Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Postări Recomandate

Acum 59 minute, Marele Savant a spus:

stiu o gramada de 830 bagate in priza aiurea si in afar de plici, n-a explodat niciunul!

Am si eu un fluke 2042, luat ca aflare in treba, dar incerc sa-l utilizez din cind in cind!

N-am patit asta, dar dv. aveti mai multa practica.

apropo de asemenea cerinte, daca eu scriu intr-un caiet de sarcini pentru o licitatie ca firma cistigatoare trebuie sa aiba un auto marca cutare cu numarul cutare cica incalc legea! asa si cu astia, n-a avut nimeni timp sa se ocupe de ei!

Nu-i vorba de băgat în priza din casa și de facut scurtcircuit cu el într-un tablou electric de citeva zeci/sute de kilowați.

Nu-mi pot închipui ca nu știi ce înseamnă CATlll sau CATlV etc. Dacă Intradevar nu știi atunci ești în plus în discuția asta. 

Daca in caietul de sarcini este scris ca măsurătoarea se face cu un multimetru tip: XXXxxx și tu masori cu alt multimetru trebuie sa aduci niște documente oficiale ce sa dovedească ca multimetrul folosit de tine are parametri identici sau mai buni decit cel cerut în caietul de sarcini. 

De asta au multimetre Fluke ca să nu aibă nevoie și de acel document suplimentar. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

din pacate, am trecut si printr-un asemenea proces de acreditare iso la un job anterior, sint lamurit. si oricum nu ne-au impus ce aparate de masura sa folosim! poti impune niste cerinte, nu sa favorizezi un anumit producator! asa ce precum stim cu totii, dar nu recunoastem, e fix pix, se acrediteaza hirtiile, important este sa platesti taxele catre smecherii care o fac!

Acum 22 minute, sesebe a spus:

Nu-mi pot închipui ca nu știi ce înseamnă CATlll sau CATlV etc.

eu nu-mi pot inchipui ca numai o anumita marca se incadreaza!

https://romind.ro/wp-content/uploads/files/certificate/CATegorii_de_securitate_pentru_aparate_JT.pdf

Link spre comentariu
Acum 26 minute, sesebe a spus:

Daca in caietul de sarcini este scris ca măsurătoarea se face cu un multimetru tip: XXXxxx și tu masori cu alt multimetru trebuie sa aduci niște documente oficiale ce sa dovedească ca multimetrul folosit de tine are parametri identici sau mai buni decit cel cerut în caietul de sarcini. 

E o idiotenie si eu dau jet rapid la glumele astea! Poate impune niste parametri de performanta ai aparatului, nu un anumit producator! Stiu ca practic asa se procedeaza in unele cazuri, dar numai pentru ca li se permit aceste golanii!

in fine, succesuri!

Acum 29 minute, sesebe a spus:

tablou electric de viteza zeci/sute de kilowați.

ce-i asta?

Link spre comentariu

Fluke mentine in productie anumite serii de aparate de vreo 30 ani (poate 40?) și intentionează sa le mentină inca ceva zeci de ani. Așadar cei ce scriu in caietul de service ca masuratorile trebuie facute cu Fluke modelul x, intotdeauna un model long life, o fac in ajutorul firmelor care asigură instalarea sau service-ul acelui echipament.

Link spre comentariu

Domnule, intelegeti un lucru, acolo era data nu o firma, era dat aparatul, specificat clar, nu povesti cu favorizat firme, eru cerintele producatorului echipamentului, Ericsson.

Si da, la noi auditorii au fost straini, englezi.

https://www.fluke.com/en/learn/blog/digital-multimeters/multimeter-history

Fluke 87 este facut din 87 si este in garantie si in ziua de azi la primul proprietar.

:d

Si de aia se iau asfel de aparate, la repararea lui se face si verificarea metrologica a lui, eventual vedeti cit costa doar aia...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 21 minute, Ovidanie a spus:

Fluke mentine in productie anumite serii de aparate de vreo 30 ani (poate 40?) și intentionează sa le mentină inca ceva zeci de ani. Așadar cei ce scriu in caietul de service ca masuratorile trebuie facute cu Fluke modelul x, intotdeauna un model long life, o fac in ajutorul firmelor care asigură instalarea sau service-ul acelui echipament.

gata domnilor, am inteles si va rog sa-mi iertati ignoranta! Am inteles ca altfel se comporta un volt masurat cu fluke fata de un volt masurat cu un 830!

Acum 18 minute, Ion_Bumbu a spus:

Domnule, intelegeti un lucru, acolo era data nu o firma, era dat aparatul, specificat clar,

Scuze, am inteles acum si aici! Nu era specificata firma producatoare ci doar marca aparatului! ceea ce, nu-i asa, schimba total datele problemei!

-promit ca nu va mai deranjez cind va inchinati la Marele Producator!

la inceputul anilor 90 lucram in termo la Craiova II. acolo primele multimetre portabile, digitale cumparate dupa revolutie au fost 830! circa 100 de bucati! in urmatorii 4-5 ani cit am mai stat eu acolo, nu a explodat niciunul si nu s-a electrocutat nimeni din cauza lui! dar, da, nu erau multi cei care sa foloseasca gresit aparatul, care in cel mai rau caz se defecta!

...dar povestile circula in toate domeniile, nu doar la pescari si vinatori!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 4 minute, Marele Savant a spus:

gata domnilor, am inteles si va rog sa-mi iertati ignoranta! Am inteles ca altfel se comporta un volt masurat cu fluke fata de un volt masurat cu un 830!

In liga mare, adica in locul unde echipamentele chiar trebuie sa functioneze in parametri, manualele de service si procedurile de verificare periodice sunt foarte bine puse la punct: explica clar ce trebuie sa verivici si tot asa de clar cum verifici. Specifica si cu ce sa masori si se asigura ca poti avea acel aparat. Clientii  nu sunt pusi pe drumuri sa-si omologheze aparatele sau sa aduce certificate precum ca ar corespunde unor anumite normative... exista varianta rapida, folosesti aparatul x, trebuie doar sa aiba verificarea metrologica valabila. Toti sunt multumiti, totul e simplu si clar. Fluke ofera ceva ce nu gasesti in alte parti, sau nu stiu eu...

Link spre comentariu

Dumneata nu pricepi un lucru, era scris acolo mare si lat Fluke 87. Asta dadeau ei pentru interventii, ce reclama si favorizare visati?

Si mai e ceva, ce caiet de sarcini tot visati? era vorba de o companie privata, fac ce vor cu banii lor.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
9 hours ago, Marele Savant said:

De ce? Mastech este destul de firma si are produse decente!

Ma refer la chinezaria aia neagra si ieftina fara selector de functii.

Am si eu un Mastech cumparat nou, dar n-are nici o legatura cu jucaria aia despre care vorbesc, multimetrul meu e unul cat se poate de serios si bine construit, deci nu am nimic cu marca Mastech in sine.

10 hours ago, Toni Marginean said:

am fost pe rând dezamăgit de instrumente digitale. Respect tehnologia modernă, indiferent de producător, dar tot calitatea utilizatorului primează!

Si totusi in electronica sunt chestiuni care nu pot fi verificate corespunzator decat cu multimetre digitale performante, deci relativ scumpe. Oricat de competent ar fi cel dintre scaun si birou, evolutia nu poate avea loc fara dotari corespunzatoare. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări