Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema functionare motoras electric legat la pic

Vizitator zneic

Postări Recomandate

Recomand si eu l293. Ba, daca motoarele nu-s prea gurmande, l293d e si mai bun, ca are si diodele integrate.

Si chiar daca nu-l folosesti, poti studia putin data-sheetul, ca descrie putin cum e cu controlul diverselor motoare.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

5

• pavcostel

3

• puiu

3

• nooob64

3

Top autori în acest subiect

Vizitator zneic

In sfarsit am primit un l293d si am observat ca la 0 logic motorul se invarte, iar la 1 se opreste. Oare de ce. Deci invers fata de cum functioneaza un led legat la pic. Puteti sa imi ziceti de ce.

Link spre comentariu

In datasheet-ul circuitului ai modul de functionare al integratului , in functie de cum ii dai semnal pe intrari la iesiri vei avea un semnal corespunzator tabelului de adevar.

Link spre comentariu

1. Acum am observat ca a aparut ca tu ai fi citat lucru acela, dar eu am luat automat functia de citeaza. Cred ca este bine ca un moderator sa verifice ce s-a intamplat, deoarece eu nu am stabilit a cui este citatul ci softul a stabilit automat. E posibil sa fie un virus, deoarece eu nici pe e-mail nu pot sa fiu contactat si nici nu pot sa contactez pe nimeni. Desi am ridicat aceasta problema nu mi s-a raspuns la ea (in alt topic).2. Inca o data precizez ca nu Liviu M a citat ci zneic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări