Eugen2 Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 (editat) Măi fraților, măi oameni buni: dăm două - trei sute de euro pe un aparat de calitate și ne zgârcim la o baterie de 5 lei, o dată la 3 luni, la un regim de folosire de 8 ore/zi? Editat Noiembrie 6, 2021 de Eugen2 Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Ahaaa, deci trebuie o baterie audiofila. Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Acum 23 minute, Eugen2 a spus: Măi fraților, măi oameni buni: dăm două - trei sute de euro pe un aparat de calitate și ne zgârcim la o baterie de 5 lei, o dată la 3 luni, la un regim de folosire de 8 ore/zi? Bine punctat. Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Eu sunt multumit de AVOmetrele pe 3V pe care le am. Da, sunt modeste - cu cap de scala 6000 - cel pentru SMD are numai 4000, dar aceasta este acoperitor pentru nevoile mele. Alimentarea o fac din acumulatori LiFePO4 care au o tensiune maxima de incarcare teoretica de 3,6-3,7V dar pe care le incarc la 3,4V dar depasind peste 90% din capacitatea maxima deoarece folosesc incarcare lenta. Toate sunt deja alimentate astfel, dar nu am finalizat "bibileala" ... pentru ca la final toate vor avea borna coaxiala si se vor incarca similar cu vechile telefoane Nokia, adica direct in aparat, fara a trebui sa scoti bateria, cu un incarcatorul dedicat. O incarcare la jumatate de an sau poate mai rar pare sa fie nevoia lor, dar am selectat intentionat aparate cu consum mic, sub 2mA. Atentie la consum, sunt aparate cu consum cu ordine de marime mai mare... Pentru informatii despre consum o resursa buna este lygte-info.dk. O varianta ieftina ar fi fost cu baterii li-polimer, asigurau o capacitate semnificativ mai mare... insa avand tensiunea de incarcare terminala la 4,2V inseamna riscuri pentru ceva cu alimentare cu 2 x AAA inseriate. Sigura este varianta mea, cu LiFe PO4. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Acum 27 minute, PINTI a spus: Bine punctat. Sunt total deacord. Am și acumulatori de 9V care merg ok, dar de când am descoperit bateriile astea efectiv nu merita. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Am avut acumulatori la o gramada de aparate. I-am aruncat pe toti, mai am doi Li-po, pentru replica de M4. Folosesc baterii si la aparatul foto si la aparatele de masura. Toate merg cu baterie de 9V. Am cumparat Varta, nici nu mai stiu când. Nu lucrez 8 ore/zi, dar le mai uit portite. Unul din ele, desi zice ca se opreste daca simte ca nu e folosit, nu o face, asa ca ramâne deschis, cel putin pâna a doua zi. Bateria e de prin primavara. Cât despre bateria aia de 9V/6Ah, nici macar gluma proasta nu poate fi! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 1 oră în urmă, Eugen2 a spus: Măi fraților, măi oameni buni: dăm două - trei sute de euro pe un aparat de calitate și ne zgârcim la o baterie de 5 lei, o dată la 3 luni, la un regim de folosire de 8 ore/zi? S-a plâns cineva de bani? E vorba ca te lasă precum ansa la pistol, taman când nu trebuie. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Eu mereu am o baterie noua la indemâna. Referitor la bateria aia de 9V/6Ah, ma intreb ce densitate energetica gravimetrica (Wh/kg) o avea?? Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Acum 11 minute, doru3160 a spus: S-a plâns cineva de bani? E vorba ca te lasă precum ansa la pistol, taman când nu trebuie. Si ansa si bateria te anunta cand te lasa, dar ... noi vrem sa scoatem maxim din maxim ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Acum 9 minute, icar a spus: Eu mereu am o baterie noua la indemâna. Asa și? Și eu am o ansa la îndemână întotdeauna, "decat" ca nu se schimba singură. Eu nu cumpăr baterii în avans, pt ca am oricum instrument cu baterie bună la orice ora. Nu stau doar în unul... Meteahna asta a rămas din tinerețe, când un aparat era bun la toate și îl și frecam zilnic. Acum îl folosesc dar mai tango asa, nu chiar intensiv. Link spre comentariu
Eugen2 Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 (editat) @doru3160 S-au dat deja soluții, de către colegi, pentru problema aceasta: baterii de calitate sau acumulatori. Și nu stai în baza bateriei multimetrului, mai ai măcar una la îndemână, asemănător situației cu ansa pistolului de lipit: nu stai în nădejdea unicei anse din vârful pistolului, mai ai 2-3 gata făcute. Sau măcar o sârmă de cupru, durează 5 secunde să confecționezi o ansă. P. S. Scuze, Doru, între timp deja postasei. :D Editat Noiembrie 6, 2021 de Eugen2 Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Bateriile de care ziceam eu sunt valabile pana în 02.2026. Mai am 4 bucăți (o sa mai ii zic sa îmi aducă vreo 4)20 lei nu cred ca e o pierdere ca țin banii în ele. Deși și dacă rămân fără chiar am cu ce lucra. (asa la prima strigare am numărat 16 multimetre de banc) Link spre comentariu
Eugen2 Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Benning MM7. Un aparat pe care-l folosesc de 10 ani la serviciu (electrician întreținere utilaje industriale). Am urmărit ofertele second hand și am cumpărat unul la jumătate din prețul unuia nou. Pentru mine, electronica este doar un hobby încă din adolescență (perioada kitt-urilor I.P.R.S. Băneasa a anilor '80). Așa că acest aparat, pentru unii aproape necunoscut, îmi este mai mult decât suficient, din toate punctele de vedere. https://www.benning.de/produse/echipament-de-testare-masurare-si-siguranta/multimetru-digital/benning-mm-7-1.html Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Daca nu masoara cu 7 cifre dupa virgula, te ride lumea pe aici! cum citesti tu miimile de nanovolti? Link spre comentariu
Eugen2 Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 @Marele Savant Să fie sănătoși, nu mă interesează. Nici zeflemeaua cuiva, nici a șaptea cifră după virgulă. Pentru mine, ca electronist amator, acest multimetru e mult peste ce am nevoie. Iar o baterie alcalină ține mult și bine, practic uit de ea, noroc că mă anunță când e consumată. :D Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum