vdingo11 Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Cu toate ca am mai discutat despre modalitatea de legare a unei lustre in alt topic, voi deschide un alt subiect deoarece problema este un pic diferita. Am o lustra cu trei brate care se aprind toate odata de la un intrerupator. De curand cand aprindeam acesta lustra imi arunca siguanta afara de la firida. Am dat jos lustra si am desfacut-o sa vad daca face scurt pe undeva. Am gasit o chestie ciudata pe care nu o inteleg:- in lustra intra 2 fire: faza si nul- fiecare brat are 2 fire, fazele sunt legate toate la faza instalatiei si toate nul-urile la nul.- pe langa firele din cele 3 brate, in lustra am mai gasit 2 fire legate astfel:fir 1 - un capat legat la faza si celalalt la o piesa rotunda din varful lustrei (habar nu am ce este), fir 2 - un capat legat la null si celalal la aceeasi piesa. Am atasat o imagine mai jos cu modalitatea de legare si maine o sa pun si o poza a acelei piese. Aveti idee care este rostul acelei piese si a celor 2 fire suplimentare? Ma gandesc ca defectiunea la lustra sa nu apara de la acele fire suplimentare care in momentul in care am desfacut lustra nu stu daca mai erau in locasul lor. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Probabil e un varistor(ZNR), cu rolul de-a proteja becurile economice, de varfurile de tensiune. Le-a protejat, dupa cum se vede..., dar varistorul s-a facut "sarma". Link spre comentariu
vdingo11 Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Am atasat mai jos imaginile fata/verso ale acelei piese? Este posibil ca cele doua fire sa se fi deslipit de pe aceasta piesa si de aceea sa imi fi facut scurt? Banuiesc ca daca inlatur aceasta piesa si cele doua fire cred ca este ok?Multumesc anticipat. Link spre comentariu
danb1974 Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 E tot o dulie da' pentru alt soi de bec (probabil soclu G9 pt. becuri halogen d-alea micutze) Link spre comentariu
vdingo11 Postat Aprilie 9, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Daca anulez acele 2 fire si aceasta piesa este ok? Link spre comentariu
vdingo11 Postat Aprilie 12, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Intre timp mai am o problema: dupa ce am dat jos lustra sa ma lamuresc daca ea este defecta, am pus in locul ei o dulie normala, ca sa am lumina. Problema este ca dupa ce tin aprinsa lumina vreo 20-30 min incepe sa miroare a incins? Imi puteti da va rog un sfat pentru cum sa depistez problema? Care ar fi cauza?Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator malevdoi Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Ori dulia e de proasta calitate , ori becul e de putere prea mare pentru acea dulie... Link spre comentariu
vdingo11 Postat Aprilie 13, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Atat timp cat becul se prinde, poate exista posibilitatea ca undeva (pe teava pana in doza) firul de cablu sa se supraincalzeasca si sa miroase de la el?Se poate sa am probleme in istalatie? Link spre comentariu
Vizitator malevdoi Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 De la un simplu bec nu se ,,supraincalzeste '' instalatia [pe teava]. Este posibil un contact imperfect in doza ... Link spre comentariu
vdingo11 Postat Aprilie 14, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2010 De la un simplu bec nu se ,,supraincalzeste '' instalatia [pe teava]. Este posibil un contact imperfect in doza ...Eu nu m-am referit ca se supraincalzeste de la bec, doar ca atat timp cat mi-a aruncat siguranta afara, ceva nu a fost in regula si ma tem sa nu fie pe instalatie. Eu cred ca a fost de la lustra, si de aceea am intrebat, daca acum becul se aprinde inseamna ca totul este ok in instalatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum