Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Am de câțiva ani un BM859cfa și sunt foarte mulțumit. E drept că nu a fost tăvălit rău - a lucrat circa 90% din timp în atelier (și asta doar câteva zeci de minute - ore  pe zi)  și doar restul pe teren dar a fost și scăpat pe jos, i-am ars și siguranța pe mA, am pus și ohmmetrul pe rețea !, deci n-a fost chiar cruțat. Poate că în condiții de exploatare dură nu e ca Fluke dar în rest, la aceeași bani, îl bate clar.

Link spre comentariu
Acum 14 ore, mac01 a spus:

N-ai de ce sa fi frustat...a fost o mica gluma.

Și eu glumeam. Încă am pe undeva acel multimetru. Când l-am cumpărat eram tare mândru de el. :rade:

Link spre comentariu

În 89 am cumpărat un 830. Îl am și acum și merge ca în prima zi. E modelul cu integrat mare, plantat. Adusese din Irak băiatul de la care l-am cumpărat și modele mai mari, dar mi s-au părut exagerat de scumpe, și la câteva teste, cel puțin pe Vcc și R stătea mai bine decât celelalte mai mari și cu mai multe domenii. Și acum când am nevoie pt chestii banale în casa, îl folosesc, pana sa scot din geanta ceva mai serios, dacă e nevoie. 

Link spre comentariu

A venit multimetrul, Brymen BM869s. Este un aparat mare, in mod clar nu este facut ca sa-l porti in buzunar. As fi dorit sa vina cu o husa asa cum multe altele mai ieftine au dar din pacate nu are. Este si destul de greu. Calitatea finisarii este superba, aproape ca un telefon mobil. Plasticul negru din care este facut este gros si dens, zici ca e din piatra. Mi-a adus aminte de textolit. M-a surprins calitatea excelenta dar parca mi se pare un pic excesiva. Totusi nu te apuci sa spargi nuci sau sa bati cuie cu el :). Husa rosie este dintr-un plastic moale, aderent, excelent. Ecranul este lizibil, cu cifre mari care se vad destul de bine din toate unghiurile. Lumina din spate ecranului este ffff buna !

Precizia este de nota 10, cu multimetrele pe care le am atunci cand masor 5,00v nu sunt foarte sigur daca a2a zecimala este precisa. La Brymen cam la a4a zecimala incepi sa te apropii de limita preciziei. Este la nivel de multimetru desktop, modelele de intrare.

Fluke am vazut la prieteni pe masa dar n-am avut ocazia sa pipai unul, totusi cred ca Brymen le face viata grea :)

20211105_200613.jpg

Ansele sunt din silicon, cu contactele aurite si intra in aparat perfect.

20211105_200527.jpg

Link spre comentariu

Sunt acumulatori decenți de 9V.Folosesc așa ceva de ceva ani la un multimetru Beha CHB36 TrueRMS la care nu pot renunța fiind de mare încredere la semnale nesinusoidale.

Folosit zilnic zeci de minute îl încarc la câteva luni.

Link spre comentariu

Cum necum, ce am luat cu alimentare la 2AA sau 2AAA nu m-au mulțumit la precizie, și nici autonomia nu m-a dat pe spate. Am rămas tot cu cele alimentate la 9V ori cu reîncărcabile, ori cu baterie de calitate care tine destul de bine. Singurul care tine de uiți când ai cumpărat bateria, e unul mic și simplu, un UT ce îl țin în mașină, iarna, vara. Îl folosesc rar, și bateria de 12V o schimb la 3...4 ani. Numai ca ala nu poate fi numit instrument de măsură. E o chestie care ajuta, și e mai mult decât nimic, dar ce face, face bine, e precis. 

Link spre comentariu
Acum 41 minute, sk24bpo a spus:

De ce ar fi ???

6A dintr-un țâști-bâști de element cât unghia ? Hai să fim realiști totuși....ăla nici la scurtcircuit nu poate scoate atât.De curent maxim în sarcină, ăla mai mult de 100-200mA nu are cum.Am văzut pe net un articol scris de unul care a testat ,,la sânge,, așa ceva și cam ăsta e maximul ce-l duce.

Un acumulator Ni-Mh de 200mA sau chiar Li-Ion de aceeași capacitate sunt absolut credibili și perfect utilizabili în scopul ăsta.Cele Li-Ion cu integrat booster sunt cele mai practice, se încarcă cu orice încărcător microUSB de telefon mobil.

Un acumulator din categoria Li-In booster mai realist (deși e și ăsta cam ,,umflat,, la capacitate)ca și caracteristici ar fi ăsta: https://www.aliexpress.com/item/32922928307.html?spm=a2g0o.detail.1000014.23.723a80dcIYv0lZ&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.177931.0&scm_id=1007.13338.177931.0&scm-url=1007.13338.177931.0&pvid=2787f077-70fb-4f6a-93d2-0222bc1d5329&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.13338.177931.0,pvid:2787f077-70fb-4f6a-93d2-0222bc1d5329,tpp_buckets:668%232846%238111%231996&&pdp_ext_f={"sku_id":"66973309464","sceneId":"23416"}

Eu am cumpărat acumulatori Ni-Mh din Penny acum câțiva ani cu doar 5Lei/bucata și unul din ei încă funcționează într-un aparat de atunci.Unul uzual de 200mA costă cel mult 20-30 Lei și chiar face banii ăia, dat fiind că-l folosești ani buni cu încărcare o dată la câteva luni.Uite unul bun, mai de firmă:

https://altex.ro/acumulator-philips-9vb1a17-10-9v-170-mah-1-bucata/cpd/ACM9VB1A1710/?cq_src=google_ads&cq_cmp=14757745097&cq_con=124944004262&cq_term=&cq_med=&cq_plac=&cq_net=u&cq_plt=gp&gclid=CjwKCAjwz5iMBhAEEiwAMEAwGChn6u-x8ok3J7YqKMUxfWHAW1VgfTl53Ni5iQyLizNQ9ARmKGFIbxoCxBEQAvD_BwE

Referitor la autonomie, am două aparate cu alimentare la 3V și autonomia nu e nici pe departe la fel de bună ca la cele de 9V.E logic să fie așa, din 3V trebuie să ridice tensiunea la minim 5V și asta se face cu consum ridicat.Singurul avantaj la astea cu 3V e că poți folosi acumulatori format R6 (AA) ordinari pentru alimentare sau baterii alcaline obișnuite.

Link spre comentariu

Cumpărați baterii din vest. Am un amic  care aduce marfa de acolo. Iau de la el baterii de 9V. În fluke 175 care merge zilnic 8 ore ma tine cam 3 luni o baterie. Cat sa tina? Adică 5 lei odată la 3 luni e absolut nimic. 

Asta este bateria. 

IMG-20211106-113903.jpg

Blister cu 2 bucăți 10 lei. 

In esr unde ținea 2-3 săptămâni o baterie, acum bateria este din 26.08 și cred ca o săptămână cel putin mai duce. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări