Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ulei compresor de aer

poe

Postări Recomandate

Buna ziua,Am un compresor de aer de 24 litri si vreau sa-i schimb uleiul, in carte scrie ca din fabrica a venit cu ulei multigrad 15W40 dar ca pot folosi si ulei sintetic cu interval de schimb mai mare, dar nu se specifica de care. Mie mi-a ramas niste Castrol SLX Profesional 5W40 de la masina, pot pune din acesta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• poe

4

• PL500

2

• boku

1

• Dan57

1

Top autori în acest subiect

Am pus pana la urma acel Castrol 5W40, motorul se aude la fel, nu vad de ce ar fi vreo problema, am vazut totusi ca pe internet exista ulei special pentru compresor, de aceea totusi cred ca este un ulei mai special, dar gandindu-ma ca e tot un piston si o biela acolo, mai putin arderea ca la un motor, nu vad de ce nu ar fi bun un ulei de motor. Oricum uleiul care l-a avut din fabrica era foarte gros, s-au scurs 250ml in 30 minute. Mai astept niste raspunsuri totusi de la cei cunoscatori.

Link spre comentariu

Buna ziua,Am un compresor de aer de 24 litri si vreau sa-i schimb uleiul, in carte scrie ca din fabrica a venit cu ulei multigrad 15W40 dar ca pot folosi si ulei sintetic cu interval de schimb mai mare, dar nu se specifica de care. Mie mi-a ramas niste Castrol SLX Profesional 5W40 de la masina, pot pune din acesta?

Eu am cumparat de la Bricostore (Orhidea) ulei special de compresor, au fiindca vind si compresoare.
Link spre comentariu

Am pus pana la urma acel Castrol 5W40......

Uleiul pe care l-ati utilizat, fiind mai fluid (la temperaturi ambiante) decat cel prescris, poate ajunge sa impurifice (intr-o masura mai mare decat uleiul original) aerul comprimat. Daca acest lucru nu deranjeaza atunci nu cred sa existe vreo problema legata de fiabilitatea grupului compresor.
Link spre comentariu

Si eu tot de la Bricostore am cumparat compresorul, stiam ca ei au de vanzare asa ceva pentru ca i-am intrebat cand am cumparat, dar citind in carte ca uleiul este 15W40 si ca pot folosi si sintetic, am zis ca nu e problema, eventual voi trece pe un 10W40.Exact la faptul ca se poate contamina aerul cu mai mult ulei m-am gandit si eu (am observat ca aerul miroase a ulei), dar nu cred ca este o problema, eu folosindu-l mai mult la presiunea in anvelope, mai suflu un filtru de aer, sau mai curat calculatorul/laptopul de praf, treburi casnice. Pe mine ma intereseaza uzura grupului in sine sa nu fie afectata. Pana la urma pot folosi un filtru epurator/decantor, am vazut ca exista, dar nu cred ca este cazul.

Link spre comentariu

totusi sa fii precaut la "consumul" de ulei. si daca ei zic 15W40 cred ca mai bine pui din asta. poate uiti de ulei si te trezesti dupa cateva zile ca al tau compresor mergea fara ungere :nebunrau: risti sa-l gripezi. oricum ma gandesc ca nu-l folosesti in regim "heavy duty"... tocmai de aia cu agitatia specifica crizei mai uiti de fleacuri din acestea

Link spre comentariu

Voi urmari nivelul asta-i clar, ca are un "ochi" de vizitare, intr-adevar il folosesc destul de rar, oricum chiar si dupa o utilizare sa zic de o ora maxim poate nici atat, uleiul era cam negru.

Link spre comentariu

Uleiul folosit de dvs. (fiind de calitate superioara) are si propietati detergente foarte bune,de aceea se inegreste foarte repede.Intr-adevar trebuie supravegheat nivelul ceva mai des, in rest sunt convins ca va proteja compresorul mult mai bine.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Un ulei foarte bun pentru compresor este cel produs de Lubrifin in Romania. Il cumpara si il folosesc nemtii de la Chiron si daca nu ma insel si cei de la Abac. Folositi-l cu incredere.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări