Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nul, Faza, Impamantare pentru Transformator

Vizitator hotbird

Postări Recomandate

Vizitator hotbird

vezi ca rezistentele de 2,2k folosite pentru inchiderea zonelor se leaga intre intrarea de zona si comun, nu intre zone asa cum ai facut tu la zona 4 si zona 5. adica acolo ar trebui sa pui 2 rezistente nu una singura. ca sa verifici totusi centrala, las/o doar pe ea (adica fara senzori legati - cu zonele inchise de rezistente- fara sirena si doar cu tastatura ) si vezi daca se comportă la fel

Am folosit schema din manualul de cerber c61, adica asta:[attachment=0]cerber.jpg[/attachment]Am facut diagnoza si se pare ca problema e de la sirena. Folosesc pentru test o sirena de interior SA-09.Am legat asa:CENTRALA - SIRENAGND - GNDBELL+ - TRIGAm legat intre BELL+ si GND o rezistenta 2k2; pe sirena am scurtcircuitat TRIG cu 12V si jumperul JP1 e pe "+". E ok asa sau trebuie sa leg neaparat si contactele TAMPER?
Daca testez sirena separat merge, deci e o problema de legaturi la centrala. Ce fac gresit?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• caesar07000

4

• Relav

1

• boboBOBO

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Vizitator hotbird

In manualul de la Cerber C61, in schema de pe o pagina e legata intre BELL+ si BELL- o rezistenta de 1k, iar in exemplul de pe alta pagina una de 2K2. Eu am legat una de 2k2, ca in manualul de la Cerber C51, adica cea pe care o am eu. Sa fie asta problema? Amandoua rezistentele de pe placuta centralei sunt ok, le-am verificat.

Link spre comentariu

cred ca ar trebui sa faci asacentrala sirenagnd gndaux+ +bell+ trigfara scurturi in sirena intre + si trigoricum ma uit maine la munca pe documentatie si revin cu un raspuns mai precis

Link spre comentariu
Vizitator hotbird

cred ca ar trebui sa faci asacentrala sirenagnd gndaux+ +bell+ trigfara scurturi in sirena intre + si trigoricum ma uit maine la munca pe documentatie si revin cu un raspuns mai precis

Am incercat si asa, dar cu acelasi rezultat.
Link spre comentariu

din pacate nu am mai gasit documentatia de sa09....1. daca lasi doar sirena singura, fara a mai fie legata la centrala, dar cu bateria legata, sirena incepe sa urle?2. sirena cu baterie, legata la centrala doar cu + si gnd face galagie sau tace? dar daca pui trig la +? si invers daca pui trig la gnd? ce se intampla?

Link spre comentariu
Vizitator hotbird

acum am gasit cate ceva despre sa09cred ca ar trebui sa scoti rezistenta de monitorizare si sa legi sirena intre bell+ si bell-

Am rezolvat-o schimband rezistenta de monitorizare de la 2k2 la 1k. In documentatie nicaieri nu scrie sa folosesti de 1k, doar de 2k2. Treaba romaneasca, deh...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări