Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena mea.

maxxim33

Postări Recomandate

Deschid acest topic nou din dorinta de a impartasii din experienta noastra a tuturor, si in acelasi timp e un bun motiv de testare a altor antene construite de noi.Deci radioamatori si ne-radioamatori ...desfasurati-va.Incep cum e si normal primul.Am experimentat cu succes o antena dipol degajata cu lungimea totala bratelor de 20,20m ,la mijloc o placa de plexic si distanta de 4 cm intre bratele dipolului. Este simpla de construit si randamentul maxim il are in 7 mhz.Pentru banda de 2m folosesc antena omega pe care nu prea cred ca are cistig 6dB probabil am sa o schimb cu un J-pole. :)Antena care o am acum este un w3dzz pe care l-am confectionat destul de usor ,dat fiind faptul ca trapurile le-am facut din cablaj imprimat de 2,5mm. Se adapteaza bine in toate benzile de radioamatori cel mai mare swr il are in 80m maxxim (2,7) . Pozitionarea nu e orizontala ci mai mult seamana cu inverted V. Deci de pe un pilon de circa 15m coboara cam la 45 de grade .Recomand incepatorilor aceasta antena si nu numai. Pentru teste cu aceasta antena sint deacord cu conditia sa stabilim ora,data si frecventa.Mai jos w3dzz:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

4

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

Ooooo tin sa il salut pe domnul Viorel de la Deva. Un radioamator pasionat ,de exceptie un bun prieten si om de baza. Datorita modestiei probabil ca nu va expune toate experimentele sale in domeniul radioamatorismului.Chiar ma uitam pe qrz.com si vad 24192 vizualizari ...deci nu pot sa observ decat activitate si multa pasiune. 73! si asteptam si alti radioamatori sa expuna antenele.Ps: As dorii sa construiesc o antena multiband ,in afara de W3DZZ ,de zgomot mic si spatii restranse. Daca stiti ceva nu ezitati !73!

Link spre comentariu

Asa este e cam mare reflectata in 80m si as mai dorii sa incerc la w3dzz sa pun un balun de adaptare fiindca acum e coaxialul direct la cele doua brate.Poate cineva a facut si chestiuta asta si ne da ceva detalii.

Link spre comentariu

Viorele,problema consta si in modul de amplasare. La mine e un fel de inverted si acela repliat :). Cind termin pilonasul am sa modific configuratia de pe bloc.Apropo vroiam ca acest topic sa fie instructiv dar se pare ca nu doreste lumea sa impartaseasca din experienta proprie.73!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări