Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

laptop lenovo 3000 N200

adrian_pintea

Postări Recomandate

A murit subit dupa 2 ani de functionare ireprosabila, s-a oprit intr-o dimineata si nu o mai ia, nici un led nimic nu se aprinde...M-am apucat de sapat in placa de baza, controlerul din sursa e un MAX8770 el comanda 4 MOS-uri care erau in scurt i-am dat jos de pe placa, dar MAx-ul tot nu ii vine alimentare, in datasheet scrie ca ar trebui sa aibe 5V, cum se face scaderea tensiunii de la 20V cat are adaptorul ca nu am gasit nimic pe placa care sa realizeze aceasta functie...tot in aceeasi zona mai sunt 2 MOS-uri canal P i-am dat jos i-am masurat nu dau scurt, ei sunt inseriati am alimentare pe unul 20 si pe unul numai 1V intre drena-sursa, cu ei scosi de pe placa am 20V si 0V...oare gasesc pe undeva o schema macar sa imi dau seama cum e logica la o sursa de laptop sa stiu cum sa incep sa masor

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pintea

2

• Th3_uN1Qu3

1

• hereclit

1

• 2informaticos

1

Top autori în acest subiect

• 9 luni mai târziu...

Aici ai o schema...Un integrat de genul asta se alimenteaza dintr-o tensiune stabilizata de 5V, generata de alta sursa interna (MAX8734). Tranzistorii MOSFET de la iesirea lui (MAX8770) se alimenteaza direct din bara de 20V (B+), controlata de MB39A126.De obicei se pun in scurt ceva condensatoare SMD, dar si MOSFET-ii mai cad...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări