Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu o lustra

vdingo11

Postări Recomandate

Cu toate ca am mai discutat despre modalitatea de legare a unei lustre in alt topic, voi deschide un alt subiect deoarece problema este un pic diferita. Am o lustra cu trei brate care se aprind toate odata de la un intrerupator. De curand cand aprindeam acesta lustra imi arunca siguanta afara de la firida. Am dat jos lustra si am desfacut-o sa vad daca face scurt pe undeva. Am gasit o chestie ciudata pe care nu o inteleg:- in lustra intra 2 fire: faza si nul- fiecare brat are 2 fire, fazele sunt legate toate la faza instalatiei si toate nul-urile la nul.- pe langa firele din cele 3 brate, in lustra am mai gasit 2 fire legate astfel:fir 1 - un capat legat la faza si celalalt la o piesa rotunda din varful lustrei (habar nu am ce este), fir 2 - un capat legat la null si celalal la aceeasi piesa. Am atasat o imagine mai jos cu modalitatea de legare si maine o sa pun si o poza a acelei piese. Aveti idee care este rostul acelei piese si a celor 2 fire suplimentare? Ma gandesc ca defectiunea la lustra sa nu apara de la acele fire suplimentare care in momentul in care am desfacut lustra nu stu daca mai erau in locasul lor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vdingo11

6

• danb1974

1

• Spitfire

1

Probabil e un varistor(ZNR), cu rolul de-a proteja becurile economice, de varfurile de tensiune. Le-a protejat, dupa cum se vede..., dar varistorul s-a facut "sarma". :rade:

Link spre comentariu

Am atasat mai jos imaginile fata/verso ale acelei piese? Este posibil ca cele doua fire sa se fi deslipit de pe aceasta piesa si de aceea sa imi fi facut scurt? Banuiesc ca daca inlatur aceasta piesa si cele doua fire cred ca este ok?Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Intre timp mai am o problema: dupa ce am dat jos lustra sa ma lamuresc daca ea este defecta, am pus in locul ei o dulie normala, ca sa am lumina. Problema este ca dupa ce tin aprinsa lumina vreo 20-30 min incepe sa miroare a incins? Imi puteti da va rog un sfat pentru cum sa depistez problema? Care ar fi cauza?Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Atat timp cat becul se prinde, poate exista posibilitatea ca undeva (pe teava pana in doza) firul de cablu sa se supraincalzeasca si sa miroase de la el?Se poate sa am probleme in istalatie?

Link spre comentariu

De la un simplu bec nu se ,,supraincalzeste '' instalatia [pe teava]. Este posibil un contact imperfect in doza ...

Eu nu m-am referit ca se supraincalzeste de la bec, doar ca atat timp cat mi-a aruncat siguranta afara, ceva nu a fost in regula si ma tem sa nu fie pe instalatie. Eu cred ca a fost de la lustra, si de aceea am intrebat, daca acum becul se aprinde inseamna ca totul este ok in instalatie.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări