Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Protek era o firma buna de aparate vad ca nu se mai gasesc. Am avut un Protek 123 cu 4 digiti simplu autoscalare afisaj mare rapid a mers vreo 7 ani zi de zi utilizat dar sa defectat display-ul asta acum vreo 10 ANI!!!  Inca se mai gasea la conex electronic cu 4 milioane vechi in '94. Mergand pe str.covaci am gasit unul sigilat nou identic cu protek-ul dar nonname a costat 1 milion vechi. 

Nu prea mai merge acum a inceput sa consume bateria repede cam la 2 zile . Am cumparat acum 2 ani un clampmetru ac/dc marca MASTECH MS2108 a costat 300 LEI noi. Chinezarie de ultima speta acest Mastech ,nu mai masoara pe curenti DC. De cand il am a facut figuri pe amperi trebuie sa deschizi clestii usor bagi firul......resetezi la zero si apoi dai curent ....uneori sta la 150A de nebun asa. Am incercat sa il repar dar nu vrea este prea chinezesc se vede clar cand il desfaci.

De curand am vazut cateva aparate vechi FLUKE 175-450LEI si FLUKE179-450 lei dar pana sa ma hotarasc sau vandut zice proprietarul. As fi luat unul dar din cate am discutat cu vanzatorul erau destul de vechi si nu prea am incredere ca mai tin mult. Mai era un FLUKE 87V-900LEI  dar tot vechi ca an de fabricatie.

Pana la urma o sa cumpar un BENNING par mai serioare sunt facute in Germania cu 5 digiti precizie tru rms.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Da ... nu prea - l folosesc . N - am mai prea lucrat constructii de finete , si foarte putin la banc . Iar la depanare ma descurc cu Fluke : scopmetru , multimetru , calibrator , clampmetru . Toate portative si autonome . Se inteleg , fiind frati ... HP - ul e de laborator , nu merita " chinuit " pentru orice .

P .S . - sa stiti ca privesc cu simpatie si interes achizitiile dvs . Si cu toata intelegerea . Nu ca ati avea nevoie ... E o pasiune remarcabila , cei care au trait printre AMC - uri ar trebui sa o inteleaga 100 % . Mai ales ca acumm " se poate " . Succes la noi " piese " !

Link spre comentariu

34401A este multimetrul de 6,5 digiti cel mai raspandit in laboratoarele de electronica dotate decent.

Eu am Agilent 34401A de mai multi ani. Foaaarte rar il utilizez, numai si numai atunci cand am nevoie de rezolutie mare la masurare, altfel am altele pentru utilizarea obisnuita (de aceea ma tenta sa-l scot la vanzare, desi piata locala nu prea cere asa ceva).

Link spre comentariu

Fluke 289 , TTi 1604, apoi diverse Fluke calibratoare, alte multimetre mai ieftine, gen ISO-Tech IDM97 II (destul de bunicele) si altele.

Am si primul meu multimetru digital M890D, cumparat de la o firma de prin Pipera care se desfiinta.

Postez doar varful de lance...

post-175050-0-69249800-1416500455_thumb.jpg

Editat de one
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Frumoasa scula dar nu inteleg de ce te faci "mos" :rade: Arata destul de bine insa trebuie sa-i faci o mica prezentare in timpul unor masuratori, eu nu am cine stie ce aparate dar imi place sa stiudiez aparatele altora :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări