Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numar intructiuni pentru schimbari succesive de i/o

Eugen_B

Postări Recomandate

Salut ,

doresc sa realizes o schema mai complexa dar la anumite operatii de i/o sunt limitat de timp, si as dori sa aflu daca de ex. am ceva de genul:

RC1=0;RC3=1;RC5=0;
aceste 3 intructiuni sunt executate independent ? sau se considera ca un fel de PORTC=; si ia doar o intructiune ?

Mai in caz general , cum as putea sa setez o gramada de biti diferiti in cel mai scurt timp ( care se afla si pe porturi diferite ) ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sofian

1

• Eugen_B

1

• Sica001

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Incearca sa scrii tot portul odata.In cazul tau ar fi PORTC = 0x08 (sau asm cu movlw 0x080 movwf PORTC). Din cate stiu eu asa ii scrie pe toti odata (un singur ciclu). daca scrii RC1=0 (un ciclu)RC2 = 1 (un ciclu)si tot asa Dupa parerea mea, pentru a seta mai muti biti din diverse porturi, in cel mai scurt timp, ii setezi port cu port (aka PORTA = 0x01 PORTB = 0x05. .etc). Fiecare instructiune se executa intr-un ciclu. Sica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări