remus68 Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 P.S. Centura trebuie totuşi să devină obişnuinţă, e ridicol să încasezi amenzi şi puncte de penalizare pentru aşa ceva. Şoferii de TIR nu poartă de-obicei centura şi nu se ia nimeni de ei pe stradă, dar presupun că nu eşti la stadiul respectiv Acesta e citatul corect! Nu eu sint autorul! Link spre comentariu
E_manuel Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Ca tot vorbim de centura de siguranta,in radarele militiei stau cu ochii domnii garcea sa vada viteza si daca se folosesc centurile de siguranta,atentie deosebita pe drumurile nationale,autostrazi caci mai nou militienii folosesc benoclu de tip militar si va vad de la 7 km distanta lejer apoi va opresc si va ard ca nu aveti centura de siguranta. Luati aminte ! Acuma astea ma scarbesc rau de tot,pe naiba in tara asta nu mai am intimitate deloc,sunt urmarit mai ceva ca James Bond Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Nu vad ce te deranjeaza asta! In tara asta ar trebui sa respectam niste legi... Toti! Si dupa ce vom deveni mai civilizati, ne putem pune si alte intrebari. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 atentie deosebita pe drumurile nationale,autostraziPune-ţi centura şi lasă prostiile. Doamne fereşte să ai vreun accident, atunci o să-i vezi utilitatea. Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Poate il mai scapa airbag-u, dar la fel de posibil e sa faca o saritura neprogramta prin parbriz. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Airbagul nu scapă, e gîndit ca un sistem suplimentar centurii de siguranţă, nu ca înlocuitor. În lipsa centurii te poate ucide, bestia iese cu vreo 350km/h din volan/bord. Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 mai nou militienii folosesc benoclu de tip militar si va vad de la 7 km distanta lejer apoi va opresc si va ard ca nu aveti centura de siguranta.Hai ca vreau sa vad si eu benoclu cela care de la 7km e in stare sa "vaneze" o centura de siguranta intr-un vehicol aflat in deplasare cu o viteza medie de 80km/h.Totusi, nu suntem la bodega. Link spre comentariu
E_manuel Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Nu trebuie sa crezi ce spun eu,ar fi culmea de vreme ce poti deschide o aria pe forumuri dedicate legislatiei rutiere si se gasesc destui care pot confirma.Ai avut vreodata in mana un benoclu militar ori luneta ? Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Ai avut vreodata in mana un benoclu militar ori luneta ?Dar tu, ai avut?Am avut in mana diverse aparate optice cu focala mai lunga sau mai scurta, de aceea imi dau seama ce probleme pot aparea: focalizarea pe obiectivul aflat in miscare (cu viteza nu tocmai mica), stabilizarea imaginii astfel capturate, probleme cauzate de reflexiile pe parbriz, diferenta de contrast dintre interiorul si exteriorul masinii, etc. Unele din aceste probleme nu sunt tocmai imposibil de rezolvat, dar ... sa fim seriosi. Exista basme si povesti, si mai exista si viata reala. Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 nu vreau sa fiu gica contra,dar reflexiile date de geamuri se elimina atat de usor...la fel si anumite obiecte de pe directia politist-subiect cand priveste cu binoclul sunt probleme de fizica optica,asta in cazul in care chiar au "benoacle" militare adevarate si nu jucarii care le vand diversii la colt de strada doar ca am o oarecare indoiala ca stau dragii de ei in mwc-uri la filat soferi fara centuri...e mai simplu sa opreasca unu care nu are un far functional,sau diverse alte chestii pentru care nu are nevoie de nici o "scula" care necesita vreun curs de pregatire Link spre comentariu
ratza Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Reflexiile se elimină foarte simplu cu un filtru polarizat. Există şi binocluri cu stabilizator optic. Dar sincer, mă îndoiesc că domnii de la Rutieră stau să se uite de la 'j de kilometri, cînd te pot lua foarte simplu, după curbă. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Si de ce in 2 km mai ales in week-enduri... cand deseori se intampla sa inumeri 5 masini de politie, si trase pe dreapta matizuri, cielo..si alte masini ieftine?Cam asa fac de la o vreme. In afara localitatilor opresc numai dacii si cand vezi ce jocuri au la directie si la roti te bucuri ca i-au oprit si vor sa termine odata cu rablele. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Centura e obligatorie sau nu,pt mine a fost ceva,cand am impachetat masina;acum eram si eu impachetat,binenteles,in cimitir si la ~2m?cam asa.Si sti ce vanataie a lasat?Asa ca ,de acum, nu e nici o problema daca ma opreste pt centura. Link spre comentariu
suat Postat Noiembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 astazi 10 noiembrie mi-a venit postasu cu un plic de ;a Directia Finantelor publice locale; Serviciul urmarire incasari impozite si taxe locale. Zice.. SOMATIE IN BAZA ART 145 DIN ORDONANTA GUVERRNULUI NR.92/2003 privind Codul de procedura... bla bla bla 76 Amenzi politie si sanctiuni 215123/ 31.10.2011 Debit 180 RON Daca in termen de 15 zile... nu achit... executare silita. Miros ca e vorba de " amenda nepurtare centura " daca ma duc sa platesc... asta e.. daca nu ma duc... ma executa silit [ nu am nimic pe numele meu ], sau pot sa ma duc sa le contest somatia. ce as putea face.. sa ma duc sa contribui sau sa le fac contestatie? Link spre comentariu
bogdan69 Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Din pacate am vazut subiectul prea tarziu. Dar raspund penru alte ocazii. Daca va vin amenzi de la camere fixe sau din procese verbale nesemnate si fara martori se face in felul urmator: Nu se primesc de la factorul postal, adica nu semnati de primire si nu preluati plicul. Acesta se intoarce la expeditor, dupa care vi se trimite din nou. Din nou nu-l preluati, chiar daca insista factorul postal. Nu va poate obliga sa preluati corespondenta nedorita. Daca in 30 de zile nu ati fost informat despre amenda aceasta se prescrie din imposibilitatea informarii contravenientului in termen legal. Punct. Verificat.Oricum sfatul cel mai bun e "Grabeste-te incet"Cat despre centura de siguranta. Ce sa spun .... nu mai poate statul de grija mea, sa nu mor. Pare un paradox. Eu port centura, dar ma cert de fiecare data cu politistii cand aduc vorba de ea. Sa ma lase nene in pace cu grijile astea fatarnice fata de cetateni. Ce, le e frica ca moare un contribuabil si nu le mai da lor bani de patinoare si terenuri de fotbal in panta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum