sa o fac pe asta o sa stau maine sa imi dau seama ....oricum mersi de ajutor si alte scheme sunt binevenite.... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Alte scheme, mai moderne, găseşti mai sus la ''scheme amplifuri''. Link spre comentariu
mistique Postat Aprilie 12, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2010 ok va multumesc mult.Acest topic si-a atins scopu se poate inchide si va multumesc inca odata pentru ajutor...si in legatura cu acea statie cred ca o sa mai fac cateva exemplare pentru vanzare si nu voi modifica nici o schema voi prelungi cracii condensatorilor cu fire are ceva daca nu folosesc fire ecranate ? Link spre comentariu
ionut_te Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Aoleu, da' încăpăţânat mai eşti!!! Tranzistorii de unde naiba îi iei? sau vrei să dai cumva timpul înapoi? Poate pentru asta ai soluţii... :nebunrau:Cât de greu poate fi să pricepi că nu mai găseşti componentele de care ai nevoie? Dă-i încolo de condensatori, nu ăia sunt problema, ci TRANZISTORII, pe ăia nu ai de unde să-i iei, decât poate de la cineva căruia i-au rămas din pură întâmplare şi care m-aş mira să aibă atâţia câţi ai tu nevoie... Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Merge fara nici o problema si cu tranzistori finali cu siliciu! Se modifica putin tensiunea de prepolarizare a lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum