modoran Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 Fluke se justifica in momentul in care ai firma si se uita clientul la tine urat daca nu ai multimetru galben. E mai mult indicat pentru electricieni decat pentru electronisti. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 Da, este rezistent la toate cele si indeplineste cerintele de securitate daca lucrezi la tensiuni periculoase ( inclusiv astea de 230V si 400V sunt foarte periculoase daca de exemplu, conectezi pe ampermetru direct la 230/400V ), se arde multimetrul, dar tu scapi cu viata. Sunt si alte multimetre ce indeplinesc toate aceste conditii, dar Fluke e vechi pe piata, durabil, isi face treaba, de ce sa cumperi altceva daca vrei sa ai ceva ce stii sigur ca merge si nu se intampla accidente cu angajatii ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 E ca si cum daca angajezi soferi, le cumperi masini blindate ca sa nu moara ca niste idioți, ca nu-s in stare sa conduca. Acum 4 minute, modoran a spus: daca de exemplu, conectezi pe ampermetru direct la 230/400V ), se arde multimetrul, dar tu scapi cu viata. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 Acum 2 minute, antemir a spus: Cine a murit din cauza de Mavo35 ? Toti ca nu mai sunt batrani care mai repara cu asa zisul MAVO Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 Cand faci intretinerea unor utilaje industriale si stau oamenii dupa tine parca nu-ti da mana da folosesti orice clamp-metru. Ca sunt si alte aparate de acelasi calibru, nu contest dar majoritatea cand se gandesc la fiabilitate si precizie se gandesc la Fluke. Asta e doar un exemplu. Totusi ma intreb si eu cat de comod poate fi sa faci masuratorile la un panou inalt de 2 metri, lat de jumatate cu un mavo ce-i place sa stea in pozitie orizontala. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 Nu se justifica investitia in Fluke decat pentru nivel industrial, pentru firme care trebuie sa justifice niste date si masuratori, si eventual pentru persoane fizice autorizate sa presteze anumite servicii ( asa cum sunt electricienii ) in scopul carora se folosesc de masuratori. Si asta nu pentru ca Fluke ar face nu stiu ce minune, ca nu face absolut nimic in plus fata de ce fac multe alte multimetre la o fractiune din pret, ci pentru ca este o marca celebra si longeviva in care oamenii au incredere, cu modele foarte longevive. Pentru ce facem majoritatea dintre noi aici n-are nici un sens sa se iroseasca atatia bani pe Fluke. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 (editat) Acum 27 minute, Florinel TV a spus: Toti ca nu mai sunt batrani care mai repara cu asa zisul MAVO Deocamdată nu ai dreptate. N-au murit chiar toți . Eu mai viețuiesc. -prin ,70. secolul trecut . am cumpărat primul meu avo-metru (250 ohmi /volt).de la magazinul Electrotehnica de pe Magheru .Buc. - următorul japonez 50kohmi /v -AF 105 japonez(adus de la Port Said. -sovietice -poloneze .- -floace ( cum naiba li se zice)fluke. am nu-mi place . ultimul ce-l folosesc MAVO35 . -acesta tronează pe bancul meu de lucru. Editat Ianuarie 11, 2023 de Nostalgic Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 Din păcate au murit cei care trebuiau, pe ceilalți mulți să îi învețe meserie! Începând de la TL 4M rusesc, din 1975, Mavo 35, respectiv Alcron 460C japonez, analogice pe care le-am avut (și mai am câteva modele) am fost pe rând dezamăgit de instrumente digitale. Respect tehnologia modernă, indiferent de producător, dar tot calitatea utilizatorului primează! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 (editat) La 29.12.2022 la 14:17, Marian a spus: E genul de multimetru care nu merita nici bateria necesara. De ce? Mastech este destul de firma si are produse decente! Acum 2 ore, Ovidanie a spus: Astazi am vizitat atelierul uni amic, cumparase de la mine doua multimetre, un Fluke 112 si un Tektronics CDM250. Nevazand nici unul din aparate in atelier, intreb, de ce nu le foloseste? Raspunsul a fost : Aparatul de masura este un instrument, la fel ca o vioara. Pentru cantari la cort este de ajuns o scripca, nu trtebuie un Stradivarius. Destept foc, presupun ca este inteleptul cartierului! pe vremuri, in ''odaia a buna'' se pastrau la loc de cinste cutii goale de bere,sticle de bauturi straine pline cu ceai, ambalaje de sapun Fa, pachete pline sau goale de tigari straine, acuma se tin Flukele! Editat Ianuarie 11, 2023 de Marele Savant Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 Mastech e o firma cum e Allview la noi, nu produc nimic, doar lipesc etichete produselor facute de altii. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 La Fluke ai avantajul calitatii instrumentelor industriale, si nu-s toate, amintea colegul de FLK-112, ala e cam scripca nu Stradivarius. Mai este avantajul garantiei pe viata la seriile 8.. si 27/28, alea se incadreaza la industriale, 28 este IP 67 si in multe cazuri e bun unu din acela. Firmele care au certificare ISO le folosesc curent deoarece multe echipamente vin in documentatie cu cerinta de aparatura de masura FLK XZ si trusa A si B iar cei care doresc ISO 9... trebuie sa indeplineasca aceste cerinte... Cind e bun, la fel de simplu, cind ai masurta ceva dubios cu o "petarda" pui mina pe Fluke si masori, daca si el arata tot aia e clar. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 1 oră în urmă, modoran a spus: Da, este rezistent la toate cele si indeplineste cerintele de securitate daca lucrezi la tensiuni periculoase ( inclusiv astea de 230V si 400V sunt foarte periculoase daca de exemplu, conectezi pe ampermetru direct la 230/400V ), se arde multimetrul, dar tu scapi cu viata. Sunt si alte multimetre ce indeplinesc toate aceste conditii, dar Fluke e vechi pe piata, durabil, isi face treaba, de ce sa cumperi altceva daca vrei sa ai ceva ce stii sigur ca merge si nu se intampla accidente cu angajatii ? stiu o gramada de 830 bagate in priza aiurea si in afar de plici, n-a explodat niciunul! Am si eu un fluke 2042, luat ca aflare in treba, dar incerc sa-l utilizez din cind in cind! Acum 5 minute, Ion_Bumbu a spus: Firmele care au certificare ISO le folosesc curent deoarece multe echipamente vin in documentatie cu cerinta de aparatura de masura FLK XZ si trusa A si B iar cei care doresc ISO 9... trebuie sa indeplineasca aceste cerinte... N-am patit asta, dar dv. aveti mai multa practica. apropo de asemenea cerinte, daca eu scriu intr-un caiet de sarcini pentru o licitatie ca firma cistigatoare trebuie sa aiba un auto marca cutare cu numarul cutare cica incalc legea! asa si cu astia, n-a avut nimeni timp sa se ocupe de ei! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 Acum 41 minute, Toni Marginean a spus: Din păcate au murit cei care trebuiau, pe ceilalți mulți să îi învețe meserie! Începând de la TL 4M rusesc, din 1975, Mavo 35, respectiv Alcron 460C japonez, analogice pe care le-am avut (și mai am câteva modele) am fost pe rând dezamăgit de instrumente digitale. Respect tehnologia modernă, indiferent de producător, dar tot calitatea utilizatorului primează! Absolut corect! Aproape intotdeauna, problemele au fost intre scaun si masa de lucru! Acum 11 minute, modoran a spus: Mastech e o firma cum e Allview la noi, nu produc nimic, doar lipesc etichete produselor facute de altii. Foarte posibil, dar le lipeste pe produse decente! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 Nu era in nici un caiet de sarcini, era dat in manualul echipamentelor, ala de intretinere. Cind faceai un CSR aparea si rubrica aparate de masura folosite... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 11, 2023 Partajează Postat Ianuarie 11, 2023 sigur ca nu, asa s-a inteles??? ma referea la felul in care se impune un anumit echipament de masura este similar cu licitatiile cu dedicatie! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum