Vizitator shumyfi Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 ceau detin un difuzor made in 1001 de nopti si m-am gandit ca decat sa il arunc am sa dau pe membrana cu isonorizant auto ca sa maresc putin greutatea si poate si rigiditatea ,intrebarea mea este a mai incercat cineva asa ceva Link spre comentariu
chorchy Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 si cu ce te ajuta daca il faci mai rigid?e cumva dinala de hartie din anii 80?ce difuzor este? Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 marind greutatea membranei vei micsora\scadea fs-ul difuzorului - adica va cobora mai mult in frecventa, dar in acelasi timp vei micsora si sensibilitatea difuzorului, adica va suna mai incet. Evident, toti ceilalti parametrii T/S vor fi afectati intr-o anumita masura. Link spre comentariu
chorchy Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 stiu ca se micosreaza Fs,dar nu stiu ce imbunatatire ar avea la un difuzor slab la toate capitolele.Fs scade,Spl scade.Rms se modifica si el,si odata cu el intr-o mica masura Qms.Qes creste,conul este si mai greu de controlat decat era(daca motorul este slab). varianta asta da rezultate bune daca difuzorul are de unde sa scada SPL(implicit are motor puternic)si de ce nu,atata timp cat noul MMs nu este foarte mare,ca sa nu se rupa conul pe la imbinari. http://www.diyaudio.com/forums/multi-wa ... l-mms.html http://www.diyaudio.com/forums/multi-wa ... te-bl.html Link spre comentariu
Vizitator shumyfi Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 pai eu nu vreau sa il inbunatatesc ci vreau sa fac un experiment acum mai trebuie sa vad cand mai lucreaza prietenul meu cu isonorizant ca sa dau si eu o mana de isonorizant pe membrana si sa (vad daca aud) vreo diferenta ,parca difuzorul era dintr-un sistem 2.1 watson nu scxrie nimic pe el doar 4 homi si 20 watti de parametri nici nu se pune problema s-ai gasesc doar daca as masura da mi lene Link spre comentariu
chorchy Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 e satelit sau bas? Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Parerea mea este ca daca difuzorul e din start slab....rezultatele nu vor fi spectaculoase. Va fi un pic mai mult bass - dar probabil slab calitativ, precum si un spl mai mic. Probabil nici nu va urca asa de sus ca si inainte. Se va modifica si Vas-ul, Qts, etc. de aceea incinta trebuie modificata. Cu alte cuvinte, prea multa bataie de cap pt. nimic. Link spre comentariu
chorchy Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Vas nu cred ca se modifica,el depinde de Sd si de Cms,viteza sunetului si o densitate(care sunt constante).cred ca ar fi interesant sa discutam despre modificarea anumitor parametri ai difuzoarelor.Am constatat ca marind valoarea Cms,Group delay scade.Deasemenea Rms scade iar Qms creste.Qes scade si el(si aici as dori o explicatie din partea cuiva avizat,pentru ca nu prea ma pricep) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum