Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

frecvente canale

LostCell

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

3

• LostCell

3

• Marele Savant

3

• harman37arun

2

Chiar sunt curios la ce iti mai foloseste canalul 7 sau 10.Eu auzisem ca totul s-a mutat in UHF, si nu ieri de azi, ci de cativa ani buni...harman37arun(i)lumineaza-ma pls. De ce ar trebui specificata norma? Mai exista OIRT-ul? "si nu ieri de azi, ci de cativa ani buni"...Si, in esenta, care era deosebirea in calcului antenei?Vezi ca sunt hoasca batrana, asa ca vreau si inteleg doar formulele interpretate, si ma cam prind cand e copy paste de pe net...Asa ca..succes

Link spre comentariu

Salutari,Imi pare rau Flor, dar trebuie sa te contrazic: TVR inca mai transmite terestru pe citeva canale in benzile 1.2 sau 3. De ex, canalul 6 unde se transmite tvr1 acopera jumatate din tara si cred ca si canalul 2 in Bucuresti. Norma este OIRT!!De asemenea, datorita largimii de banda diferite a canalelor in cele 2 norme ( 8 respectiv 7 mhz) difera si frecventele centrale al canalelor, ma refer la canalele 1-12. S-urile, SC-urile in general UIF-ul se transmit obligatoriu CCIR deci frecventele canalelor sint acleleasi. Revin, poate intereseaza pe cineva:Cerbu 20Kw/canal 8Urseni 10Kw/canal 9Iasi 20kW/canal 9Costila 20Kw/canal 6plus: Timpa, Eforie, Mahmudia,P. Neamt,Rarau, Magura, Paltinis,Bihor, Mogosaplus un milion de retranslatoare de 10WToate in banda 3, canale 6-12. Je

Link spre comentariu

Si mi imi pare rau, Emile.Cand scriu acest raspuns omul pe care vroiam sa il intreb a plecat deja acasa. Dar si maine e o zi. Si o sa aflu din cea mai sigura sursa. Presupun ca sti ce de spun asta...Asta pt ca sunt puturos si n-am chef sa sap prin site-ul tvr.ro, sa vad pe ce frecvente dau astia semnalul ...Cat de spre canalul 2 in Bucuresti, cand ajung acasa o sa imi alimentez Selena, ca sa ii reincarc conzii, off course..Dar sunt atat de sigur ca nu o sa mai prind nimic, ca sunt gata de pariu. Nu uita ce pe canalul 4 recte 91.7MHZ acum e Radio National 91.75MHZ. Vorbesc, pardon scriu de zona YO3..Iarasi nu spun cat conteza diferenta de 1MHz la o antena de canal 7 sau 8. Adica cat e diferenta in mm la elemntele antenei si ce insemana sa o faci de CCIR in loc de OIRT..Care, sa nu uitam e construita de un amator, nu de un profesionist intr-o fabrica dotata cu tot ce trebuie, inclusiv scule de masurare profesionale, cu tolerante de fabrica, etc..

Link spre comentariu

Exista sigur. In bucuresti intr-adevar nu mai este canalul 2 este probabil 6. M-am corectat in al 2-lea mesaj unde am spus ca toate emitatoarele retransmit TVR1 in canele 6-12. Apropo, la mine in Gorj, releul de la Cerbu transmite pe canalul 8 OIRT. Oricum nu este ceva asa de important pentru noi, dar la tara in zonele unde nu a ajuns cablul, lumea inca mai receptioneaza transmisiile terestre plus ca maninca si gura RA Radiocomunicatii o piine! Cele bune, Emil

Link spre comentariu

Emile, imi pare tare rau, nu o lua ca critica, dar trebuie sa iti upgradezi cunostiintele.. In Buc TVR-ul, adica Regia nationala de comunicatii nu mai emite de prin (parca) 2005 in canalele FIF. Totul a trecut in UIF. Statiile de radio comerciale s-au batut sa capete frecventele eliberate..Nu am timp sa sap prin site-ul RNC, si eventual prin cel al ANCOM, dar la telefon mi s-a confirmat ce scrisesem anterior.La mine la mosie, (jud. Arges) prind TVR1 si 2 in UIF. Se simte in cablu..

Link spre comentariu

Le-am upgradat! Am spus deja ca in bucuresti nu mai este canalul 2 ci 6 care transmite de pe Costila nu din BU. La mine inca mai am pe ATF-ul proaspat eliberat in ian 2010 restrictia de a emite pe R8 care este ocupat cu transmisia terestra. Plus de asta am intrebat colegii care fac instalari la cablu la sate si mi-au confirmat ca inca gasesc locuinte unde se receptioneaza R8 terestru. In fine, hai s-o lasam ca am poluat degeaba topicul omului cu chestii care oricum nu intereseaza pe nimeni( eu promit ca nu mai intervin pe aceasta tema ), eventual ceva info despre sdr-ul ce spuneai ca-l termini curind! Cele bune, Emil

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

In Baia Mare se receptioneaza lacrima posturile: antena 1,tvr1,tvr2,national tv,maramurestv,realitatea tv,impact tv puricos.protv foarte puricos.

antena avea vedere libera spre mogosha.

La tara insa rezultatele su dezamagitoare,ori merge un post curat ori merge celalalt,antena a fost polarizata orizontal.

http://i42.tinypic.com/xkzpq8.jpg

http://i42.tinypic.com/27yc1ok.jpg

mi-ar fi foarte utila locatia emitatoarelor pt posturile protv antena1 national tv,si tvr1,fireste in zona mea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări