Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Două pensete pentru măsurarea compontelor RLC-D.

ZOYI ZT-MD1 (sus) și FNIRSI RLC-ST1 (jos).

IMG-20241103-RLCD.jpg

De ce două? Pai nu am reușit să mă hotărăsc la unul din modele. ZOYI îmi place mai mult la design (display, trei taste, distante mai mari intre vârfuri...) dar FNIRSI are software-ul mai bine gândit.

Pe asta probabil îl știți din secțiunea desființată, acolo pusesem mai multe măsurători dar nah... La pensete mai fac doar la cerere.

IMG20240804141337.jpg

Au umplut chinezii lumea de chestii frumos colorate care, culmea că mai și funcționează. În vremurile pe care nu le-am apucat, aparatele astea ocupau o masă de lucru și costau o mică avere.

Link spre comentariu
19 hours ago, Stefan said:

Au umplut chinezii lumea de chestii frumos colorate care, culmea că mai și funcționează.

Subscriu. 
Am vazut pensetele alea pe la cativa utilizatori de Youtube si te socheaza cat de multe pot face niste jucarii asa mici si ieftine 😄

Link spre comentariu
La 04.11.2024 la 4:40, Marian a spus:

Am vazut pensetele alea pe la cativa utilizatori de Youtube si te socheaza cat de multe pot face niste jucarii asa mici si ieftine 😄

cam toti care lucreaza in manufacturing au asa ceva de 20 de ani incoace n(pensete multimetru). E cel mai rapid pentru cei ce pun piese pe feeder-e la masini sa se convinga ca rola respectiva contine piesele corecte (chiar daca scaneaza eticheta) mai ales ca tot ce mic e nemarcat, majoritatea au o penseta in buzunarul de la halat. Erau foarte scumpe in trecut dau au devenit ieftine ca braga si suficient de precise pentru aplicatia descrisa mai sus.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Azi mi-a sosit Fluke 289.

S-a adaugat la mica colectie formata din Fluke 23-II, Fluke 87, Fluke 87v, Metrahit 23s.

1IMG20241106214157.jpg

Editat de YO9IBC
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut @Stefan

Ce parametru e ala cu D de pe pensetele alea din poza?

Am si eu la ale mele si nu stiu ce e, nici in manual nu scrie.

Inclin sa cred ca e tangenta unghiului de pierderi ca apare doar la condensatoare dar tot la ele apare si Rs care e de valoare mica care cred ca e ESR de fapt.

Mersi,

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Salut @Andrei24

Pensetele sunt foarte bune, eu sunt foarte multumit de ele, masoara R,L,C diode si ESR , factorul de calitate Q si tangenta unghiului de pierderi D.

PS: Pe gama de capacitati nu sunt asa precise ca Fluke, la un cond de 1000uF Fluke arata 971 iar pensetele RLC arata 871...

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări