Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa ne pazim de tranzistoare contrafacute...

Vizitator codebutcher

Postări Recomandate

bu930 / 931 / 932  de  la  iprs  sint  prezentate   toate  3  in  paralel   in  catalogul  din  1989   intre  paginile  446 si 448 .  bu932   este  un  darlington  npn + rez + dioda ,  care  stie   asa ... 450v  vceo  max  /  500v  vces max  /  15a  ic max /  20a  ic max  in  impuls /  150w  pd max /  175 grade  tj max /  beta  minim ...maxim  necomunicate  de  fabricant /  capsula  to3 .

Link spre comentariu

Eu zic sa pastram discutia ontopic si sa evitam certurile.

acesta  este  un  tranzistor  de  o  calitate  exceptionala ,  produs  la  iprs  in  1987  pe  fosta  linie  de  fabricatie  de  la  siemens .  din  nefericire  pentru  noi ,  dupa  cum  evolueaza  societatea  noastra  ,  asa  ceva  nu  se  va  mai  produce  in  rsr  nici  in  100  de  ani  de-acum  incolo . 

ps ... absolut  toti  fabricantii  mbr  fac  si  in  continuare  produse  de  calitate  ,  insa  pe  bani  multi  sau  foarte  multi  .  pentru  exemplificare , a  se  vedea  orice  piesa   cu  destinatie  speciala ...militara ,  navala  si  aerospatiala .

@misura - chiar ma bucur cand cineva face o astfel de afirmatie asupra unui produs romanesc;

- cat despre calitatea produselor, ma refeream la cele accesibile noua, sau cel putin mie...

Revin cu o intrebare: de ce pastila din 2n3055 IPRS (pozata de mine pe pagina anterioara), pare cumva ieftina in comparatie cu cea de mai jos:

Posted Image

E vorba de capabilitatea de curent Ic max? Tranzistorul de mai sus e tot unul vechi, gasit pe la bunici, cand eram mic credeam ca e vreun nasture sau ceva, nu se mai intelege deloc scrisul de pe el.

Link spre comentariu

Asta am si facut. A se vedea pagina 7, prima postare de sus (cu link). Pe ala chiar l-am desfacut, nu l-am taiat, ca i-a sarit capacul cum am strans putin menghina. Astept totusi un raspuns mai lamuritor :d

Link spre comentariu

Ai măsurat şi suprafaţa cristalului să compari între cele două tranzistoare ?  Că doar aspectul estetic al joncţiunii nu e relevant, poate să pară ieftină şi să fie de calitate...

Link spre comentariu

in  functie  de  fabricant ,  marcajul  unui  2n3055  poate  avea  de  la  un  maxim-maximorum  de  5  linii  de  scris  in  jos .  de-a  lungul  timpului ,  firma  st microelectronics  si-a  schimbat  tipurile  de  marcaj .  dpv  cronologic ,  ultimul  si  deci   cel  mai  recent  tip  de  marcaj  are  5  linii  de  scris  in  total  ,  iar  penultimul  tip  avea  4  linii  de  marcaj .  ceea  ce  ati  infatisat  dvs  la  postarea  nr  #91  este  un  fals  chinezesc  ordinar .   iata  cam  cum  ar  trebui  sa  arate  marcajul  la  un  2n3055  original  st ,  modelul  cu  4  linii ...

http://www.ebay.com/itm/ST-2N3055-Transistor-New-No-Box-/331533173890?hash=item4d30eac482:g:pW4AAOSwv0tVMn31

cupola  trebuie  sa  fie  absolut  obligatoriu  metalica   opaca/ mata  iar  restul  capsulei  trebuie  sa  fie  musai  metalica  lucioasa .  de  asemenea ,  sint  diferente  vizibile  asupra  tipului  de  caractere  folosite .   rindul  nr  4  prezinta  un  alt  mod  de  identificare  a  anului  de  fabricatie  si  a  saptaminii  de  fabricatie  .  de  asemenea  ,  studiati  comparativ  litera  A  din  ambele  poze  si  veti  vedea  ca  nu  seamana  de  nici  o  culoare  intre  ele . 

Link spre comentariu

Confirm cele scrise de Misura.As mai avea de adaugat ca tranzistori identici prezentati mai sus de catre Misura, am vazut insa cu talpa groasa gen ASZ sau BU, dar cu izolatie mare intre B-E si colector.Inclin sa cred ca nu sint tocmai originali, insa nu sint sigur 100%.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

nu exista superlative pentru asa ceva . totusi , daca vreti / vrem sa le etichetam cumva , atunci incepeti de la EXCEPTIONALE in sus . firma tesla a obtinut licenta de la inventatorii lui 2n3773 --- firma posesoare a patentului original este americana 101% , banuielile mele se indreapta spre rca --- si au reusit sa creeze aceasta MASTERPIECE inegalabila .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări