ohamoha Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Are cineva vreo idee cum as putea masura frecventa pulsului unui sportiv de exemplu? As vrea sa folosesc un PIC, dar nu cunosc principiul de functionare al unor senzori. Link spre comentariu
ohamoha Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Am gasit cateva detalii de principiu: http://nobelprize.org/educational_games ... dmore.html Se pare ca e vorba de masurearea tensiunii in unele locuri ale corpului. Cum as putea masura cei cativa milivolti? Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 amplificator operational Link spre comentariu
ohamoha Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Multumesc, Am mai gasit un document care explica mai in detaliu. Este aici, eventual pentru cine mai este interesat: http://www.cisl.columbia.edu/kinget_gro ... report.htm Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Am gasit cateva detalii de principiu:http://nobelprize.org/educational_games ... dmore.htmlIn link este vorba de electrocardiograma, nu de puls, pentru puls aveti nevoie de o baza de timp(1 min) si un traductor de presiune care sa detecteze varfurile si un numarator. Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 odata ce ai semnal curat si la o tensiune de lucru poti face ce vrei cu el... si un trigger schmitt -> frecventmetru (din microcontroller e mai usor sau numarator activ pe 1 minut... si afisaj dublu BCD direct in BPM) si ai rezolvat problema Link spre comentariu
ohamoha Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 @miron1947Traductorul de presiune recomandat de tine este invaziv, si nu stiu de unde ar putea fi cumparat. Din EKG poti afla pulsul urmarind varfurile de tensiune. Cred ca e mai simplu deoarece sunt mai usor de gasit piesele. Link spre comentariu
ohamoha Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 @srdjanRecomanda-mi te rog un model de amplificator operational luand in considerare ca inputul este undeva intre 1-5mV. Link spre comentariu
florincccc Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 http://www.ece.msstate.edu/courses/ece4 ... ument1.pdf Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Din EKG poti afla pulsul urmarind varfurile de tensiune.Da, dar din ce stiu, sunt necesari 3 electrozi , din care unul la picior, nu este mai incomod ? Este aplicat si un gel, la EKG.inputul este undeva intre 1-5mV.Pentru acest semnal, puteti utiliza oricare amplificator de microfon dinamic. Link spre comentariu
ohamoha Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 [attachment=0]E6001 5.gif[/attachment]Se pare ca doi pe piept sunt suficienti.Plus ca am vazut si de cumparat tot felul de Heart Rate Monitors sub forma unei benzi cu doi electrozi care se prinde pe piept. Parerile despre performanta lor sunt impartite. Gelul acela este ideal, dar unii mai folosesc apa daca nu au gel. Eu am gasit niste electrozi autoadezivi de unica folosinta cu gel incorporat. Link spre comentariu
ohamoha Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 @florinccccfoarte interesanta abordare,merci Link spre comentariu
florincccc Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Cu placereNu am construit divaisul dar am urmatoarele observatii:-nu as construi montajul decat alimentat pe baterii chiar daca pare incomod, e mult mai greu sa realizezi o sursa de tensiune care sa nu bage zgomot de 50Hz si sa compromita totul, in fine cel putin partea de semnal mic as face-o cu alimentare de la baterie, e mai simplu.-important e ca led-ul cu fotorezistenta si cu degetul trebuie sa fie izolate de lumina exterioara pentru a nu fi perturbata de aceasta.E posibil ca documentul sa contina si observatiile mele dar nu l-am citit cu atentie dar stiu ca sunt observatii importante asa ca le scriu.Bafta. Link spre comentariu
ohamoha Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 M-am apucat sa ma joc cu un amplificator operational, dar am o nelamurire:[attachment=0]OP177GP.jpg[/attachment]V1 oscileaza intre -2mV si +2mV.La iesirea U1 se inregistreaza intre -1.26V si 1.26V.Pana acum totul corect.Totusi, dupa datasheet, la pinii 7 si 6 ai U1 (un OP177GP) trebuie sa leg +VCC si -VCC. Pe langa aceste doua surse mai am si masa.Dilema mea este ca vrea sa fac un circuit care sa inregistreze ritmul cardiac, iar un sportiv sa-l poarte dupa el. Acest circuit sa fie alimentat de o baterie. La o baterie am +VCC si -VCC, dar masa de unde o scot? Sau cum sa fac sa alimentez circuitul de la o baterie?Eu vreau sa alimentez circuitul de la o baterie de 9V pe care s-o aduc la 5V cu un LM317 ca sa pot alimenta un PIC. Cum pot impaca si caprele si bostanii? Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 uite asa: http://freecircuitdiagram.com/wp-conten ... supply.gif numa ca iesirea + de la puntea de diode e plusul tau de la regulator...si minusul de la punte la minusul de la baterie (comun cu masa de la regulator). adica doi conzi inseriati si masa o iei dintre ei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum