Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Nu tot ce e fabricat in China sunt porcarii!
Din contra exista si marci chinezesti consacrate, iar UNI-T indiferent de parerea unora, este o marca deja consacrata de multimetre, care include atat modele ieftine si mai simple, cat si unele foarte performante dar si scumpe. 

Uitati-va spre exemplu cat costa o punte RLC 622E si ce specificatii are, apoi vorbim.

Cand facem unele afirmatii este bine sa le si probam, altfel sunt doar opinii subiective.

Link spre comentariu

Si uite asha nu-si mai ia omul nimic sau ajunge la concluzia ca trebuie un OZN de mii de euro !

@dumitrumy

Pe oricare din cele 2 il vei alege, iti vei face treaba foarte bine cu el si sunt convins ca vei fi multumit. Posibil sa nu fii multumit de cablurile de testare dar astea sunt consumabile. 

Uni T e o marca OK iar pentru hobby si depanare e foarte OK. Cine afirma altceva  se uita prea mult pe youtube !

Link spre comentariu

Candva tanjeam dupa un MAVO si ne descurcam cu acometre ieftine.

Acum put multimetre la ani lumina distanta in performante...

PS: Legatura 622E cu discutia de aici este ca-i un exemplu despre nivelul de aparatura de masurat de la UNI-T.

Link spre comentariu
Acum 50 minute, djvas a spus:

@dumitrumy

Uni T e o marca OK iar pentru hobby si depanare e foarte OK. Cine afirma altceva  se uita prea mult pe youtube !

Sau nu se uită la ce trebuie. Desi axiomet sunt alta clasa decat uni t, m-am descurcat fara probleme, cand a fost cazul sa apelez la ele. Daca nu faci cercetare la NASA, calibrari si etalonari, cu oricare uni t de peste 250 lei te descurci. Totul este să stii la ce il vei folosi, ca sa stii ce caracteristici sa alegi. 

Link spre comentariu

Toata discutia a plecat de la faptul ca a recomandat cineva un model doar din prisma faptului ca ar avea ( adevarat sau nu ) CAT IV, desi evident ca nu te ajuta la nimic la nivel de hobby:

La 20.03.2023 la 16:07, Ion_Bumbu a spus:

Fara nici o urma de regret, 61+ are CAT IV 600V

Link spre comentariu
La 18.02.2023 la 23:47, djvas a spus:

De curand am gasit un multimetru pe care mi-l doream de mult dar nu m-am indurat niciodata sa dau peste 1000 RON pe unul nou. Este vorba de UT71E facut pentru Tenma.  L-am luat de pe Ebay in perfecta stare la un sfert de pret fata de nou.

Din pacate la Tenma nu vine inclus adaptorul pentru masurat puterea, va trebui sa-l comand separat. Inca nu am o parere prea bine conturata despre el pentru ca nu am lucrat nimic complex in ultimul timp. Oricum de vreo 2 luni l-am facut  "calul de bataie" in atelier.

IMG-20230218-182320444.jpg

Salutare. Si eu de ceva ani multimetrul asta prin sertar, doar ca este facut pentru Voltcraft, banuiesc ca e fix acelasi lucru.

Nu l-am folosit mai deloc, altele fiind cele uzuale, dar pare ca tensiuni masoara foarte bine

IMG-20230321-185924.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Marian a spus:

Candva tanjeam dupa un MAVO si ne descurcam cu acometre ieftine.

Acum put multimetre la ani lumina distanta in performante...

PS: Legatura 622E cu discutia de aici este ca-i un exemplu despre nivelul de aparatura de masurat de la UNI-T.

Da, chinezii fac și lucruri de calitate dar alea cam costa și la ei, poate nu chiar ca de la o firma consacrata dar în nici un caz o ieftineala chinezeasca nu va fi ceva de mediu/top. 

Problema este la multimetrele ciaina (majoritatea celor mai ieftine cel puțin) ca nu au la bord calibrări / verificări făcute de o autoritate recunoscuta internațional. 

@miticamy modelele in discuție nu le cunosc destul de bine ca sa pot sa ma pronunț și, deși sint adeptul echipamentelor de top, cred ca oricare dintre ele își va face treaba fără probleme. In cazul tău nu-mi fac probleme te vei fi păcălit în măsurători daca multimetrul nu-i True RMS. 

Link spre comentariu

Mai postez odata pt incepatorii noi :

Maxwell 25304

Detinut de mine,foarte versatil, din pacate cele la sub 200 lei au disparut, actualmente costa 246 lei, dar si asa merita. 

Multimetru de uz general, cu masurare True RMS si masurare inductie, , Aparat extrem de robust, pt. uz profesional. , ,  , , 4 digiti, , DC V: 0,1mV - 1000V, , AC V: 0,1mV - 750V, , DC A: 0,1A - 20A, , AC A: 0,1A - 20A, , Rezistenta: 0,1ohm-200 Mohm, , Capacimetru: 10pF-2 mF, , Masurare inductivitate: 1H-20H, , Masurare frecvente: 1Hz-20MHz, , Temperatura: -20 - +1000°C, , Factor de umplere: 0.1 % - 99 %, , Dimensiuni: 195 x 95 x 40 mm, ,  , , Masurare Max/Min/Rel, , Tester pt tranzistoare hFE, , Tester pt diode, , Tester de continuitate, , Mentinere date (Hold), , Buzzer, , Decuplare automata, , Iluminare fundal, , True RMS, , Accesoriu: cablu de masurare, sonda termometrica tipK, baterie 9V 6F22

Link spre comentariu
Acum 56 minute, modoran a spus:

Toata discutia a plecat de la faptul ca a recomandat cineva un model doar din prisma faptului ca ar avea ( adevarat sau nu ) CAT IV, desi evident ca nu te ajuta la nimic la nivel de hobby:

Parerea dumneavoastra este lege pentru dumneavoastra.

Pentru mine, chiar asa cum o fi Uni T o "joarsa" daca scrie CAT IV pe el il voi alege pe ala nu e cel care nu scrie asta, de ce...asa stiu eu ca este bine!

Am vazut ceva UNI T in ultima vreme si parca is destul de ingrijite incit sa cred ca ceva, ceva e in plus daca isi permit sa scrie CAT IV pe el.

Ma rog, poate gresesc insa mai bine asa cu citiva V in plus...

P.S. daca spuneam ceva de Fluke nici asa nu era bine...

:d

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări