YO9IBC Postat Miercuri la 13:41 Partajează Postat Miercuri la 13:41 (editat) Am mai gasit un aparat frumos. Ce parere aveti de aceste modele? Metrahit Tech M243A Editat Miercuri la 13:43 de YO9IBC Link spre comentariu
doru3160 Postat Miercuri la 15:26 Partajează Postat Miercuri la 15:26 Da, pe lângă altele, trebuie să și placă. Acum mai bine de un an, am avut limbrici și am luat la o comandă mai mare de la chineji, și jucăria asta. Spre deosebire de multitester, asta indica decent, și are alt aspect, deși pt mulți nu are importanță. E ceva mai mult decât un 830, dar la ce discount dădea chinezul, îmi părea rău să nu-l fi luat. Și am ajuns iar la vorba aia, dracu dacă nu are ce face, își cântărește coada. Era singurul lucru care îmi lipsea... Link spre comentariu
YO9IBC Postat Miercuri la 15:49 Partajează Postat Miercuri la 15:49 Momentan stau cam asa... Link spre comentariu
icar Postat Joi la 10:52 Partajează Postat Joi la 10:52 Am achizitionat, asa de moft, un "smart multimter" ANENG 620A. Masoara tensiuni si curenti, AC, DC, diode (si cu germaniu), rezistente, capacitati, frecvente, temperatura, determina faza retelei si campuri electromagnetice (NTC) Are functie de Hold si lanterna se opreste automat daca nu-l folosesti 15 minute. Se poate, la nevoie, lumina ecranul. L-am testat putin. - determina automat tensiunea si curentul AC si DC. - am masurat DC de la 9mA la 4000 mA. Nu am avut la indemana o sursa de tensiune alternativa (doar reteaua), asa ca nu am masurat curenti in AC -am masurat tensiuni DC de la 10 mV la 30 V si AC 230V -am masurat frecventa de 50 Hz, mai precis 49,8 Hz, frecventa retelei - am masurat condensatori intre 14pF si 3 mF. Capacitatea parazita a firelor, daca le tin paralel, este de 18 pf. -am masurat rezistente de la 1 ohm la 10 Mohm. Daca rezistenta masurata e sub 45 ohm, apare semnal buzer/luminos de "continuitate" - am testat diode cu siliciu si germaniu - am determinat faza si nulul retelei - detecteaza fire de curent, dar in zid nu le simte - am masurat temperatura cu sonda externa intre 20 si 400 grade C (se poate seta si grade F). Are si un senzor incorporat, care afiseaza temperatura pe ecran. - trecerea de la tensiuni la curent se face automat, cind introduci sonda in borna de curent. Aparatul masoara tensiuni, curenti, rezistente, temparaturi si pentru valori mai mari, dar atat am avut la dispozitie. Nu stiu ce protectii are si nici nu vreau sa testez! Inconvenient ar fi pozitia bornelor pe una din laturi, asa ca nu poate fi folosit decat in pozita culcat pe masa. Dar vad ca nu incomodeaza. Link spre comentariu
dan cod Postat Joi la 12:12 Partajează Postat Joi la 12:12 Am de banc destule sa îmi ajungă cât trăiesc. Câteva aici. Dar calul de bătaie tot Fluke 175 este. Cu astea de banc nu am greșit niciodată sa vad dacă rezista. Link spre comentariu
Tiberiu957 Postat Vineri la 10:53 Partajează Postat Vineri la 10:53 Am un MS8200G - Mastech. Inainte de acesta utilizam MF35, inainte de acesta utilizam MAVO1 ... iar inainte de acesta mi-am construit un multimetru cu un micro-ampermetru polonez (prin anii 70 ...). Link spre comentariu
Nostalgic Postat Vineri la 15:50 Partajează Postat Vineri la 15:50 Acum 4 ore, Tiberiu957 a spus: Am un MS8200G - Mastech. Inainte de acesta utilizam MF35, inainte de acesta utilizam MAVO1 ... iar inainte de acesta mi-am construit un multimetru cu un micro-ampermetru polonez (prin anii 70 ...). Scuze ! Sunt nedumerit . Ce este MF35? văru gogăl mi-a spus că este un tractor pentru agricultură. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Vineri la 15:53 Partajează Postat Vineri la 15:53 Depinde cum il intrebi: 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Vineri la 16:28 Partajează Postat Vineri la 16:28 Acum 37 minute, Nostalgic a spus: Scuze ! Sunt nedumerit . Ce este MF35? văru gogăl mi-a spus că este un tractor pentru agricultură. Ochii care nu se vad, se uita...dar chiar asa? Link spre comentariu
validae Postat Vineri la 16:41 Partajează Postat Vineri la 16:41 Eu cred că-i ,,la mișto,, întrebarea respectivă. S-a discutat de mai multe ori originea lui Mavo 35 ca să mai fie cineva care l-a prins în gloria lui și să nu o știe..... Originalul a fost construit de chinezi sub numele MF35. Că și ăia s-au inspirat cu ceva de la nemți, e altă problemă, dar singurul identic constructiv este chinezul... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Vineri la 16:55 Partajează Postat Vineri la 16:55 Am două MAVO35 , nu am știut că domnul îl are pe cel făcut de chinezi. O puteți clasifica precum o glumă. Link spre comentariu
Andrei24 Postat Vineri la 17:30 Partajează Postat Vineri la 17:30 Am strans si eu destule dar mai toate sunt din spatiul CAER cei mai tineri pot intreba chat gpt pentru lamuriri. Acum le folosesc doar pe cele digitale made in china. Total vreo 20 de bucati functionale si la rand pt reparat alte 4-5 bucati, cand o fi plictiseala mai mare. In final toate vor ajunge la nepoti sau cine stie.... Link spre comentariu
icar Postat Vineri la 17:54 Partajează Postat Vineri la 17:54 ...lada de gunoi. Am si eu o serie de scule iar mostenitori...nepoate. Nu ma gandesc, ca ma apuca tristetea! Link spre comentariu
draku Postat Vineri la 19:05 Partajează Postat Vineri la 19:05 1 oră în urmă, icar a spus: ...lada de gunoi. Am si eu o serie de scule iar mostenitori...nepoate. Nu ma gandesc, ca ma apuca tristetea! Si daca aveai mostenitori nepoti, tot te apuca tristetea, ca niciunul nu mai este interesat de a mesteri ceva.... Am si eu exemple destule....si tot trist sunt... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum