Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se poate masura pulsul?

ohamoha

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ohamoha

8

• srdjan

4

• miron1947

3

• florincccc

2

Top autori în acest subiect

odata ce ai semnal curat si la o tensiune de lucru poti face ce vrei cu el... si un trigger schmitt -> frecventmetru (din microcontroller e mai usor sau numarator activ pe 1 minut... si afisaj dublu BCD direct in BPM) si ai rezolvat problema

Link spre comentariu

@miron1947Traductorul de presiune recomandat de tine este invaziv, si nu stiu de unde ar putea fi cumparat. Din EKG poti afla pulsul urmarind varfurile de tensiune. Cred ca e mai simplu deoarece sunt mai usor de gasit piesele.

Link spre comentariu

Din EKG poti afla pulsul urmarind varfurile de tensiune.

Da, dar din ce stiu, sunt necesari 3 electrozi , din care unul la picior, nu este mai incomod ? Este aplicat si un gel, la EKG.

inputul este undeva intre 1-5mV.

Pentru acest semnal, puteti utiliza oricare amplificator de microfon dinamic.
Link spre comentariu

[attachment=0]E6001 5.gif[/attachment]Se pare ca doi pe piept sunt suficienti.Plus ca am vazut si de cumparat tot felul de Heart Rate Monitors sub forma unei benzi cu doi electrozi care se prinde pe piept. Parerile despre performanta lor sunt impartite. Gelul acela este ideal, dar unii mai folosesc apa daca nu au gel. Eu am gasit niste electrozi autoadezivi de unica folosinta cu gel incorporat.

Link spre comentariu

Cu placereNu am construit divaisul dar am urmatoarele observatii:-nu as construi montajul decat alimentat pe baterii chiar daca pare incomod, e mult mai greu sa realizezi o sursa de tensiune care sa nu bage zgomot de 50Hz si sa compromita totul, in fine cel putin partea de semnal mic as face-o cu alimentare de la baterie, e mai simplu.-important e ca led-ul cu fotorezistenta si cu degetul trebuie sa fie izolate de lumina exterioara pentru a nu fi perturbata de aceasta.E posibil ca documentul sa contina si observatiile mele dar nu l-am citit cu atentie dar stiu ca sunt observatii importante asa ca le scriu.Bafta.

Link spre comentariu

M-am apucat sa ma joc cu un amplificator operational, dar am o nelamurire:[attachment=0]OP177GP.jpg[/attachment]V1 oscileaza intre -2mV si +2mV.La iesirea U1 se inregistreaza intre -1.26V si 1.26V.Pana acum totul corect.Totusi, dupa datasheet, la pinii 7 si 6 ai U1 (un OP177GP) trebuie sa leg +VCC si -VCC. Pe langa aceste doua surse mai am si masa.Dilema mea este ca vrea sa fac un circuit care sa inregistreze ritmul cardiac, iar un sportiv sa-l poarte dupa el. Acest circuit sa fie alimentat de o baterie. La o baterie am +VCC si -VCC, dar masa de unde o scot? Sau cum sa fac sa alimentez circuitul de la o baterie?Eu vreau sa alimentez circuitul de la o baterie de 9V pe care s-o aduc la 5V cu un LM317 ca sa pot alimenta un PIC. Cum pot impaca si caprele si bostanii?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări