Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placuta de test cu tda1524

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

4

• niq_ro

2

• Purple

2

• cristitranca

2

Top autori în acest subiect

• 8 luni mai târziu...

m-arinteresa si pe mine sa realizez un Tone control si nu stiu ce integrat safolosesc.recomandati-mi si mie ceva,care sa nu strice sunetul,pentru un lant Hi-Fi, nu prea scump. Sa merg pe TDA1524 sau peLM 1036 sau pe ce altceva?

Link spre comentariu

m-arinteresa si pe mine sa realizez un Tone control si nu stiu ce integrat safolosesc.recomandati-mi si mie ceva,care sa nu strice sunetul,pentru un lant Hi-Fi, nu prea scump. Sa merg pe TDA1524 sau peLM 1036 sau pe ce altceva?

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am realizat eu un corector cu TDA1524. Functioneaza foarte bine, dar singura nemultumire care mi-a creat-o este faptu ca la potentiometru de volum semnalul apare dupa ce rotesc mai bine din jumate de cursa. Destul de nasol, iar dupa ce trece de jumate de cursa volumul creste f repede, trebuie miscat foarte lin cursoru...[panta abrupta], in rest inaltele , joasele si balansul functioneaza ireprosabil. Este alimentat la 12V si nu mi se incalzeste, se aude f bine si nu imi face mult zgmot de fond.

Link spre comentariu

Ba din contra, potentiometrele de volum se pun logaritmice. Vezi sa nu ai alte probleme, legate de impedanta de intrare a montajului, care daca e mult mai mica decat valoarea potentiometrului exact asta se va intampla.

Link spre comentariu

Multumesc pt. sfaturi, am rezovat problema. Era "obosit" potentiometrul meu...am cumparat unu nou si se comporta normal acum. Mentionez ca niq_ro are mare dreptate in ceea ce priveste modelul potentiometrelor...ele trebuie sa fie liniare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări