Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistente pentru ventilator habitaclu

Vizitator Bodo

Postări Recomandate

Vizitator Bodo

Va salut si va cer ajutorul din nou..Cum spune si titlul am o mica problema la acele rezistente care determina turatia ventilatorului din habitaclu.Ce se intampla de fapt..La un moment dat ventilatorul meu mai functiona doar pe treptele 3 si 4 ca mai apoi sa cada si treapta 3. Am dat de defect la acele 3 rezistente inseriate si am vazut ca cele ce corespundeau treptelor 2 si 3 erau arse.Aceste rezistente erau confectionate dintr-o sarma in spirala de grosime diferite pentru fiecare treapta (cea mai subtire corespunde treptei 1).Din fericire am reusit sa masor rezistenta pe cea intreaga si este de ~0.5 ohmi.. celelalte banuiesc ca sunt la fel dar difera puterea!Ideea e ca am cautat rezistente d-astea dar nu am gasit (iar pe unele noi imi cereau vreo 200 de lei si sa mai si astept pana le aduc ei pe comanda) asa ca am cumparat unele ceramice. Initial am luat de 5W si le-am inlocuit pe toate. Turatiile erau perfecte. Dupa 2 zile a cedat cea de pe treapta 3. Am luat alte 3 de 10W (ca sa am si rezerve) dar acum a cedat cea de pe 2 pe care am inlocuit-o din nou cu una de 10W. Si din nou a cazut cea de treapta 3.Problema mea acum e ca una de 15W e prea lunga (si nici nu am cum sa o inclin sau sa o pozitionez altfel). Am pus o sarma de cupru pe care am spiralat-o la o raza cat de mare am putut si pe o lungime maxima dar rezistenta acesteia e extrem de mica drept urmare pe treapta 1 e cam prea tare dar o folosesc asa pana reusesc sa o rezolv.Intrebarea mea ar fi daca stiti cumva din ce as putea sa imi confectionez eu o rezistenta d-asta sau cum as putea sa o inlocuiesc.Un alt aspect ar fi ca rezistentele astea se incalzesc puternic iar ventilatia le racoreste (cat de cat) deci nu pot sa o pun pe dinafara - as mai risca sa iau si foc si nu fac d-astea.multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Bodo

La ce masina e problema? La mine la skoda am luat dintr-un second de la o turbina vw si e perfect compatibila.

Este o Honda din '94 (CRX DelSol)..Am mai intrebat pe la cei care dezmembreaza dar cei mai multi le-au dat deja, unii nu voiau sa le dea decat cu tot ansamblul de tubulatura iar restul ziceau ca sunt arse sau deteriorate si ale lor :(.Am cautat intr-un parc de dezmembrari dar am gasit tot felul de alte sisteme, unele incapsulate, altele cu niste rezistente termice, etc..Aveti cumva cunostinta daca exista rezistente ceramice d-astea dar nu atat de lungi ci eventual mai groase?Si daca as gasi unul care sa aiba acelasi principiu as fi multumit ca barem as lua doar sarmele si le-as folosi pe suportul meu!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări