Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Acum 4 ore, icar a spus:

am masurat tensiuni DC de la 10 mV la 30 V si AC 230V

Aici trebuie sa vin cu o corectie. Habar nu am unde m-am uitat de am vazut 10 mV! Defapt sunt 400 mV! Oricum, pare destul de aiurea cand masori cu el. Trebuie sa te obisnuiesti cu niste chestii ce trebuie deduse, ca in prospect....canci! Ori chiar am masurat 10mV si acum nu-mi mai iese, ca nu mai stiu cum am facut!:d Mai trebuie exersat!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, icar a spus:

Ce înțelegi prin "automat"? Am pus bornele și am masurat tensiunea pe un potențiometru.

Aparatul respectiv este dintre cele care identifica automat marimea de masurat, daca este ca sau cc, rezistenta sau condensator! Daca nu am gresit si este de acet fel, nu se prea prinde daca trebuie sa masoare o tensiune de 2-3-400 de mV, aplicate direct, adica nu scazind o tensiune mai mare pina la acel nivel. eram deci curios daca conectati aparatul la o tensiune de 1-200 de mV daca se prinde ca trebuie sa masoare o tensiune! Ma refer la ANENG 620A.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Marele Savant a spus:

Nu va contrazic, dar taaare mi-ar -place sa vad si eu o asemenea documentatie! adica sa impuna un anumit aparat, nu sa specifice cu ce au masurat ei! Nu cred ca exista

Este extrem de simplu, in documentatia tehnica se dadea ca cerinta la dotarea cu scule si aparatura de masura folosita la interventii pe teren Fluke 70 si era tot ala si in trusa de mentenanta, producatorul nu ma obliga sa lucrez cu el, puteam folosit si un Ц doar ca in momentul in care firma dorea acreditare ISO 9000 incepea festivalul cu auditorii, ce scrie in documentatia tehnica? aha FLUKE 70, este? daca da e perfect, daca nu era atunci trebuia echivalat cu altul scula care respecta cerintele initiale sau le depasea, bineinteles ca daca aveai un 87 V auditorii n-aveau nici o problema.

Asta la noi la civili, sa vedeti ce fain e la militare...

P.S. ca idee, tot acolo era data si o surubelnita - de 5,5mm lunga de 500mm si chei de 16 si 18 🤣

Cine gaia folosea asfel de chei si ditamai sulita doar ca daca nu le aveai erai fiul ploii, erau absolut necesare la echipamentul Ericsson

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 20 ore, YO9IBC a spus:

Hai sa facem un test: pune chinezaria pe ohmi si baga-l in priza. De ce credeti ca pretul unui Fluke este de 30-40 de ori mai mare decat al acelui Aneng???

Orice chinezarie semidecenta rezista sa aplici 230V la borne cand e setat sa masoare rezistente. UT61E care e un model foarte vechi rezista, am testat eu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări