Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Primul meu multimetru adevărat a fost un 43102 (sau ceva de genul)sovietic,luat de tata imediat după 90,este făcut în aceeași carcasă,diferă gama de măsură.

Îl mai am și acum,îmi trebuie alte cordoane de măsură....

...Mi-am amintit...43109...

Editat de yo2mhj
Link spre comentariu

Primul multimetru a fost T4323,sovietic,apoi un TL4 simplu,nu M, tot sovietic.Digitale M830 si uni-t M890C, iar acum un MY64 .

Mi-as dori un Fluke :dsgfds   ,dar strugurii sunt tare acri! Oricum pentru hobby e suficient ce am.

Editat de vio2007
Link spre comentariu
Toni Marginean

Primul meu instrument a fost, pe clasa a VII-a, un TL4M rusesc verde in anul 1972 luat cu greu dupa o vacanta sacrificata la sapa la porumb la o ferma/gostat!

Editat de Toni Marginean
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Primul instrument a fost UNIVO, 6kohm/V, nu prea grozav dar era al meu, apoi multa vreme am avut MAVO 35 (mai am), un UM11 care era mai bun ca performante decat MAVO dar era pe fir de torsiune si la orice soc mai mare sarea din lagare sau se rupea firul, binenteles am mai avut un digital 890 (inca-l mai am pe undeva), un Tektronix cu ecran mare care avea si osciloscop de 1 Mhz dar cu 4 x LR6 pe care le halea foarte repede, ma am inca Protek-ul 506, am avut un Fluke 179, azi am comandat un BM869S care m-a incantat in review-urile vazute si mi-a parut ok raportul pret/performante. Am mai avut si mai am cateva modele atat portabile cat si de masa dar nu le-am folosit niciodata, unele NOS - T4313, VU-15, BU-37, E-0302, un Philips de masa cu nixie etc.

Poza cu UNIVO e de pe net dar e acelasi model, am aruncat aparatul insa mai am cutia, piele zdravana. 

univo.jpg

Link spre comentariu
Acum 42 minute, mojnost a spus:

un UM11 care era mai bun ca performante decat MAVO dar era pe fir de torsiune si la orice soc mai mare sarea din lagare sau se rupea firul

Cele pe fir de torsiune, nu au lagare.

Link spre comentariu
Acum 17 ore, doru3160 a spus:

Cele pe fir de torsiune, nu au lagare.

Multumesc de informatie, sunt 20 de ani de cand il foloseam si il tot duceam la reparat, n-am stiut niciodata ce vedea metrologul acolo cu lupa de ceasornicar, imi amintesc doar cateva din cuvintele lui, poate zicea de alte aparate.

Link spre comentariu

Nu e mare problema, e doar pt corectitudinea informației, pt cei care nu au văzut nici unele nici altele. De fapt de asta era firul de torsiune, pt a evita frecările din lagăre ca la cele clasice.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, doru3160 a spus:

...... De fapt de asta era firul de torsiune, pt a evita frecările din lagăre ca la cele clasice.

Și pentru mărirea sensibilității în micro-Volți măsurabili.

austrieci au făcut Unigorul 10 microvolți sensibilitate.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Implicit, daca nu exista frecare, exista sensibilitate mai buna la echipajul mobil, putea fi deviat la valori mai mici ale curentului prin bobina.Asa au aparut galvanometrele, dar am zis ca nu e cazul sa mai dezvolt.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări