Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nul, Faza, Impamantare pentru Transformator

Vizitator hotbird

Postări Recomandate

Vizitator hotbird

Salut!Am cumparat o alarma Cerber de la Roel si nu reusesc sa-mi dau seama care e nulul, faza si impamantarea pentru transformator. Firele sunt astfel pozitionate incat nu pot sa vad cum se face legatura sau sa pot masura ceva.Pe transformator scrie asa:E1 TransformerPower 27VAInput 0 - AC220V 50Hz RED-REDOutput 0-16V-18V 1.5A BLK-WHI-BLU

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• caesar07000

4

• Relav

1

• boboBOBO

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Vizitator hotbird

Multumesc pentru raspunsuri. Asa le-am legat si eu, dar cum nu aveam tensiune la iesire m-am gandit ca le-am pus aiurea. M-a derutat si faptul ca la iesire sunt 3 fire si nu 2.Cred totusi ca transformatorul e defect; rezistenta intre oricare 2 fire de la iesire e 1.2 ohmi iar la intrare e 0. Cum pot verifica daca merge sau nu?

Link spre comentariu
Vizitator hotbird

Din schema am vazut ca ar avea o siguranta fuzibila de 0.25A pe faza. Ar putea fi acolo intrerupt? Daca da am vreo sansa sa-l fac sa mearga sau ar trebui sa caut altul?

Link spre comentariu

Din schema am vazut ca ar avea o siguranta fuzibila de 0.25A pe faza. Ar putea fi acolo intrerupt? Daca da am vreo sansa sa-l fac sa mearga sau ar trebui sa caut altul?

Da, sunt sanse mari sa fie siguranta. Vezi daca poti sa'i pui alta, de obicei sunt ingropate in bobinaj si nu ai cum.
Link spre comentariu

nu stiu cum au riscat cei de la ROEL sa iti dea o centrala pe mana :rade: vezi ca are si manual

ce model e centrala, nu stiu trafourile alea.

Input - AC220V 50Hz RED-RED

Output 0-16V-18V 1.5A BLK-WHI-BLU

Link spre comentariu
Vizitator hotbird

Da, sunt sanse mari sa fie siguranta. Vezi daca poti sa'i pui alta, de obicei sunt ingropate in bobinaj si nu ai cum.
Intr-adevar, n-am reusit sa schimb siguranta asa ca am schimbat transformatorul cu totul.
Link spre comentariu
Vizitator hotbird

Mai am insa o problema legata de resetarea centralei. E vorba de un Cerber C51. Am facut legaturile ca in schema de mai jos.[attachment=0]wiring.jpg[/attachment]Problema e ca la reset, dupa conectarea jumperului JP1, ledurile tastaturii sunt toate aprinse in loc sa lumineze intermitent. Daca deconectez jumperul si realimentez se aude un bip lung si ledurile sunt toate stinse.Are cineva idee unde ar putea fi problema?

Link spre comentariu

vezi ca rezistentele de 2,2k folosite pentru inchiderea zonelor se leaga intre intrarea de zona si comun, nu intre zone asa cum ai facut tu la zona 4 si zona 5. adica acolo ar trebui sa pui 2 rezistente nu una singura. ca sa verifici totusi centrala, las/o doar pe ea (adica fara senzori legati - cu zonele inchise de rezistente- fara sirena si doar cu tastatura ) si vezi daca se comportă la fel

Link spre comentariu
Vizitator hotbird

vezi ca rezistentele de 2,2k folosite pentru inchiderea zonelor se leaga intre intrarea de zona si comun, nu intre zone asa cum ai facut tu la zona 4 si zona 5. adica acolo ar trebui sa pui 2 rezistente nu una singura. ca sa verifici totusi centrala, las/o doar pe ea (adica fara senzori legati - cu zonele inchise de rezistente- fara sirena si doar cu tastatura ) si vezi daca se comportă la fel

Am folosit schema din manualul de cerber c61, adica asta:[attachment=0]cerber.jpg[/attachment]Am facut diagnoza si se pare ca problema e de la sirena. Folosesc pentru test o sirena de interior SA-09.Am legat asa:CENTRALA - SIRENAGND - GNDBELL+ - TRIGAm legat intre BELL+ si GND o rezistenta 2k2; pe sirena am scurtcircuitat TRIG cu 12V si jumperul JP1 e pe "+". E ok asa sau trebuie sa leg neaparat si contactele TAMPER?
Link spre comentariu
Vizitator hotbird

Eroarea e cauzata de "sirena deconectata sau siguranta arsa pe aceasta iesire: daca se intrerupe cablarea dintre sirena si centrala sau daca se arde siguranta de pe iesirea de sirena".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări