Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Voi chiar credeţi tot ce citiţi pe aici ? Unii au impresia că în domeniul audio se sparg atomii şi se numără electronii, iar ăia doi-trei care sunt în plus se pot deosebi ,,după ureche,,.

Audiofilia asta dusă la extrem e boală curată...

Link spre comentariu
Acum 6 minute, validae a spus:

Voi chiar credeţi tot ce citiţi pe aici ? Unii au impresia că în domeniul audio se sparg atomii şi se numără electronii, iar ăia doi-trei care sunt în plus se pot deosebi ,,după ureche,,.

Audiofilia asta dusă la extrem e boală curată...

Mulți profita da prostia unora. Și fac bani serioși. 

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Eugen2 a spus:

Benning MM7. 

Un aparat pe care-l folosesc de 10 ani la serviciu (electrician întreținere utilaje industriale). 

Am urmărit ofertele second hand și am cumpărat unul la jumătate din prețul unuia nou. 

Pentru mine, electronica este doar un hobby încă din adolescență (perioada kitt-urilor I.P.R.S. Băneasa a anilor '80).

Așa că acest aparat, pentru unii aproape necunoscut, îmi este mai mult decât suficient, din toate punctele de vedere. 

https://www.benning.de/produse/echipament-de-testare-masurare-si-siguranta/multimetru-digital/benning-mm-7-1.html

Felicitări! 

Conform specificațiilor pare un aparat de calitate. Dacă mai este și fiabil te-ai scos. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, maxente a spus:

O căruță de bani si Benningu ăla. Chiar mai scump ca Brymenu lu @raimond :84

Nu sunt chiar o caruta de bani. Pretul de 200€-300€ reprezinta un prag de nivel mediu in domeniul multimetrelor portabile  bune. Alea scumpe sunt pe la 1.000€ si chiar mai sus. Vezi Metrawatt.... Nu mai vorbim despre cele fixe, de banc, care probabil ca ajung si poate chiar trec de 10.000€.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, sk24bpo a spus:

Nu sunt chiar o caruta de bani. Pretul de 200€-300€ reprezinta un prag de nivel mediu in domeniul multimetrelor portabile  bune. Alea scumpe sunt pe la 1.000€ si chiar mai sus. Vezi Metrawatt.... Nu mai vorbim despre cele fixe, de banc, care probabil ca ajung si poate chiar trec de 10.000€.

Eh, in comparatie cu chinezaria asta, sunt destul de scumpe :rade:

Link spre comentariu

@maxente

În vremea când era 1.200 lei unul nou, eu l-am luat de pe un site de second hand cu 600 lei, într-o stare foarte bună. 

@sesebe

Este fiabil. 

În condiții de uzină (temperatură, umiditate, vibrații, uleiuri, emulsii, șpan, șlam, etc) funcționează în parametri specificați. Anual este luat la verificat și re-etalonat de către o firmă externă, care certifică precizia aparatului conform specificațiilor tehnice. 

Aceste multimetre au luat căzături pe podeaua de beton, au gustat măsurători din greșeală pe alte game și nici măcar colegii tineri și ne-experimentați nu au putut strica vreunul.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, maxente a spus:

Eh, in comparatie cu chinezaria asta, sunt destul de scumpe :rade:

Pai chinezaria aia n-are prea mare legatura cu multimetrele de 200€-300€. Da, este haioasa, are multe prostioare ca sa-ti ia ochii dar nu este un aparat serios. Partea urata este ca iti poate strica o lucrare din care sa pierzi o gramada de bani si in loc sa iesi in avantaj cu pretul mic, iti da o gaura in buget de te ustura in cur. 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, sk24bpo a spus:

dar nu este un aparat serios. Partea urata este ca iti poate strica o lucrare din care sa pierzi o gramada de bani si in loc sa iesi in avantaj cu pretul mic, iti da o gaura in buget de te ustura in cur. 

Detaliaza putin, daca se poate, te rog.

Link spre comentariu

Chinezăria aia ANENG nu minte decât la faza cu TRUE RMS, în rest se încadrează în specificaţiile scrise.

Ca multimetru de ,,tăvăleală,, eu am luat unul ceva mai bun HABOTEST A112, care are banda de frecvenţă pe alternativ până la 1kHz.E un aparat care chiar îşi merită banii, fără pretenţii de cinci zecimale, că nu lucrez în fizică atomică...

https://www.emag.ro/aparat-de-masura-digital-habotest-multimetru-true-rms-ncv-afisaj-lcd-negru-ht118a/pd/DZMKJHMBM/?cmpid=86971&gclid=EAIaIQobChMI3YPIyLSG9AIVDLbtCh0o3A3HEAQYAyABEgKvfPD_BwE

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări