Vizitator codebutcher Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 Cum in linkul ce urmeaza e vorba in principal de tranzistoare de joasa frecventa, de putere, m-am gindit ca cel mai potrivit ar fi la sectiunea "Amplificatoare..." Asadar, cum sa ne pazim de tranzistoare falsificate http://sound.westhost.com/counterfeit.htm Edit: Vasile, n-ar fi rau sa-l faci sticky, nu crezi? Sa aratam ca ne pasa ce cumpara electronistul roman Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 Problema electronistului roman este alta: mentalitatea80% din ei o sa cumpere pe cele contrafacute chiar daca-i constient ca sunt contrafacute -cauza pretul redus Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 Problema electronistului roman este alta: mentalitatea80% din ei o sa cumpere pe cele contrafacute chiar daca-i constient ca sunt contrafacute -cauza pretul redusOare sint mai ieftine? Mai ieftine sint cele fara brand, de joasa calitate, dar nu contrafacute. Tocmai asa cistiga piratii, ti le vind fara sa banuiesti ca sint contrafacute, la acelasi pret cu celel originale :( Link spre comentariu
Guest1 Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 De ce oare aceeasi componenta la Vitacom se gaseste la doua preturi diferite ???MJ15024-MOT SI-N 400V 16A 250W MJ15024-MOT / SI-N 400V 16A 250WPoate fi comandat, chiar daca nu exista stoc.Pret unitar pe BUC: 199.160Pret peste 10 BUC: 199.160Pret peste 70 BUC: 199.160 199.160 MJ15024/DIV SI-N 250V 16A 250W MJ15024/DIV / SI-N 250V 16A 250WPoate fi comandat, chiar daca nu exista stoc.Pret unitar pe BUC: 50.421Pret peste 20 BUC: 50.421Pret peste 180 BUC: 50.421 50.421 MJ15003-MBR SI-N 140V 20A 250W 3MHZ MJ15003-MBR / SI-N 140V 20A 250W 3MHZPoate fi comandat, chiar daca nu exista stoc.Pret unitar pe BUC: 186.555Pret peste 15 BUC: 186.555Pret peste 80 BUC: 186.555 186.555 MJ15003/DIV SI-N 140V 20A 250W 3MHZ MJ15003/DIV / SI-N 140V 20A 250W 3MHZPoate fi comandat, chiar daca nu exista stoc.Pret unitar pe BUC: 45.379Pret peste 20 BUC: 45.379Pret peste 200 BUC: 45.379 45.379 Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 Hm, de exemplu. Vine un Gigi cu buget mic si zice "iau din astea chinezesti, mai ieftine, ca poate merg si ele, nu-s boier sa iau motorole".Dar vine un alt Gigi, cu buget mai mare, si zice "iau originale" Si de fapt ia tot piraterii, la pret de originale. E o metoda de a mai cistiga eventual ceva in plus, cu cheltuieli supimentare nule.Cam asta ar putea fi un eventual raspuns la intrebarea ta.Sau alt raspuns ar fi ca romanii au mai mult bun-simt ca altii, si zic pe sleau ca au de-amindoua.E cit de cit logic ce zic?Edit: din cite scrie pe pagina spre care am dat link, nu e scutit nimeni de "placerea" de a cumpara un tranzistor contrafacut, fie el american sau roman. Mai sint scrise si altele, n-am dat de plictiseala linkul ala. Link spre comentariu
Guest1 Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 codebutcher,ai perfecta dreptate.Numai ca eu cred ca nu este vina celor de la Vitacom sau alt X distribuitor de pe la noi. Am cumparat de la Vitacom sau Conex componente la pret mare si s-au dovedit a fi contrafacute. Asa cum am mai scris si pe alt thread, a trebuit sa ma duc cu componenta originala in buzunar si sa ii arat vanzatorului ce vreau.Cand i-am spun vanzatorului ca am cumparat componente contrafacute de la ei, s-a uitat la mine ca la un idiot.Mai mult. m-am dus la un magazin din Ploiesti si am cerut un tranzistor. Avea toate semnele de fals. I-am spus vanzatorului ca este contrafacut, a chemat pe seful lui care baga mana in foc ca este un tranzistor original Toshiba. L-am cumparat si a crapat la propiu si figurat.Problema este ca unele componente contrafacute sunt foarte bine facute si marcate. Este greu si pentru un cunoscator sa le deosebeasca. Singura modalitate este de a le desface.Protectia consumatorului nu face nimic, sau mai bine zis nu prea au ce face atata timp cat componentele false vin prin filiere LEGALE.Amintesc aici ca au fost companii mari care au luat tzeapa. Vezi Compaq cu condensatoarele electrolitice. Ce sa mai zic de un amarastean de romanas care vrea sa-si repare televizorul si ... Link-ul tau este F BUN si cred ca thread-ul asta trebuie facut sticky. Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 ai perfecta dreptate.Numai ca eu cred ca nu este vina celor de la Vitacom sau alt X distribuitor de pe la noi. Corect, e f greu de controlat filiera pe care vin. Am cumparat de la Vitacom sau Conex componente la pret mare si s-au dovedit a fi contrafacute. Asa cum am mai scris si pe alt thread, a trebuit sa ma duc cu componenta originala in buzunar si sa ii arat vanzatorului ce vreau.Cand i-am spun vanzatorului ca am cumparat componente contrafacute de la ei, s-a uitat la mine ca la un idiot. Ceva de genul asta e scris si pe linkul de mai sus. Problema este ca unele componente contrafacute sunt foarte bine facute si marcate. Este greu si pentru un cunoscator sa le deosebeasca. Singura modalitate este de a le desface.Protectia consumatorului nu face nimic, sau mai bine zis nu prea au ce face atata timp cat componentele false vin prin filiere LEGALE. Din pacate, linkul de mai sus este citit probabil si de aia mici si galbeni, si ii gasesc ei ac de cojoc. Amintesc aici ca au fost companii mari care au luat tzeapa. Vezi Compaq cu condensatoarele electrolitice. Ce sa mai zic de un amarastean de romanas care vrea sa-si repare televizorul si ... Probabil ca nu ne ramine decit sa ne facem cruce inainte sa dam banii in magazin. Evident, daca sintem credinciosi. Dar cum cercertam si dupa aia credem, fiind saminta de inginer... Amintesc aici ca au fost companii mari care au luat tzeapa. Vezi Compaq cu condensatoarele electrolitice. Ce sa mai zic de un amarastean de romanas care vrea sa-si repare televizorul si ... Daca ar fi numai tranzistoarele (vezi tot pe link)... Link-ul tau este F BUN si cred ca thread-ul asta trebuie facut sticky. Asa e Link spre comentariu
Vizitator Marius Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 Va rog sa scrieti daca se poate cateva semne dupa care sa recunosc o componenta contrafacuta (nu ma gandeam ca se poate si asa ceva )!De fapt suntem in 2004 si nu ma mai mira nimic.... Ma gandeam ca poate la Vitacom sunt bune dar dupa ce e scris mai sus .......... Link spre comentariu
Guest1 Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 Va rog sa scrieti daca se poate cateva semne dupa care sa recunosc o componenta contrafacuta (nu ma gandeam ca se poate si asa ceva )!De fapt suntem in 2004 si nu ma mai mira nimic.... Ma gandeam ca poate la Vitacom sunt bune dar dupa ce e scris mai sus ..........Cateva semne sunt descrise pe link-ul dat de Codebutcher http://sound.westhost.com/counterfeit.htm Link spre comentariu
Bujor Stefan Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 Si deci pana la urma nu a crapat nimeni un tranzistor (MJ15003 etc.) de pe la Conex sau Vitacom sa vada ce e prin ele?Sau macar cineva care e multumit de ce a cumparat si sa zica la ce amplificator sau alta aplicatie il foloseste...Oricum, am de gand sa iau cu un prieten un MJ15003 (sau 15004, nu conteaza) si sa-l desfacem sa vedem ce-i inauntru. Pierdem 25 mii de caciula, asta e...Apropo, am cumparat mai demult 2 MJ2955 (scria pe ele ca ar fi fost facute de SGS Thomson....cucu....din parti.Le-am pus pe un amplificator de 2X70W pe 4 ohmi impreuna cu 2N3055 romanesti de la mama lor de prin anii 80 si dupa ce le-am incins putin la 20W (f. mult asa e!) a iesit fum din montaj :evil: Imi venea sa-mi bat copiii pe care nu-i am... :evil: Dupa un timp am desfacut montajul, ca aveam prea multi nervi atunci, si am vazut ca erau arsi ambii MJ2955 de pe cele 2 canale precum si un 2N3055. I-am desfacut si pe tranzistorii arsi, si la MJ2955 am observat inauntru o placuta patrata de 2,5 - 3 mm latura pe care veneau 2 firicele cam de 0,05 mm :?: (de la emitor si baza). Buuuun, mi-am zis, sa trec si la 2N3055.E, pe 2N3055 era ditamai pastila de siliciu, cam de 5 mm latura si doua cleme tzapene care veneau de la emitor si baza.Asa ca dupa ce am citit si ce scrie pe sit-ul lui Rod Elliot despre tranzistoarele contrafacute, m-am lamurit...Clar ca MJ2955 e fals desi era foarte frumos lucrat si am mai dat si vreo 70000 lei acum juma de an.O sa va zic si magazinul, ca sa stiti sa nu luati de acolo.Si apropo, folosesc acum pe un amplificator cam de 2X65W pe 4 ohmi doar 2 2N3055 care e adevarat ca se incing bine dar vad ca deocamdata rezista la putere maxima (dar sunt romanesti, cum am zis mai sus, de prin anii 80). Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 O sa va zic si magazinul, ca sa stiti sa nu luati de acolo.Zi sa stim :wink: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 O firma care vinde doar piese contrafacute este.... cea din link, am pus puncte in loc de nume pentru ca adevaratul nume numai D-zeu il stie pentru ca este schimbator :lol:Ce vand ei:Tranzistori cu gramada TOTI contrafacutiCondensatoare electrolitice care pusca la jumate din tensiunea inscrisa pe elePotentiometrii care dupa 2 rotiri deja baraie ca dracuCircuite integrate STK care pusca daca le alimentezi la tensiunea normala de lucru.Rezistente cu toleranta de pana la 50% care normal nu ar trebui sa fie mai mare de 10%Semireglabili multitura (incapsulati) care se blocheazaSuruburi care au doar facatura de filet :lol:Diferite mufe si elemente mecanice care nu seaman una cu una (rebuturi din China) Deci Wanted !!!Cand am cumparat ceva de la ei am crezut ca prinsei pe D-zeu de un picior - chilipir curat- Toate componentele cumparate de la ei au ajuns la gunoi, deci asta da chilipir :cry: Link spre comentariu
overdrive Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Si eu am cumparat de la audiotehnica astia si , din 4 stk-uri de 50w(stk 4191) 2 au fost defecte.Au bubuit la alimentarea lor normala .Mentionez ca au fost montate pe o combina originala Aiwa deci se exclude ca ar fi fost gresit cablajul.Cind le-am dat telefon mi-au raspuns ca nu se poate ca am gresit eu cu ceva! Asa ca eu am facut o adresa scrisa la Protectia Consumatorului sa verifice ce fel de componente au aia acolo.Atentie la firma asta! Link spre comentariu
Guest1 Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Propun ca de acum inainte, sa pastram componentele contrafacute, sa le desfacem si sa postam poze cu ele pe acest thread cu numele firmei de unde au fost cumparate. :twisted: Link spre comentariu
Vizitator adyman Postat August 25, 2004 Partajează Postat August 25, 2004 Cel mai nasol ca inainte sa fim electronisti trebuie sa fim detectivi.Am luat de la Vitacom(Bucuresti) niste IRFP-uri si s-au dus dupa 10 secunde si asta mult sub tensiunea lor de lucru.Le-am schimbat cu altele scoase dintr-un convertor cred si merg fara probleme.Deja ne furam palaria.....astia trebuie tata batuti ca pe hotii de cai.P.S.Apropos un IRFP costa la Vitacom 106.000 lei,si eu am luat 4 bucati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum