Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

clocitoare ARGIS IO-1P TE

gaby57

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby57

7

• viorel1964

3

• gogutu

3

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am si eu una cu care am avut probleme din prima zi.Am fost la Curtea de Arges la service in intreprindere (fiind in garantie).Au demontat capacul care protejeaza microcontrolerul si afisajul si au reglat temperatura dintr-un semireglabil .Au verificat temperatura interioara cu 2 temometre cu mercur (unul pe gratar si unul printr-o gaura din capac).Totul a durat 3-4 ore.Sper sa nu gresesc:sunt 2 semireglabili ;din unul se regleaza temperatura in incinta iar al doilea modifica indicatia afisorului pentru concordanta cu temperatura interioara.Atentie ! sub 200 V tensiune un retea afisorul este aprins intermitent,ventilatorul este alimentat dar rezistenta este deconectata si temperatura scade rapid.

Link spre comentariu

Am si eu una cu care am avut probleme din prima zi.Am fost la Curtea de Arges la service in intreprindere (fiind in garantie).Au demontat capacul care protejeaza microcontrolerul si afisajul si au reglat temperatura dintr-un semireglabil .Au verificat temperatura interioara cu 2 temometre cu mercur (unul pe gratar si unul printr-o gaura din capac).Totul a durat 3-4 ore.Sper sa nu gresesc:sunt 2 semireglabili ;din unul se regleaza temperatura in incinta iar al doilea modifica indicatia afisorului pentru concordanta cu temperatura interioara.Atentie ! sub 200 V tensiune un retea afisorul este aprins intermitent,ventilatorul este alimentat dar rezistenta este deconectata si temperatura scade rapid.

SALUT!!! PROBLEMA este ca modelul asta nu are nici un semireglabil,modelele cu semireglabil sunt mai vechi pe alea le stiu .MULTAM FAIN
Link spre comentariu

Incercati sa sunati la producator pe un numar de centrala si cereti la service.Cu mine au fost foarte amabili.

NU este o solutie ,eu sunt din NEAMT . Eu cred dupa cum este facut circuitul reglajul se face cu o interfata si calculator.
Link spre comentariu

ai desfacut capacul la afisaj si nu exista un multitur pe placa ?

totul este in tehnologie SMD ,pe cablaj iar componente discrete :sig. un c 0,47 3 c electrolitce 3 rezistente 1 led si afisajul 3 cifre. NU ARE NICI UN ELEMENT DE REGLAJ! cod.placa cred ca este RdTp02
Link spre comentariu

Am scos capacul la clocitoarea mea si am vazut ca nu am nici un semireglabil.Sper ca nu gresesc dar cei din service aveau o placa cu 2 semireglabile pe care o conectau in cei 5 pini din stinga afisorului.Am fost acum 2 ani la ei dar sigur au reglat temperatura interioara apoi au adus valoarea afisata la cea indicata de termometre.Edit: am intrat pe saitul lor si am vazut acelasi tip de clocitoare cu telecomanda.Nu as vrea sa te induc in eroare cu cele de mai sus (nu mai sint sigur ca erau semireglabili-sa fi fost microswichuri ?).Incearca totusi sa-i suni,poate-ti dau o indicatie.

Link spre comentariu

mda nu ai ce sa ii faci, numai ei stiu ce soft au pun in ATMEGA ala (mai mult ca sigur e protejat la citire) si cum se realizeaza calibrarea.vezi ca au service si in neamt.

Link spre comentariu

Am și eu un incubator cu acest termostat, la mine pe afișa 38 de grade dar în interior erau 40 de grade. Am eliminat rezistorul SMD de 22k (cel incercuit cu rosu) si l-am înlocuit cu un rezistor semireglabil multitură de 50k. Se reglează din semireglabil ca temperatura din interior sa fie cea dorită, pe afișaj oricum arată tot 38 de grade.

Link spre comentariu

Am și eu un incubator cu acest termostat, la mine pe afișa 38 de grade dar în interior erau 40 de grade. Am eliminat rezistorul SMD de 22k (cel incercuit cu rosu) si l-am înlocuit cu un rezistor semireglabil multitură de 50k. Se reglează din semireglabil ca temperatura din interior sa fie cea dorită, pe afișaj oricum arată tot 38 de grade.

MULTAM FAIN!!!! Am sa incerc si eu . :da MULTUMESC TUTUROR !!!
Link spre comentariu

dupa ce inlocuiesti rezistenta cu un multitur verifici temperatura cu termometre umane.intervalul dintre doua masuratori trebuie sa fie de cel putin o ora :da asteptam sa vedem daca ai reusit

Link spre comentariu

Nu știu dacă o sa poți verifica cu un termometru uman, incubatorul pană ajunge la temperatura reglată mai depășește pentru perioade scurte temperatura reglată, iar termometrul înregistrează valoarea maximă atinsă în incubator și nu pe cea la care s-a stabilizat. Eu am folosit un termometru tehnic cu mercur, am scos grilajul din plastic care vine prins de capacul superior (și nu l-am mai pus deoarece temperatura din interior este mult mai uniformă, având o ventilație mai bună), am legat cu bandă adezivă bulbul termometrului de termistorul incubatorului și după cum spunea și gogutu intre reglaje asteaptă cel puțin jumătate de oră. SUCCES!

P.S.Ideal ar fi un termometru special pentru incubatoare ca acesta http://www.tdr.ro/detalii-produs.php?ca ... 0&prod=162 , eu am folosit acest termometru http://www.tdr.ro/detalii-produs.php?ca ... 9&prod=128

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări