alexy Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 (editat) "sk24bpo" trebuie sa muncim un an de zile pentru asa ceva https://www.testequity.com/product/19203-5-2015 momentan avem salarile asa cum sant ,nu toti ne permitem asa ceva Editat Noiembrie 7, 2021 de alexy Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Acum 32 minute, sk24bpo a spus: Pai chinezaria aia n-are prea mare legatura cu multimetrele de 200€-300€. Da, este haioasa, are multe prostioare ca sa-ti ia ochii dar nu este un aparat serios. Partea urata este ca iti poate strica o lucrare din care sa pierzi o gramada de bani si in loc sa iesi in avantaj cu pretul mic, iti da o gaura in buget de te ustura in cur. Iti dai seama ca, in momentul in care esti pe ''biznis'', nu masori cu aparate chinezesti la 100 de lei. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 (editat) 1 oră în urmă, validae a spus: Ca multimetru de ,,tăvăleală,, eu am luat unul ceva mai bun HABOTEST A112, care are banda de frecvenţă pe alternativ până la 1kHz.E un aparat care chiar îşi merită banii, fără pretenţii de cinci zecimale, că nu lucrez în fizică atomică... Si eu am cam acelasi multimetru. Am si videoclipuri cu aparatul pe canalul meu de youtube (FVEBlog). Sunt super multumit de el. Editat Noiembrie 7, 2021 de fritz_vali Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Acum 1 oră, maxente a spus: Iti dai seama ca, in momentul in care esti pe ''biznis'', nu masori cu aparate chinezesti la 100 de lei. poti spune si care este motivul? scot limba la tine, vorbesc urit, nu sint vaccinate??? in majoritatea situatiilor este suficient un 830, restul sint harfe! eventual, de fita, inca unul de rezeva pentru cei care pot pierde sume importante daca-i lasa multimetrul! Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Pai cica iti dau afacerea peste cap daca masori cu din astea de 100 de lei. Eu personal am modelul asta de chinezarie si nu e rau deloc. Cred ca tot un fel de ANENG AN8001 e, da' cu alta denumire. Vad ca nici nu mai exista ca model. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Acum 2 ore, maxente a spus: Iti dai seama ca, in momentul in care esti pe ''biznis'', nu masori cu aparate chinezesti la 100 de lei. Depinde de "biznis". Daca faci depanare radio/tv/centrale termice/calorifere electrice ... un multimetru cu afisaj electronic asigura ceva confortabilitate a masurarii fata de unul cu ac. Ce altceva ? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 La mine in sat incepand din vara RCS baga fibra optica cu internet oricarui doritor. Interesant este ca juma' de sat a semnat contract, deci chiar era o mare asteptare. In fine, au frecat-o pe stalpi o vreme dupa care s-au lasat pagubasi, au pasat lucrarea unei alte firme. Astia vad ca lucreaza cu spor, chiar si in weekend. Azi am oprit masina si m-am luat la vorba cu ei, niste baieti tineri foarte deschisi la dialog. Daca tot am fost zilele astea chitit pe multimetre, i-am intrebat daca folosesc asa ceva. Au ras si mi-au zis ca fara nu se poate. I-am intrebat ce model este si mi l-au dat pe cel mai tare, ma rog, asta ziceau ei ca e al' mai bun din cele doua cate aveau. Era un Lumel NP-15B. Eu n-am auzit de firma asta dar cica e poloneza. M-am jucat un minut, doua, cu el si parea foarte misto. Solid, destul de avansat cat sa-ti prinzi urechile in el. Chiar o fi polonez sau e chinezarie rebranduita ? Acum 2 ore, alexy a spus: "sk24bpo" trebuie sa muncim un an de zile pentru asa ceva https://www.testequity.com/product/19203-5-2015 momentan avem salarile asa cum sant ,nu toti ne permitem asa ceva Eu nu l-am dat exemplu pentru ca ni-l permitem, ci pentru a sublinia ca 200€-300€ pentru un multimetru bun nu inseamna un pret neaparat exagerat de mare in raport de varfurile din domeniu. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 (editat) Eeee, pai crezi ca baietii de pe stalp l-au comandat ? Probabil ca inginerul care a ordonat achizitiile gandea pe mai departe Peste un an, doi, din cate o fi luat i-o reveni macar unul nou si lui. I-am intrebat daca au si aparat de masurat priza de pamant dar cica ei nu folosesc asa ceva dar unul dintre ei zicea ca a vazut la echipa din care facea parte cu cativa ani in urma cand lucrau la vile noi, ceva mai mare, o cutie mare de la Metrawatt cu care sefu' masura prizele de pamant. Editat Noiembrie 7, 2021 de sk24bpo Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 (editat) Acum 18 minute, yo8tot a spus: Le trebuie 5 cifre sa bage fibra in sant. In materie de fibra sunt aparate care au nevoie de ceva zecimale cand introduci paremetrii fibrei folosite ca sa te ajute ulterior sa descoperi cat mai exact la ce distanta de tine a dat Dorel cu excavatorul in ea. Editat Noiembrie 7, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Da', de unde! Cine a vazut un raport de pierderi in FO stie ca 1, maximum 2 zecimale sunt de ajuns ca sa stii daca e bine facuta sudura (fuziunea). Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 (editat) Acela este un un dispozitiv de măsură specific depanării defectelor la fibra optică!....nu se poate uliliza la măsurători de curent/tensiune/frecvență...se bazează pe emisie laser și se conectează direct la fibra optică pe bufferul presupus defect...asta,extrem de simpist spus!....inițial am văzut și apoi am lucrat cu așa ceva... PS. Acum am văzut răspunsul colegului Mircea....așa este! PS.2 Eroarea de identificare a defectului în fibră era de 5-10m maxim....asta acum 10 ani când lucram alături de o echipă specializată in identificarea/repararea acestor defecte la fibră....din păcate perioada cât am fost alături de acea echipă a fost scurtă-3 săptămâni... Editat Noiembrie 7, 2021 de flomar60 Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 (editat) Acum 27 minute, Mircea a spus: Da', de unde! Cine a vazut un raport de pierderi in FO stie ca 1, maximum 2 zecimale sunt de ajuns ca sa stii daca e bine facuta sudura (fuziunea). Nu e vorba de calitatea sudurii ci de localizarea defectului . Dacă indicele de refracție nu e introdus cu valoarea corectă pentru tipul respectiv de fibră nici distanța la care vede OTDR-ul defectul nu e corectă. Și la un tronson de câțiva km contează și a treia zecimală.... Editat Noiembrie 7, 2021 de UDAR Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 (editat) Acum 1 oră, sk24bpo a spus: Eeee, pai crezi ca baietii de pe stalp l-au comandat ? Probabil ca inginerul care a ordonat achizitiile gandea pe mai departe Peste un an, doi, din cate o fi luat i-o reveni macar unul nou si lui. Sau poate ca inginerul respectiv vrea ca peste un an, doi, sa mai fie în libertate, nu sa înfunde puscaria pentru ca a murit unul pe stâlp din cauza unui multimetru necorespunzator dpdv. al securitatii. Poftim aici, o idee cam cât costa un aparat modest, dar sigur. Cât o suta de 830. Editat Noiembrie 7, 2021 de franzm Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Dupa 25 de ani lucrati in CATV si destui de folosit FO, va asigur ca OTDR-ul este din alt film, nu are legatura cu multimetrul. Si la fel, in domeniul respectiv nu prea ai ce masura cu multimetre bengoase, mai mult de tensiuni alternative. Nivelul de RF se masoara cu altceva, iar echipamentele nu se repara pe stilp, se inlocuiesc si in functie de situatie se repara la sediu sau se arunca! Pentru defecte in fibra, de obicei este suficient sa stii cam pe unde este defectul. Fibra este de obicei afectata vizibil. Daca nu, se merge la cea mai apropiata cutie de jonctiune, unde sint cele mai mari sanse sa fie probleme cu o lipitura, mai ale daca fibra ''a lucrat''si este ''stresata''! In acest caz, se trimite de la capatul fibrei o raza laser in spectrul vizibil, de obicei rosie si se urmareste ca sa nu apara nici cea mai mica urma de lumina la lipituri! Link spre comentariu
grosu99 Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Daca iei ceva la bord vezi sigur 6 cifre dupa virgula ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum