Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Documentatie energie alternativa

Vizitator uniune

Postări Recomandate

Vizitator uniune

Buna ziua!Sunt nou pe forumul acesta, insa nu sunt nou in domeniul electronicii. Am apelat la acest forum deoarece doresc sa imi largesc cunostintele legate de energie alternativa. As dori, daca are cineva documentatie legata de proiectarea integrala a sistemelor bazate pe energie verde. De exemplu, pasii ce trebuie urmati pentru a proiecta o instalatie pentru iluminarea unei case. M-ar interesa un sistem care sa aiba si eoliana, si fotovoltaice, si microturbina.Am cautat pe net, insa as dori ceva documentatie mai "profesionala", cu calcule specifice ingineresti(sunt inginer electronist de profesie). Sper sa fie locul potrivit, mentionez ca pe forum nu am gasit ceva palpabil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

1

• florinellll

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din ce am citit si eu nu ai calcule exacte pentru asa ceva.In primul rand trebuie sa va hotarati asupra locatiei si suprafetei disponibile.Faceti calculul necesarului de energie electrica pe zi/luna.Din acest moment va hotarati ce sursa de energie alegeti.La fotovoltaic va trebuie zilele cu soare pe an si perioada cu cele mai multe zile insorite si cele mai multe zile innorate.Puterea panourilor fotovoltaice o alegeti in functie de necesarul maxim si de cererea de energie necesara incarcarii acumulatorilor.Noaptea panourile nu functioneaza ca generatoare ,deci,trebuie sa luati energie din acumulatori.Panourile fotovoltaice le alegeti in functie de putere,randament,durata de viata si pret pe watt instalat.La eolian este la fel ca la fotovoltaic raportat la viteza vantului si nu a radiatiei solare.Calculele sunt asemanatoare cu o mica adaugare.Trebuie sa tineti cont de inaltimea cladirilor din jur si de inaltimea de montare a generatorului eolian.Generatorul il puteti face singur sau il puteti cumpara.La fel si majoritatea pieselor din instalatie.La microturbina este asemanator ca mai sus raportat la cursul de apa disponibil,debitul si inclinatia terenului.Tineti cont si de faptul ca iarna cursul de apa poate sa inghete.Acumulatorii de obicei se aleg in functie de necesarul de energie ceruta in perioadele in care nu exista nici un generator disponibil sau energia ceruta este mai mare decat cea generata in momentul acela.De obicei se calculeaza cam de 10 ori puterea medie pe zi la cei cu plumb tinand cont ca incarcarea este la C/10.Aici trebuie urmate indicatiile producatorului acumulatorilor cu privire la regimul de incarcare / descarcare pentru a avea durata de viata maxima.Invertoarele si logica de comanda raman la latitudina dv.Totusi,acolo unde exista retea electrica la o distanta rezonabila,energia verde este foarte scumpa raportat la energia electrica din retea.Topic-urile din forum sunt pe probleme punctuale gen "numai eolian" spre exemplu,asa ca dv. trebuie sa combinati ideile din fiecare topic.Trebuie sa aveti o idee exacta asupra la ceea ce vreti sa faceti.Detaliile despre conditiile de soare si vant le obtineti de la statiile meteo locale.Debitul cursului de apa si implicit puterea disponibile le calculati pe loc.

Link spre comentariu

Hai sa te supar, daca vrei sa experimentezi este foarte bine .Daca vrei sa faci o investitie mare cu gandul ca este ceva rentabil afla de la mine ca deocamdata exista asa ceva.Vor fi multi care ma vor contrazice dar din pacate asta este realitatea.Cei care investesc in asa ceva au niste bani de pierdut.Succes oricum

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări