Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

O poza si mai recenta in care se mai vad si altele.

... în poza cu pricina, cam 80% din aparate îmi sunt familiare de când lucram la CFR...eh... a fost odată.şi CFR-ul, şi... pletele mele... :(
Link spre comentariu

Timpuri apuse din pacate.Si nostalgii pentru unii.Eu am mai adunat aparate dar nu am loc unde sa le expun.Sper in vara asta sa reusesc sa maresc atelierul si atunci va fi altceva.

Link spre comentariu

Vad ca multi au multimetre seria DT9208A. De un an si ceva am si eu un SYG DT9208A, inainte am avut un DT-830B la care a pocnit cipul odata cand l-am pus sa masor tensiunea la un senzor de miscare si din graba n-am mai schimbat selectorul de pe ohm-metru pe voltmetru...La DT9208A au crapat acum cateva luni niste rezistente care aveau legatura cu ampermetrul ac/dc, le-am schimbat cu unele de precizie mai zdravene si deocamdata functioneaza bine...Firma asta "SYG" e no-name china sau o fi ceva de capul ei?

Link spre comentariu

Multimetrele din seria DT au fost foarte bune pana mai acum cativa ani dupa care si-au bagat galbejitii coada. Depinde si de noroc. Acum 2 ani mi-am cumparat si eu unul - DT-9208 dar in aceeasi zi l-am facut tandari. Masura aiurea rau, nici tensiunea de retea nu o masura bine. (La 30 de lei cat a costat...) Ulterior mi-am cumparat unul polonez, UNI-T M 890 C de care sunt foarte multumit in regim de hobby. Din 2010 am si un DT 830 B, (china), care functioneaza perfect. De firma SYG nu am auzit, nu pot sa ma pronunt.

Link spre comentariu

Ai dreptate Dane; personal sunt multumit de multimetrele din dotare in regim hobby. Nu sunt motivat sa-mi cumpar ceva mai scump si de firma la nivelul meu de lucru. Pentru tine si ce-i ca tine sau hobby-stii inraiti care fac si depanari, sunt de acord cu aparate calitative, de precizie si evident mai scumpe.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Am vreo 10 multimetre si analogice si digitale, dar cel mai mult iubesc aceasta minune a tehnicii anilor `60 !

SANWA  SH-63TR - Made in Japan, an de fabricatie 1963, carcasa de ebonita, functioneaza absolut perfect! 

In poze nu se prea vede frumusetea lui, dar daca il atingi efectiv te indragostesti de el. 

Uneori il scot din cutie doar ca sa il privesc si sa-l sterg de praf. 

Ar trebui sa-l desfac sa-i curati sticla pe interior.

Va pun niste poze sa va delectati: 

http://molioa.sunphoto.ro/sanwa_sh-63_tr

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va prezint si eu ultima achizitie :rade: 12 lei, multimetrul din poza. Mi-a placut ca este fff mic. In schimb, foloseste baterie dintr-aceea mica de 12 v care costa cam cat aparatul.

Posted Image

In alta ordine de idei, mai am un multimetru sovietic ц4323-M1, despre care nu stiu mai nimic, nici macar ce baterie foloseste sau cum se masoara  :56. Ma poate ajuta cineva cu o schema, am vazut ca are ceva modificari si pe cablaj.

Foto mai jos>

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Am gasit ceva informatii pe afara, dar nu m-as supara sa aud alte opinii.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=13434659#13434659

http://radio-hobby.org/modules/news/article.php?storyid=764

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări