Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa ne pazim de tranzistoare contrafacute...

Vizitator codebutcher

Postări Recomandate

Am si eu un amplificator de 2x50W facut pe 2N3055 dupa o schema de la philips...facut de tata ...pe vremea aia nu aveam treaba cu asta....ardeam leduri si becuri de lanterna.....in momentul de fatza il folosesc eu amplificatorul.....a trecut prin multe...de incins numai zic.....nicodata nu au pocnit....mentionez ca amplificatorul este facut in 1990.....deci de 16 ani tot trage saracul de el...si pot sa zic ca mai trage...sunt multumit de el......din asta deduc ca tranzistoarele sunt originale :)

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Nu se stie cu 2N3055 ,de cind s-a mutat productia in china,poti avea surprize neplacute,eu am luat de la adelectrecom niste feturi de 70-90A .de mai multe ori si odata cind am luat 10 buc pe multitester aratau ok ,dar bagate la un consum de 3A ieseau scintei din ele,explicatie...a fost o serie proasta.

Link spre comentariu

Greu de zis,dupa ce zice ar parea,nu mi-am dat seama de unde este firma ,china sau thailanda ,oricum trebuie sa ai multa rabdare pina ajung la tine ,eu am platit acum o luna un motor in hong kong si inca nu a plecat.

Link spre comentariu

Dupa un timp am desfacut montajul, ca aveam prea multi nervi atunci, si am vazut ca erau arsi ambii MJ2955 de pe cele 2 canale precum si un 2N3055. I-am desfacut si pe tranzistorii arsi, si la MJ2955 am observat inauntru o placuta patrata de 2,5 - 3 mm latura pe care veneau 2 firicele cam de 0,05 mm :?: (de la emitor si baza). Buuuun, mi-am zis, sa trec si la 2N3055.E, pe 2N3055 era ditamai pastila de siliciu, cam de 5 mm latura si doua cleme tzapene care veneau de la emitor si baza.

Am sectionat si eu un 2N3055. Va rog sa priviti pozele. Ce parere aveti, sunt falsuri sau nu ?Poze 2N3055
Link spre comentariu

Vaselina siliconică exista numai în tranzistoarele cu germaniu.Capsula TO-3 era mai masivă, din cupru nichelat, din acest motiv acestea erau mai grele(mă refer la cele de putere cu germaniu, seria EFT 212-250, ASZ 15-18, etc.).

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Cristian 2009Nu vezi cum sta cipul in el?Sau deformeaza aparatul de fotografiat?Toate piesele care ajung in Romania sant proaste/fake.Daca sant pe ebay sant fake.Dar poate ai norocul sa nimeresti unele,care cine stie din ce motive,functioneaza peste asteptari.

Link spre comentariu
Cristian 2009

Nu vezi cum sta cipul in el?Sau deformeaza aparatul de fotografiat?

.

Cum sta cipul in el ? ...La ce te referi ?

tranzistoarele din fotografie sint originale suta la suta ...!

Deci nu are importanta marimea pasilei de siliciu ?

Uitati ce a spus un alt utilizator:

E, pe 2N3055 era ditamai pastila de siliciu, cam de 5 mm latura si doua cleme tzapene care veneau de la emitor si baza.

Link spre comentariu

1-- in principiu , marimea pastilei de siliciu este importanta ,evident...!cu cit este mai mare , cu atit permite tranzitarea unor curenti mai mari , deci , implicit si a unor puteri mai mari...!2-- parerea domnului bujor stefan nu face 2 parale cita vreme nu a postat si poza tranzistoarelor mj2955 pe care le acuza in mesajul dinsului...! 3-- este perfect adevarat ca iprs baneasa a detinut , pina la revolutie , tehnologia de fabricatie a tranzistoarelor de putere de la firma siemens din germania...iar tranzistoarele care treceau testele de calitate sint cu 10 clase peste multe tranzistoare identice care se fabrica acum in lume...! ceea ce nu se stie este ca , la nivel global , acelasi produs care se face acum este mai prost decit acelasi produs care se facea acum 5 ani , care la rindul lui este mai prost decit acelasi produs care se facea acum 10 ani , etc , etc...si asta numai ca efect al tendintei generale mondiale ... NU SE MAI STIMULEAZA CALITATEA UNUI PRODUS ANUME , CI DOAR CONSUMUL LUI ...! DACA UN PRODUS OARECARE ESTE PREA BUN DPV CALITATIV , ATUNCI EL NU SE STRICA , CLIENTUL NU-L REPARA ... CLIENTUL IL PASTREAZA MULT TIMP...CLIENTUL NU E TENTAT SA-SI CUMPERE ALTUL ... REZULTA FABRICANTULUI II BATE VINTUL PRIN BUZUNARE , CA N-ARE VINZARI... REZULTA FALIMENTUL PRODUCATORULUI ... REZULTA NEMA COMENZI LA FIRMELE CHINEZESTI CARE FAC APROAPE TOATE LUCRURILE DIN LUMEA ASTA ... rezulta chinezul moare de foame...rezulta guvernul chinez deschide granitele si le da drumul chinezilor in lumea larga ...rezulta haos total la nivel mondial ...! :rade: 4-- asa fabrica st microelectronics tranzistoarele 2n3055 la ora actuala...! acesta este nivelul de calitate la care s-a ajuns in 2011 , avind in vedere cele spuse de mine la punctul 3-- ...! :daLUCRURILE DE LA PUNCTUL 3-- NU LE SPUNE DESCHIS NICI O FIRMA PRODUCATOARE DIN LUMEA ACEASTA LARGA , DAR LE PUN IN PRACTICA ABSOLUT TOTI FABRICANTII ...!

Link spre comentariu

E concurs de făcut mişto aici?

cristian2009, trz tăi sînt făcături ordinare, probabil nişte BUxxx remarcate, în buna tradiţie chineză de a nu se irosi nimic. Trecerile de sticlă mari trebuiau să-ţi dea de gîndit, ca şi micimea pastilei de siliciu, e cam cît într-un BD243 (capsulă TO220).

Vezi mai jos alte făcături, între care şi un 2N3055 asemănător cu al tău.

Caută pe net, vei învăţa multe.

http://sound.westhost.com/counterfeit.htm

http://www.cdkands.com/counterfeits.html

http://transfal.tripod.com/indexold.html

http://transfal.tripod.com/

Şi neapărat de studiat subiectul ăsta, chiar aici pe forum:

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=4177&hilit=poza+unui+tranzistor+original

...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări