YO9IBC Postat 6 ore în urmă Partajează Postat 6 ore în urmă Chiar acum, sesebe a spus: Jucarii. D-astea de oameni mari Link spre comentariu
Dxxx Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă Normal ca "Fiecare cu preferințele sale! " dar eu le vad ca venind unele de nici-unde, doar ca "iti place". Din punctul meu de vedere acestea nu au nici o importanta. Exista insa altele, care vin insa ca rezultat al unui lant logic, astea le consider valide. Spre exemplu: - "imi place" afisor cu scris negru pe fond alb - cu motivul ca avometrul consuma 1-2mA spre deosebire de afisarea negativa (pe fond negru) la care backlightul consuma si mult si permanent, zeci de mA. - "imi place" Anengul cu push-buttons pus de @doru3160 si nu Metrahitul lui @YO9IBC pentru ca rotactorul ala cu multe pozitii si care necesita sa treci prin 10 clickuri daca ai nevoie de extremitatea opusa - este exact ce nu doresti cand cauti fiabilitate si rapiditate de utilizare. Pun pariu ca chinezismul Aneng va rezista mai mult in exploatere. - "imi place" unul mic, ca sa-mi incapa in sertarul alocat si cam plin... ca alt spatiu nu este. Evident ca am pus in ghilimele "imi place", pentru ca nu este ceva de placere, ci ceva argumentat, adica imi place pentru ca imi satisface cerinta respectiva. Link spre comentariu
YO9IBC Postat 1 oră în urmă Partajează Postat 1 oră în urmă Chiar nu am nicio problema cu afisorul si cu cat consuma, deoarece backlight-ul il folosesc extrem de rar. Cat despre problema referitoare la push vs rotactor, inclin sa cred ca pierzi pariul. Si ca o ultima idee: nu ai cum sa compari un Metrahit sau un Fluke cu un aparat chinezesc, chiar daca isi face treaba onorabil. Hai sa facem un test: pune chinezaria pe ohmi si baga-l in priza. De ce credeti ca pretul unui Fluke este de 30-40 de ori mai mare decat al acelui Aneng??? Link spre comentariu
Dxxx Postat 51 minute în urmă Partajează Postat 51 minute în urmă Parerea ta contra parerea mea... Cu backlightul nu ai nimerit-o bine: cele cu afisor "negativ" afiseaza caracter luminos (~ alb) pe fond negru, deci in permanenta le merge backlightul, nici nu exista optiune sa-l anulezi. Adevarat ca in intuneric se vad mai bine. Consumul este uzual de 10-20 ori mai mare, daca are importanta pentru tine, pentru mine are. Rotactorul este un dispozitiv strict mecanic, deci inerent cu fiabilitate mica si de multe ori trebuie sa faci 10 clickuri pentru ca marimea urmatoare este in pozitie diametral opusa. Mai sunt unele la care ai on/off pe rotactor, la fiecare utilizare faci sumedenie de clickuri si consumi din speranta de viata. La cele cu push-button de obicei ai acces direct la domeniul necesar - deci se si manevreaza mai repede. Personal am cateva cu rotactor, dar tocmai din considerente de fiabilitate in general le folosesc fie pe o singura pozitie, fie pe un set de maxim 2-3 pozitii vecine, oricum evit cat se poate sa folosesc rotactorul. Probleme de rotactor am avut, probleme la butoane cu membrana pocnitoare nu. Eu de obicei nu bag ohmmetrul in priza... Link spre comentariu
YO9IBC Postat 46 minute în urmă Partajează Postat 46 minute în urmă (editat) Nu am aparate cu display pe negativ, ci doar pozitiv (adica display normal, ca sa zic asa), deci treaba cu lumina e fix pix. Nu am de asemenea nicio problema cu rotactorul, pentru ca e testat (ca model, la proiectare) sa reziste la mult mai multe actionari decat ai putea face intr-o viata de om (sau chiar 2). Acum 8 minute, Dxxx a spus: Eu de obicei nu bag ohmmetrul in priza... Niciodata sa nu spui niciodata! Stii cum e zicala: nu exista electronist care sa nu fi inversat vreodata + cu -....... Exista doar cei care nu recunosc (la fel ca in zicala aia.... ). Editat 42 minute în urmă de YO9IBC Link spre comentariu
Dxxx Postat 28 minute în urmă Partajează Postat 28 minute în urmă Nu cred ca mai exista avometru modern/digital care sa nu poata afisa valori negative, deci + si - nu conteaza, si nu fac probleme. Doar demult, pe timpul analogicelor, aveai problema aia si nici atunci nu am ars vreun aparat. Este simplu sa nu gresesti cu ohmmetrul in priza, atat timp cat ai aparate special desemnate pentru tensiune, pentru curent si pentru RLC - cum folosesc eu. Chiar daca au toate domeniile prezente, eu nu le folosesc decat pe functia care le-am desemnat-o si atat. Link spre comentariu
YO9IBC Postat 25 minute în urmă Partajează Postat 25 minute în urmă Acum 1 minut, Dxxx a spus: Nu cred ca mai exista avometru modern/digital care sa nu poata afisa valori negative, deci + si - nu conteaza, si nu fac probleme Nu era vorba de sondele aparatului de masura. Era vorba in general (la un radiocasetofon auto de exemplu)...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum