critix Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 SalutareAm gasit printre cutii, un cablu de telefon (usb to tel) dar din pacate, n-are nici o eticheta si nici nu mai stiu de a ce tip de telefon a fost...In orice caz nu de Nokia :DL-am desfacut si am vazut ca circuitul folosit este pl2303. Din cate am vazut, cu acest circuit pot face adaptor USB to Serial.Ma gandeam ca poate, daca inlocuiesc mufa respectiva, as putea sa fac din acest adaptor unul usb to serial :)Atasat sunt cateva poze cu cablul respectiv....Poate il recunoste cineva sa imi spuna la ce tel a fost Link spre comentariu
dorofteius Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Este adaptor de la usb la ttl. Nu il poti folosi ca un port serial. Link spre comentariu
danb1974 Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Mai pui dupa el un adaptor de nivel ttl-rs232 Link spre comentariu
godFather89 Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 E perfect pentru comunicarea cu microcontrolere. Si eu am unul (de la un nokia, dar tot pl2303) si il folosesc sa mai programez un atmega si pentru debugging pe serial. Link spre comentariu
Vizitator iocristi1 Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 cablu ala ii de la LG mai vechi al meu e cu clapeta poate iti este de folos aceasta informatie Link spre comentariu
critix Postat Aprilie 18, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2010 Pana la urma mi-am dat seama de la ce este: un cablu de date de la Zapp.Va multumesc pt. raspunsuri Link spre comentariu
fenobarbital Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Foarte fain PL2303, eu l-am identificat intr-un astfel de "cablu de date" si l-am folosit sa conectez un modul GPS cu iesiri seriale la PC pe USB. Incepeti cu driverele de la producator. Din Win poti configura pe ce COM vrei, si aplicatiei ce foloseste GPS-ul (de ex) ii setezi acel COM. Cea mai mare bucurie a fost sa vad stream NMEA cu Telnet, Igo simulat pe PC plus alte soft-uri de fizica pamintului ce foloseau coordonate GPS pentru determinarea cu exactitate, prin medieri succesive a pozitiei antenei GPS. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum