Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

clocitoare ARGIS IO-1P TE

gaby57

Postări Recomandate

Am și eu un incubator cu acest termostat, la mine pe afișa 38 de grade dar în interior erau 40 de grade. Am eliminat rezistorul SMD de 22k (cel incercuit cu rosu) si l-am înlocuit cu un rezistor semireglabil multitură de 50k. Se reglează din semireglabil ca temperatura din interior sa fie cea dorită, pe afișaj oricum arată tot 38 de grade.

AM facut modificarea functioneaza ,dar termometrul digital indica temperatura corecta la fel cu cea indicata de termometrul martor cu mercur { termometrul de laborator}.CRED ca clocitoarea ta mai are si alta problema in indicarea temperaturii pe term. dig .MULTAM FAIN!!!!
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby57

7

• viorel1964

3

• gogutu

3

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

se mai poate regla si cu un multimetru cu sonda daca ai sau imprumuti de la un prieten sunt foarte bune si nu necesita timp mare de asteptare,iar in legatura cu termometrele umane acestea se aseza pe gratarul care sa pun ouale

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator ghimfus

Cu o astfel de clocitoare m-am "pricopsit" si eu. Cand ii vin draci, nu mereu, ecranul care indica temperatura se stinge si se aprinde aratand doar 888 si rezistenta nu se mai incalzeste. acesta proplema a avuto de noua, adica la vreo saptamana de cand am inceput sa o folosesc, norocul a fost atunci ca am aobservat si si am traso de cateva ori din priza si, si-a revenit singura, insa de data asta chestia cu priza nu mai tine. Care credeti ca ar fi proplema si unde s-ar putea remedia aceasta proplema? Astept raspunsurile voastre!!!

Link spre comentariu
Vizitator electrosv

Cand ii vin draci, nu mereu, ecranul care indica temperatura se stinge si se aprinde aratand doar 888 si rezistenta nu se mai incalzeste... Astept raspunsurile voastre!!!

Salut, in primul rand verifica tensiunea la retea, dupa cum bine a spus cineva mai sus ca sunt pretentioase la tensiuni sub cea nominala. Daca e din cauza tensiunii prea mici atunci trebuie sa cumperi un regulator de tensiune ( eventual un UPS care are si regulator, la asta ai avantajul ca daca pica curentul acesta iti mentine clocitoarea in stare de functionare - o perioada de timp - )
Link spre comentariu
Vizitator ghimfus

Multumesc pentru sfat "electrosv". Am verificat tensiunea la retea asa cum ai spus tu si se pare ca aici era proplema. La mine la retea in loc de aprozimativ 220 v era undeva la 160-170 v. I-am chemat pe cei de la electrica si au schimbat faza cu probleme cu o alta faza unde tensiunea era normala. Am sunat la ELECTROARGES si aceiasi probema mi-au spus si ei(tensiunea), si mi-au zis sa trimit clocitoarea la iei sai modifice un circuit sa nu mai aibe probleme la tensiuni mai scazute. Acum intrebarea mea este : pot modifica circuite pe placutza aia ? Caci am vazut SMD-uri. Eu ma gandesc ca nu dar poate se modifica si astea , nu sunt electronist, nu cunosc. Insa acum totul este in regula de cand tensiunea la retea este buna. Acest tip de clocitoare este bun, eu anul trecut am scos suportii de intors ouale si au intrat 73 de oua de gaina, din 73 de oua au iesit 66 de pui sanatosi, 3 cu malformatii si 4 au fost clocite. Dezavantajele sunt: -ca nu functioneaza si la tensiune mai mica de 200 v. -suporti aia pentru oua nu intorc ouale cum trebuie, de aceea nici nui folosesc.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator suiram777

Cu o astfel de clocitoare m-am "pricopsit" si eu. Cand ii vin draci, nu mereu, ecranul care indica temperatura se stinge si se aprinde aratand doar 888 si rezistenta nu se mai incalzeste. acesta proplema a avuto de noua, adica la vreo saptamana de cand am inceput sa o folosesc, norocul a fost atunci ca am aobservat si si am traso de cateva ori din priza si, si-a revenit singura, insa de data asta chestia cu priza nu mai tine. Care credeti ca ar fi proplema si unde s-ar putea remedia aceasta proplema? Astept raspunsurile voastre!!!

cu o astfel de problema ma confrunt si eu dar am cumparat un stabilizator de tensiune si nu merge nici asa nu stiu care ar fi problema
Link spre comentariu

Exista controlere performante de temperatura, foarte precise, care nu costa o avere... in rest, totul se reduce la o incinta izolata corespunzator, cu temperatura si umiditate controlate riguros, si sursa de incalzire potrivita... atat.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Andrei Croitoru

Salut! Am si eu o problema cu clocitoare mea,cand o bag in priza,aceasta arata 22*C si urca in continuare.As vrea sa stiu cum sa-i setez temperatura! Urgent,in cel mai scurt timp,astept raspunsuri!

post-256366-0-46385300-1458662137_thumb.jpg

Link spre comentariu

Poi pana la ce temperatura urca?

Vezi ca depinde de incinta  cat de mult dureaza pana se stabilizeaza  temperatura.

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu
Vizitator Andrei Croitoru

Vezi ca depinde de incinta  cat de mult dureaza pana se stabilizeaza  temperatura.

pe afisaj arata 38.2*C si in interior cu termometrul arata 42.31*C

stiti cumva cum se regleaza? 

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator marin.cazacu

Am și eu un incubator cu acest termostat, la mine pe afișa 38 de grade dar în interior erau 40 de grade. Am eliminat rezistorul SMD de 22k (cel incercuit cu rosu) si l-am înlocuit cu un rezistor semireglabil multitură de 50k. Se reglează din semireglabil ca temperatura din interior sa fie cea dorită, pe afișaj oricum arată tot 38 de grade.

La fel am si eu asa  ceva  am incercat ideea de mai sus ,numai ca am inlocuit cu 2 semireglabile in serie 33k si 4,7k .Lucreaza foarte bine si se regleaza mult mai fin si mai usor. Cu cel de 33k ,temperatura cu aproximatie ,iar cu cel 4,7k mai fin, mai perfect....Mersi ,Gaby.!!!!!!!.. :aplauze  :aplauze  :aplauze

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...

Έχω θερμόμετρο με αυτόν τον θερμοστάτη μπορεί να βαθμονομηθεί;Δείχνει 38 βαθμούς και με 2 θερμόμετρα ακριβείας είναι 36,8

Am un  termostat cu acest termometru, se poate calibra? Arata 38 de grade iar cu 2 termometre de precizie este 36,8

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări