Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legaturi motor electric masina de spalat automata

Vizitator nemesisnmm

Postări Recomandate

Am capatat  recent un motor aproape identic cu cel al colegului Poe. Intr-un topic asemanator am citit despre posibilitatea folosirii acestui tip de motor cu ajutorul unui variator de turatie de la o bormasina. In poza atasata, bornele sunt numerotate de la dreapta la stanga. Borna 1 ce corespunde firului galben duce in motor la infasurarea statorului si in fir de culoare asemanatoare iese din stator si duce la unul din carbuni. Borna 2 adica firul verde duce direct la celalalt carbune. Urmeaza un fir verzui la borna 3 si unul maro la borna 4 ce duc amandoua la stator. Ultimele doua fire de culoare rosie sunt cele de la cititorul de turatie. In foto 2 am un variator de la o bormasina cu doua fire albastre de iesire care erau legate la statorul bormasinii de unde l-am demontat. Indraznesc sa va rog sa-mi explicati cum sa fac legaturile macar  pentru o minima functionalitate a acestui motor.

post-208130-0-68648500-1409396742_thumb.jpg

post-208130-0-88417800-1409396838_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

9

• philiprobz

3

• znecula

2

• poe

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Legarea este simpla :stator-rotor-stator

daca gresesti un inceput cu sfarsit la stator motorul merge greu si face flama

eu le probez la un accu de 12v sau la un redresor de 24v si 2-3 amperi

motorul merge incet de rotund sau daca nu se invarte atunci cand al ajuti cu mana se simte cum merga fara sa agate 

Link spre comentariu

Spre rusinea mea :84 nu inteleg si recunosc ca sunt cam praf la capitolul electronica. Nu in mod intamplator am indicat asa pe babeste firele cu culoarea lor in speranta de a obtine un raspuns gen mura in gura. 

Link spre comentariu

Da, legat in acest fel functioneaza motorul si tin sa va multumesc mult pt raspuns. Cu variatorul respectiv turatia poate fi tinuta sub control daca aproximez eu bine undeva intre 4000 -6000 de ture atunci cand reglez variatorul la minim. Pe direct motorul nu zboara din mana asa cum o fi cazul altora dar turatia creste rapid spre cea maxima si in acest fel devine de neutilizat . O mica mare problema ar fi faptul ca are o pierdere insemnata de cuplu, aspect pe care l-am remarcat prin apasarea unei bucati de lemn pe axul motorului iar cu o forta suficienta rotorul cred ca se poate opri. Daca ar exista o solutie si pentru asta, stiu eu, un montaj electronic m-as duce pe capul celui mai apropiat meserias si l-as face doar ca sa folosesc motorul . In principiu vreau sa folosesc acest motor pentru a inlocui motorul masinii de tuns iarba care si-a cam dat duhul . Se potriveste la prindere pe masina de tuns iarba .

Link spre comentariu

Asta e forumul,daca pot ajut,daca gresesc "nu dati cu pietre".Am mai spus-a si in alte topicuri: un motor de masina de spalat cu perii nu poate fi folosit decat cu regulator cu reactie(traductor) si cu reducerea turatiei prin curea exact ca la masina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări