Vizitator zneic Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Am o tensiune de 4v la borne. Daca conectez motorasul la borne functioneaza perfect. Daca il conectez la pic nu misca nimic. Am masurat tensiunea la - si la iesirea din pic, este de 4v. Apoi am conectat un led, acela functiona. Nu stiu din ce cauza nu functioneaza, va rog frumos daca puteti sa ma ajutati. Link spre comentariu
nooob64 Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Sa nu mai conectezi motoare sau alte componente la PIC care au un consum > 10-20mA pentru ca o sa distrugi PIC'ul... Pui un tranzistor BC337 (duce cam 800mA , poti folosii orice tranzistor sau mosfet , diferenta e conectarea) , baza o conectezi la pinul pic-ului printr-un rezistor de 1K , emitorul la minus , colectorul vine la un pin al motorului si celalalt la + si gata , daca ai releu pui si o dioda in paralel cu releu anod la colector , catod la plus. Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Cred ca nu are cum sa mearga. PIC-ul asigura la iesire, cativa miliamperi [vezi in datasheetul PIC-ului].Un LED consuma cca 10-20mA, pe cand un motoras are nevoie de cateva sute de miliamperi [poate chiar mai mult].Incearca cu semnalul de la PIC, sa comanzi un tranzistor [ex-BD] care sa alimenteze cu tensiune motorasul.L.E.deja @nooob64 a fost mai iute ca mine si ti-a dat un raspuns potrivit. Link spre comentariu
Vizitator zneic Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 La asta m-am gandit si eu, ideea e ca nu stiam nimic despre motorasul acela, ma gandeam ca nu ii e de ajuns curent pentru ca tensiune este. Va multumesc, am sa incerc. Link spre comentariu
pavcostel Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Daca e motor cu perii pune oricum dioda sau foloseste un tranzistor cu dioda incorporata. Bafta!Costel Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Si daca-i fara perii de ce nu? Link spre comentariu
Vizitator zneic Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Am facut cum mi-ati spus cu un tranzistor si a mers, maine am sa incerc sa il fac sa mearga in ambele directii. Link spre comentariu
pavcostel Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Daca sarcina are componenta inductiva trebuie pusa dioda oricum. In cazul de fata ma indoiesc de faptul ca e fara perii motorul.Bafta!Costel Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Recunosc, am formulat prost in postul anterior. Parerea mea era ca si la motoarele fara perii avem de-a face tot cu o sarcina inductiva, asa ca si acolo e nevoie de dioda antiparalel. Link spre comentariu
Vizitator zneic Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Cine stie sa imi spuna cum fac ca motorul sa mearga in ambele parti, desigur comandat din pic. Link spre comentariu
francezu Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Ai nevoie de o punte H. Vezi link-urile de mai jos. http://en.wikipedia.org/wiki/H-bridge http://www.laurentkneip.de/H_bridges_files/content.html http://www.blogcadre.com/blog/jason_str ... 0_23_18_10 http://www.bobblick.com/techref/project ... ridge.html Nu toate schemele se preteaza la comanda din uC, si nu toate sunt lafel de bune, dar alege una din gramada de rezultate furnizate de "goagal" si discutam pe baza ei. Link spre comentariu
Vizitator zneic Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Ce punte H imi poti recomanda? Link spre comentariu
pavcostel Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Incearca intai o varianta cu relee, apoi varianta cu punte H. Pentru recomandari e bine sa precizezi tensiunea de alimentare disponibila si datele motorului, ce tensiune si curent necesita.Bafta!Costel Link spre comentariu
nooob64 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Incearca L293 ... Link spre comentariu
francezu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Ce punte H imi poti recomanda?De exemplu schema aceasta, din al doilea link . Ar mai trebui completata cu diode de protectie pt tranzistori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum