Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor centura... cica

suat

Postări Recomandate

Salutare :cry: Circulam pe o strada cu masina, pe banda 2 [ pe banda 3.. masina politiei ] au lasat-o mai usor, au accelerat-o, iar au lasat-o mai usor, am ajuns la o trecere la nivel cu linia de tramvai.. am lasat-o incet [ pt deniveari ] apoi am plecat... ma uit in oglinda din stanga... masina politiei a incercat sa schimbe banda, si milimetric... sa ma atinga, m-au claxonat... mi-am vazut de treaba mea... girofare... tras pe dreapta.vine agentul, se prezinta, imi cere actele. l intreb pt ce m-a oprit, ma intreaba "poftim? " il mai intreb odata, se uita la mine, apoi imi spune ca nu port centura de siguranta, ii spun ca o purtam, ii inmanez actele [ permis, talon, buletin ] vine la mine cu un proces verbal, nu mi-a precizat despre ce e vorba, imi intinde [ semnati va rog ] . Am refuzat sa semnez, motivand ca nu am bani, cel putin nu in 48 ore sa platesc bucuria.. imi raspunde ca " las ca te faci tu mare", si pleaca. Bun.. nu stiu daca e amenda sau avertisment, nu am stat sa citesc bucuria , de semnat nu am semnat-o, de gasit martor... ca sa semneze nu a pus [ desi era obligat ] Banuiesc ca trebuie sa o trimita prin posta, ca recomandata. daca nu o primesc prin posta... am scapat? nu? Dar daca o primesc... cand semnez de primire, am 48 h sa platesc, [ 2 pct cred ] la 50% din valoarea ei, 15 zile la dispozitie sa fac contestatie. Acum, daca or sa-mi trimita "bucuria" prin posta, ma pot folosi de vreo portita in favoarea mea? Adica pot face vreo contestatie? Tinand cont ca nu a solicitat semnatura vreunui martor [ eu avand masina plina ] ? Sau sa depun contestatie si sa sustin in continuare ca purtam centura de siguranta ? 2. Nu am insistat, am cautat sa plec cat mai repede, ptr ca am in loc de becuri pt pozitii, niste LED-uri alb- albastre [ ca sa nu se mai arda asa des ] si daca tot erau ei suparati ca... nu au putu schimba ei banda ptr ca eram eu in dreapta lor... sa nu imi faca vreo alta bucurie cu vreun talon luat. E adevarat ca daca, pot remedia problema ledurilor pe loc, nu au dreptul de a-mi ridica talonul? [ adica daca ma opreste, pun repede becurile de pozitie la loc si scap ] ? Eu asa stiam, dar nu sunt sigur de faza cu remedierea pe loc.Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suat

6

• ratza

5

• remus68

5

• dosa

2

Top autori în acest subiect

1. Nu prea au ce-ţi face. Dacă totuşi nu purtai centura, fă-ţi un obicei din a o purta tot timpul cît eşti în maşină. Crede-mă că nu e pusă degeaba.2. Talonul ţi-l mai recuperai de la RAR. De la poliţişti slabe speranţe.Oricum, ceva lipseşte din expunerea ta, sigur ai mai făcut ceva şi ai omis :)

Link spre comentariu

eh.. a fost faza ca erau ei sa-mi ia partea dreapta... eu mi-am vazut de treaba mea.. da am plecat la fel de "tare" ca si ei ", ca ma incadrasem greszit si incercam sa-i dau ca sa ma incadrez pe banda a 3-a ca sa fac stanga intr-o intersectie ce urma. ei probabil au vrut sa se bage in fata mea... dar daca am calcat-o pe coada... era sa-mi ia partea dreapta..... in loc sa-mi mai taie fata. Centura.. de regula o pun cand ies din localiatte... prin oras... cobor, urc......cobor, urc. chiar n-o purtam.Dar politistului am incercat eu s-o dau ca.. o purtam si am dat-o jos.mi-a-u fcut procesul... mi l-a dat direct sa semnez..., i-am spus ca nu.. mi-a raspuns ca las ca vad eu ca cu "financiaru" i-am raspuns ca o astept prin posta sa vina mai tz... ca o platesc eu alta data...a plecat.. sper sa nu mai vina in 30 zile.. poate scap...dar... daca vine pot s-o dau cotita cu martorul? sau sa mi-o fi scris numarul sau numele gresit.. macar poate sa manance vreo litera...Ca mai am un prieten, are 2 la activ.. proiectoare...centura... nu a semnat... si are peste un an , respectiv 4 luni, nu i-a venit nici una.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

a trecut aorpape o luna de atunci, nu mi-a venit bucuria acasacred ca am scapat :dans: de atunci m-au mai oprit ... ca sa verifice daca sunt baut... :d dar... mi se pare neobisnuit... inainte nici nu ma bagau in seama... si acum... ma trag pe dreapta sa le suflu-n aparat :91

Link spre comentariu

suat ,centura nu o pui doar pentru tine ci ma ajuta pe mine care te lovesc in spate sa scap doar cu rca ul.daca iti spargi capul cind dai cu el de parbriz poate ma aleg cu dosar pentru vatamare corporala.asa ca nu te mai supara pe politai,eu nu am avut nici o treaba cu ei si nici radare nu mi-au venit cu toate ca merg prin oras frecvent (zilnic) cu 80 km la ora.acorda prioritate la toti pietonii ,nu opri unde nu ai voie,nu opri pana in trecerile de pietoni si ai sa vezi ce baieti buni sant.

Link spre comentariu

Circulam pe o strada cu masina

Cel putin daca nu minteai de la inceput cu centura, poate li se facea mila de tine, vazindu-te tinar, si iti aplicau un avertisment, fara sa platesti nimic. Grozavia la volan nu ajuta la nimic si data viitoare cind te gasesti in trafic cu o masina de politie linga tine, cel putin din respect, circula mai putin agresiv si ofera-le spatiul necesar efectuarii oricarei manevre.
Link spre comentariu

Pai da, deacord, si cu agresivitatea la volan.de ce sunt oprit ca sa fiu amenintat cas imi da amenda ptr proiectoare [ si tras pe dreapta... mai trec vreo 4 masini... cu pozitia si proiectoare cu xenon chiar ] ?de ce ma trag pe mine pe dreapta si imi dau amenda pentru centura...cand... deseori.. in fata lor... intorc altii pe trecera de pietoni, si ii lasa. De ce se fac ca nu ii vad pe anumiti baieti, care atunci cand mai intorc pe acea trecere, ambaleaza si scartaie? De ce ma trag pe mine pe dreapta din colana de masini ca sa le suflu-n aparat [ nici mustiucul nu mi l-au dat, asa cum trebuiau sa o faca ] De ce ma trag pe dreapta pentru ca circulam cu luminile de drum , si din sens invers nu imi venea nimic? [ eras sa-mi iau atunci 1.500 RON pt rovinieta ] Si de ce in 2 km mai ales in week-enduri... cand deseori se intampla sa inumeri 5 masini de politie, si trase pe dreapta matizuri, cielo..si alte masini ieftine? Si cum am eu norocul, ca dupa ce ma "loveste criza si pe mine din plin" sa-mi iau direct amenda :cry:

Link spre comentariu

Pai da. Si.. ca sa fie toate bune si frumoase...cand "manam" ca un descreierat, cu o fata in dreapta " dau tot din mine, arat tot ce pot" nu ma oprea nimeni... si aveam obicei de a croseta, a fenta semafoare... etc... eram cel mai bun din cercul meu de prieteni.... [ acum incerc saa le bag in cap unora dintre ei ca e mai bine sa mearga preventiv... ] si dupa ce m-am oprit intr-un opel intr-o intersectie [ a trecut si melitia m-a lasat si fara permis ] ... am decis sa conduc exemplar nu mai "crosetez" nu mai fentez semafoare, sa ating maxim 60 /h prin localitate, 80 - 90 prin afara, foarte rar, 110, se gasesc toti sa ma opreasca :cry: A.. si pana sa raman cu permisul suspendat, radeam de fata pe care o aveam in dreapta ca a ramas o luna fara permis... ptr. ca a ocolit un pieton pe trecere, de fapt radeam de toti amendatii. Si acum, cand ma port si eu in trafic ca omul... "dau tot din mine, arat tot ce pot" dar de data asta adoptand o atitudine preventiva. Mai nou, nu ma mai incomodeaza centura, inainte ma zgariam pe gat cu ea... acum... am prins reflexul, o pun fara sa ma mai uit dupa suportul in care se infige centura.a.. si ca sa completez.... ce m-a speriat rau cand m-am oprit intr-un opel... ca m-am dus taras 4 metri, si din opel am ricosat vreo alti 10 metri taras. De atunci... am prins si frica... la propriu... merg preventiv... dar.,. merg asa... de frica...Si din pacate a trebuit sa ma frig, ca sa ma invat minte... ca din spuse... ziceam ca ei , faceam ca mine. Deasemena, din pacate, multa lume, mai intai trebuie sa se friga mai intai ca sa invete. Si la faza cu friptul, poti sa te frigi putin sau... sa te frigi...poate prea tare si sa fie prea tarziu.

Link spre comentariu
:rade: Faptul ca toate ti se intimpla "numai tie" (iti plac filmele cu Bud Spencer?) inseamna ca atunci cind conduci masina, atragi atentia prin faptul cum conduci, eventual si aspectul masinii. Incearca sa mergi cu viteza legala, sa porti centura, sa ai luminile de intilnire aprinse cind circuli in afara localitatilor si sa nu mai ai o atitudine agresiva atunci cind esti oprit de un echipaj de politie.
Link spre comentariu
:rade: Eu m-am referit la utilizarea luminii de intilnire pe timpul zilei, in afara localitatilor. Bineinteles ca pe timpul noptii se foloseste lumina de drum, luminile de intilnire (faza scurta) utilizindu-se doar in localitati si cind din fata se apropie un alt autovehicul.
Link spre comentariu

Si acum, cand ma port si eu in trafic ca omul... "dau tot din mine, arat tot ce pot" dar de data asta adoptand o atitudine preventiva. Mai nou, nu ma mai incomodeaza centura, inainte ma zgariam pe gat cu ea... acum... am prins reflexul, o pun fara sa ma mai uit dupa suportul in care se infige centura.a.. si ca sa completez.... ce m-a speriat rau cand m-am oprit intr-un opel... ca m-am dus taras 4 metri, si din opel am ricosat vreo alti 10 metri taras. De atunci... am prins si frica... la propriu... merg preventiv... dar.,. merg asa... de frica...

Ai identificat corect problema, când mergi "preventiv", de fapt mergi cu teamă. În zilele noastre, "preventiv" e o noţiune confiscată abuziv de moşnegi (ca mentalitate, nu neapărat ca vârstă). Pe stradă, scopul real e să mergi fără incidente / accidente, nu preventiv. Preventiv e bine să verifici uleiul, apa sau prezoanele la roţi :limb: Încearcă să faci drumuri lungi şi să creşti progresiv viteza, cu câte 20 de km/h, după ce te-ai obişnuit cu ritmul în care se derulează evenimentele la viteza precedentă. Accidentele nu se întâmplă neapărat fiindcă mergi cu 180-200, ci mai ales fiindcă ai 60 km/h în momente când ar fi trebuit să ai 30. Nu lua în seamă moşnegii, dacă vrei să conduci relaxat la 140, trebuie să ai antrenament la 180-200.P.S. Centura trebuie totuşi să devină obişnuinţă, e ridicol să încasezi amenzi şi puncte de penalizare pentru aşa ceva. Şoferii de TIR nu poartă de-obicei centura şi nu se ia nimeni de ei pe stradă, dar presupun că nu eşti la stadiul respectiv :rade:
Link spre comentariu

Şoferii de TIR nu poartă de-obicei centura şi nu se ia nimeni de ei pe stradă

Păi ăia nici nu simt dacă se urcă pe o maşină mică, de aia nici nu-şi pun centurile.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări