sesebe Postat Noiembrie 26, 2021 Partajează Postat Noiembrie 26, 2021 (editat) In service/depanare ajung 1-2 cifre dupa virgula dar cind faci testare si/sau optimizare de scheme iti cam trebuie mai multe. Citeodata si 3 cifre dupa virgula reprezinta mult prea putin (m-am lovit eu de un astfel de caz). De exemplu la verificarea unui ADC pe 16biti. Editat Noiembrie 26, 2021 de sesebe Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 26, 2021 Partajează Postat Noiembrie 26, 2021 Sesebe.Ai scule verificate metrologic?Am văzut şi la unii,bine dotaţi cu aparatură de firmă,diferenţe semnificative la a treia zecimală.Asta trecând pe lângă eroare declarată de măsură,a aparatului. Totul e relativ...Mi-aduc aminte că făceam la laborator măsurători cu final de medie şi,să zic,dispersie valori... Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 26, 2021 Partajează Postat Noiembrie 26, 2021 Acum 2 ore, yo8tot a spus: nici unul nu poate masura temperatura Pentru Solartron, PDM, DT nu am domeniul de masura temperatura. EM5510 arata, cu o sonda 19,6 grade Celsius iar cu cealalta 19,7. AX588B arata, intr-adevar fara virgula, 20 grade Celsius. Cu termometul de camera vad 19,5 grade, sonda meteo imi arata 19,8 iar termostatul 19,6. Daca cineva ma intreaba ce temperatura am in camera, ii spun ca am 19 grade. Românul masoara cu micrometrul, traseaza cu creta si taie cu toporul. Branca, din pacate, aparatele nu sunt verificate metrologic. Doar Solartronul a fost verificat ...acum 20 de ani. Deci...habar nu am. Dar, pentru cât si ce masor eu, e OK. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 26, 2021 Partajează Postat Noiembrie 26, 2021 Nu de alta dar m-au facut curios masuratorile D-lui @icar... DT-ul e cel mai vechi dar inca e util, il folosesc cel mai des la masuratoare de curent DC intre 10 si 20A, cateva secunde nu se supara. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 26, 2021 Partajează Postat Noiembrie 26, 2021 13 minutes ago, yo8tot said: Era vorba de LM35 LM35 da maxim 1V, multimetrele cu autoscalare se vor da singure pe scala mai mica, iar cele fara autoscalare se pot da manual asa, astfel se compenseaza macar partial lipsa multor zecimale... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 26, 2021 Partajează Postat Noiembrie 26, 2021 (editat) Acum 1 oră, BRANCA a spus: Sesebe.Ai scule verificate metrologic?Am văzut şi la unii,bine dotaţi cu aparatură de firmă,diferenţe semnificative la a treia zecimală.Asta trecând pe lângă eroare declarată de măsură,a aparatului. Totul e relativ...Mi-aduc aminte că făceam la laborator măsurători cu final de medie şi,să zic,dispersie valori... Cind am nevoie sa verific calibrarare la cel personal fac citeva masuratori comparative cu unul de la servici, iar cele de la servici, da sint calibrate conform procedurilor necesare macar o data pe an de o firma externa. Oricum acasa nu am nevoie sa fac masuratori cu 3-4 zecimale, si este suficienta precizia de minim 0.1% pe VDC ce o are multimetrul meu (BM829). Editat Noiembrie 26, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Craciun Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 Salut, Cea mai noua achizitie un Fluke 87 luat de pe forum cu 550lei. Masoara super pe toate domeniile. O sa faca casa buna impreuna cu UNI-Tul 71E. BR/Daniel Link spre comentariu
GeX Postat Iunie 21, 2022 Partajează Postat Iunie 21, 2022 Astazi a sosit, UNI-T UT39E+. Husa si sondele din punguta au fost bonus. Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Salut, Am vandut FLUKE 87 luat de pe forum si mi-am luat FLUKE 87V cu 1200 de pe OLX. Are gama larga de capacitati(10000) si precizie dubla fata de modelul 87. Sunt foarte multumit de el. BR/Daniel Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 UT71C de la UNI-T stie sa masoare pana la 40mF ( fata de 10mF cat se lauda 87V de la Fluke ) si la acelasi nivel de precizie. UT71C costa nou sub 1000 de lei. 87V costa nou 2500 lei. Fluke sunt cam la fel precum "The Kardashians" ( sau cum naiba le zice ), celebru pentru ca e celebru. Vorba lui Dave Jones, la nivel de "bang for buks" Fluke e depasit de unele marci mult mai ieftine ( in special Brymen ), dar e cea mai celebra marca de multimetre si aparatura de masura, in special la nivel industrial, si este probabil si marca cu modelele cele mai longevive, asta ar putea fi una dintre explicatiile pretului astronomic al Fluke. PS: Stiu, o sa ziceti ca strugurii sunt acri, dar chiar nu e cazul va asigur, am UT71C, sunt mandru de el si in nici un caz nu l-as da pe un Fluke. Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Salut @Marian, Am si eu UT71E dar totdeauna mi-am dorit un FLUKE. BR/Daniel Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Salutari! Mi-am dat seama de asta. Nu cumperi Fluke din necesitate Eu am 3 multimetre bune ( ce-i drept UT71C e cel mai bun dintre ele ), dar pentru electronica de zi cu zi folosesc unul mai vechi si veteran, nici macar Trms, doar cu autoscalare ( nu mai am rabdarea sa merg pe un multimetru fara asa ceva )... Motivul e simplu, evitarea unei uzuri accentuate, pe alea bune le folosesc atunci cand fac masuratori de precizie sau mai complexe. LE: Referitor la capacitati, rar masor asa ceva cu multimetrele, si doar capacitati mici ( sub 300n ), condensatorii ii masor cu testerul de la Taxdoru, e foarte bun si rapid, si comod de folosit. Link spre comentariu
PavelR Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Acum 31 minute, Marian a spus: Fluke sunt cam la fel precum "The Kardashians" ( sau cum naiba le zice ), celebru pentru ca e celebru. Eu am un fluke 8060A , care dupa 40 ani masoara probabil mai bine decat UT71C , si e mai bine construit . De asta e celebru Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 La 13.11.2022 la 22:24, PavelR a spus: Eu am un fluke 8060A , care dupa 40 ani masoara probabil mai bine decat UT71C Probabil, in mod sigur nici vorba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum