Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Probabil ca da ... De fapt sigur . Motech ( puntea ... ) e de fapt Bruel & Kjaer , pe cat de renumiti , pe atat de " ardeiati " ... ( piperati mi s - a parut prea bland ! ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu

DER EE nu aveti in "palmares"

Posted Image

DE-5000 am eu de mai multa vreme, cu chiar accesoriile din imaginea de mai sus (cu TL-21 cu crocodili  si cu penseta Kelvin TL-22). DER DE-5000 este identic cu modelul de la firma IET Labs (fosta GenRad).

Desi de obicei nu sunt adeptul acestor "jucarii" (prefer aparate de laborator), pot spune ca acesta este foarte util, "face banii", in aproape doi ani nu am reusit (inca) sa-l defectez, iar calitatea pensetei Kelvin TL-22 este buna. Dupa (auto)calibrare, precizia este buna (pentru un asemenea aparat) chiar si la masurarea capacitatilor de valoare mica. L-am folosit in special pentru masuratori de L/Q si C/ESR.

Singurul dezavantaj ar fi ca in cazul masurarii ESR (foarte utila pentru service), aceasta functie nu este accesibila facil, necesita iesirea din modul default AutoLCR, selectarea masurarii C, apoi selectarea configuratiei echivalente serie Cs, selectarea masurarii ESR prin apasarea repetata a tastei D/Q/ESR si bineinteles in final selectarea frecventei la care se face masurarea (pana la 100kHz).

In urma experientei cu acest aparat, in urma cu cateva luni am mai cumparat inca doua bucati pentru niste prieteni.

La Multi Ani!

Link spre comentariu

Meniul pare similar cu Motech ... Aceasta se livreaza doar cu un scurtcircuitor pentru calibrare . Cablul Kelvin l - am achizitionat separat . Costa cat o punte RLC portativa " normala " . Sant incantat de aparat in ansamblu . Mai am punti RLC , dar aceasta este " ultimate " ... Precizie de baza 0 , 2 % , pentru un aparat de mici dimensiuni e absolut rezonabil . N - am ce sa - i reprosez ... Am avut curiozitatea sa o desfac . M - am linistit , si i - am pus capacul la loc ... Cu grija !

P . S . - ESR - ul doar de control ... folosesc o scula " in circuit " !

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu sunt fan FLUKE:

1. FLUKE 183

2. FLUKE 97

Scule de calitate si ce e mai important, de incredere.

Desi au fost destul de scumpe, la cat le-am frecat, si-au scos banii deja.

Pentru cine lucreaza la depanare, le recomand cu toata inima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări