paulbt Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Va multumesc pt pareri ! Va las sa va "delectati" cu ceva jalnic: https://postimg.org/image/tix5jtsaf/ Link spre comentariu
Vizitator claus Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Deci, ca un TO-3 sa fie veritabil, trebuie neaparat sa arate in interior ca 2n3055 de pe wikipedia? Prea putin te intereseaza ce zic aia pe uikipedia. In primul rand cauti componenta la distribuitorii seriosi si iti faci o idee despre pretul real. Accesezi pagina producatorului si consulti modalitatea de marcaj. In cazul tau aici http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/2N3773-D.PDF Daca ai pretentia sa-l cumperi mai ieftin decat il gasesti la Mouser,Tme,Farnell, sau care mai sunt in bransa distribuitorilor seriosi,si sa fie si original,te inseli. Vrei sa dai 1$ pe el in conditiile in care e cotat la 3$,primesti o portie de orez. Link spre comentariu
paulbt Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 ...partea nasoala e ca la mivarom tot 3$ e, de asta tindeam sa sustin ca e si original Link spre comentariu
Vizitator claus Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Atunci e grav rau. Le urez faliment grabnic. Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Cele mai ieftine si sigure sunt tranzistoarele care au functionat ani de zile in aparate abandonate la care s-a stricat alceva. Link spre comentariu
paulbt Postat Septembrie 9, 2016 Partajează Postat Septembrie 9, 2016 @puriu : la concluzia asta am ajuns si eu dupa ce am observat ca majoritatea producatorilor nu se mai axeaza pe calitate De data asta sigur nu am dat gres: Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 9, 2016 Partajează Postat Septembrie 9, 2016 (editat) acesta este un tranzistor de o calitate exceptionala , produs la iprs in 1987 pe fosta linie de fabricatie de la siemens . din nefericire pentru noi , dupa cum evolueaza societatea noastra , asa ceva nu se va mai produce in rsr nici in 100 de ani de-acum incolo . ps ... absolut toti fabricantii mbr fac si in continuare produse de calitate , insa pe bani multi sau foarte multi . pentru exemplificare , a se vedea orice piesa cu destinatie speciala ...militara , navala si aerospatiala . Editat Septembrie 9, 2016 de misuraelectronic Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 9, 2016 Partajează Postat Septembrie 9, 2016 2N3055H erau foarte bune, dar s-au facut mai tarziu altele de doua ori mai tari, 2N3055W. (Vintage rumano 2n3055w Npn Audio Power Transistor 15a/100v: US $25.00). Mai am cateva bucati noi pe care le voi dona unui tanar constructor serios care nu le va duce la talcioc. P.S. Tot la IPRS in 1990. Cantecul lebedei. Link spre comentariu
Giorgian tv Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Atunci e grav rau. Le urez faliment grabnic. De ce faliment gravnic?nu mancam si noi o paine cu toti cei care reparam tembelizoare?uitete ca de curiozitate sa vezi ce diferenta enorma de pret este la o sursa ups001, intre adelaida si mivarom,si este exact acelasi produs,a nu se considera reclama. Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 De ce faliment gravnic?nu mancam si noi o paine cu toti cei care reparam tembelizoare?uitete ca de curiozitate sa vezi ce diferenta enorma de pret este la o sursa ups001, intre adelaida si mivarom,si este exact acelasi produs,a nu se considera reclama. Inseamna ca nu esti familiarizat cu Romania capitalista... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 (editat) 2N3055H erau foarte bune, dar s-au facut mai tarziu altele de doua ori mai tari, 2N3055W ... da , da... si marmota invelea ciocolata in staniol . ar fi bine daca am avea si acceptiunea termenilor folositi . concret , in catalogul iprs de tranzistoare editia 1989 , 2n3055 simplu , cu h si cu w se afla situate intre paginile 630 si 632 si sint prezentate toate 3 in paralel . daca se studiaza comparativ toti parametrii , se poate observa ca ... 1-- Vcbo max si Vcer max nu sint comunicate de catre iprs , aceasta din motivul extrem de simplu al dispersiei extrem de mari ale respectivelor valori , la masuratorile efectuate pe un lot dat , sau al valorilor mici gasite si care-l faceau net inferior celorlalte 2 surate . din start am adunat 2 minusuri . 2-- Vcex max este de doar 70 volti la w , fata de 90 volti la celelalte 2 . mai adunam un minus la portofoliu . 3-- Vcesat este de maxim 1,5 volti in loc de maxim 1,1 volti cit este la celelalte 2 . poate ca gresesc , dar eu sint de parere ca aici nu adunam nimic si nu scadem nimic . 4-- beta minim la ic=4a este 15 la w si 20 la celelalte 2 . inca un minus . 5-- I s/b minim ar putea fi , cel putin la nivel teoretic , singurul parametru unde w sta mai bine decit h , insa datele reale nu pot fi comparate , deoarece conditiile masuratorilor sint diferite . simplu si w sint masurate la Vce=40v , iar h e masurat la Vce=60v . drept urmare , nu adunam nimic si nu scadem nimic . 6-- restul parametrilor din tabel sint identici sau sint necomunicati , deci sint irelevanti pentru punctajul final . concluzia ? daca adunam 4 bile negre ale lui 3055w , stau si ma intreb de unde naiba le da unora niscaiva bile albe , raportate desigur la 2n3055h ? dl puriu , va rugam sa ne comunicati si noua care sint argumentele tehnice prin care dvs ati decis ca 2n3055w ar fi de doua ori mai tare decit 2n3055h , ca eu nu m-am prins ? ps ... o sa anticipez eu raspunsul dvs ... nu aveti nici un argument tehnic in favoarea afirmatiilor dvs , iar ceea ce e scris in citatul de mai sus este scris doar la misto , fara a avea vreo acoperire reala in datasheet-ul fabricantului . 2N3055H ESTE MAI BUN DECIT 2N3055W , ne-negociabil . PUNCT . Editat Septembrie 10, 2016 de misuraelectronic Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Cateva piese clasice din colectia mea. KD urile pot spune ca sunt niste tancuri, am chinuit un 607 si am fost surprins sa vad ce tranzistor durabil e. Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Despre un BU932 in capsula TO3 produs tot de IPRS ce se stie,eu nu l-am gasit in catalogul lor ,stiu ca este un darlington ,l-am folosit multi ani la o aprindere electronica ptr. dacie multi ani fara probleme. Link spre comentariu
Giorgian tv Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 http://english.electronica-pt.com/components-cross-reference?ref=bu932 uitete aici Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 10, 2016 Partajează Postat Septembrie 10, 2016 Eu vorbeam de catalogul IPRS ,tranzistorul in cauza e fabricat 1988. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum