Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Acum 11 ore, Florinel TV a spus:

Am uitat sa mai pun un L, am spus fuke in loc de fluke, scuze

M890D cu testere nu l-am incarcat de un an si nu sa scurs volti din baterie ca sunt de la motorola :rade:

Mai am dar nu le-am gasit sa-le fac poze momentan :rade:

Mai draga, daca uitai se intimpla o data, dar tu ai scris de 3 ori consecutiv gresit!

Link spre comentariu

Am avut eu 830 FUKE :rade: și chiar nu e glumă. Văd că "marca" asta încă mai există.

Chinezii chiar nu își dau seama cât de penibili sunt să facă asa ceva în 2020, mai bine nu pui nimic la siglă / marcă.

T162XOXq0gXXXXXXXX_!!0-item_pic.jpg

Link spre comentariu
Vizitator

Acum 3 ore, franzm a spus:

La capitolul economie se putea mai bine; a facut risipa la firele de la buzzer.

Ati fost atenti la randamentul de utilizare al PCB-ului obtinut de chinez?

Adica ati observat cat s-a zbatut incat sa nu piarda nici macar 1 cm2 de cablaj imprimat si sacrificand orice pentru asta?

Cu asa ceva, pe vremea raposatului se putea ajunge la panoul de fruntas in productie pentru economia de materii prime si materiale "deficitare" realizata, iar pentru asta, cu spijinul secretaruluid de partid puteai fi avansat cu 10 locuri mai sus pe lista pentru Telecolor... Da' uite ca si capitalismul are si el parghiile lui pentru a se obtine asemenea rezultate!

SNV34565.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Sa va fereasca bunul si sfantul al' de sus sa luati parte (ca fabricant de componente si module, nu ca papagal) la negocieri cu genul asta de clienti , la  >1M buc. Aritmetica se rusineaza si paraseste sala prin minutul 30, dupa aia ramaneti doar voi si cei cu banu' . Scapa cine poate. 

Link spre comentariu
Vizitator
Acum 1 oră, dan-a2 a spus:

Asa era si la tv crt  ,placa video tk era decupata din placa de baza ..

Stiu bine asta, dar daca te uiti cu atentie acolo la TV, nu s-a ajuns la asa "performanta", iar acest fel de proiectare este ceva normal  dar numai pana la o limita cand devine o problema doar economica dar in schimb calcand in picioare aspectul si profesionalismul tehnic, de exemplu nu se renunta la distantarile necesare dictate de nivelele de izolatie necesare precum s-a intamplat in cazul de mai sus, si nici nu se calca peste siguranta utilizatorului si de aceea in majoritatea produselor nu se intampla asa ceva chiar daca este vorba de produse de serie foarte mare. D'aia din fericire NU toate produsele chinezesti sau care includ subansamble fabricate in China sunt astfel.

Acum 1 oră, bolek a spus:

Sa va fereasca bunul si sfantul al' de sus sa luati parte (ca fabricant de componente si module, nu ca papagal) la negocieri cu genul asta de clienti , la  >1M buc. Aritmetica se rusineaza si paraseste sala prin minutul 30, dupa aia ramaneti doar voi si cei cu banu' . Scapa cine poate. 

Ai aflat si stii dumneata ca nenorocirea de mai sus ar fi rezultatul unei asemenea negocieri de tip "corporatist", de vreme ce  in realitate acel produs nu este fabricat doar de o  anume firma pentru un anume mare client, ci este pur si simplu "manufacturat" aiurea de poate 'j'de mii de firme si firmulite mici chinezesti si imprastiat in toata lumea pe multe si diverse cai marunte pentru a putea fi cumparat aiurea si inclusiv de pe ebay, aliexpress si din pietele de legume din Bucuresti, atat de catre electronisti  cat si mai ales de catre constructori, cizmari si biciclisti?

Sau cumva, toate nenorocirile  acestea sunt neaparat -vezi Doamne!- rezultatul unei "negocieri" doar de sus in jos in care producatorului i-a fost impus de undeva sa fabrice asa dezastre, iar electronistul care l-a proiectat si fabricantul fiind doar niste mielusei nevinovati, poate chiar niste victime nevinovate lae asa zisei "negocieri?  Nu cumva extinzi in mod gresit anumite situatii si experiente catre o situatie in care se vede ca nu e cazul?

Apropo'...  miliardele de componente electronice falsificate si contrafacute in China...  cumva sunt si ele produse in urma unei negocieri "cu genul asta de clienti", cine anume crezi ca "a negociat" si i-a obligat pe respectivii la asa ceva?

Si... care zici ca ar fi treaba cu papagalul?...

Link spre comentariu
Acum 20 ore, Traian B a spus:

Dupa vreo doozeci de "sunari" de fire si bipaiturile de rigoare, pur si simplu in timp ce sunam niste fire, unul dintre cablurile testerelor s-a rupt, aparatul mi-a scapat si a cazut cam de la 1m inaltime

Acum, daca tu ai dat cu aparatul de pamint e de vina chinezul care l-a proiectat, nu tu. Nu stiu la ce scoala ai invatat sa tii multimetrul de testere cind masori cu el dar stiu ca profesorii de acolo ti-au luat banii pe degeaba; du-te cearta-te cu ei, nu cu chinezii.

Link spre comentariu

Va rog sa nu sărim calul. Daca nu vă cunoașteți personal mai bine vorbiți cu respect.

Oricum voi face curățenie aici. Ultimele mesaje nu au treabă cu subiectul.

Editat de dan cod
Link spre comentariu
Acum 11 ore, dan cod a spus:

Din păcate nimic ce sa iasă în evidență.

Doar ieftinataturi. Cred că sunt pe aici care au unul singur care costa de câteva ori cât toate ale tale.

Am mai gasit inca unul :rade: trebuie sa-le scot de la naftalina pe toate si sa le postez pe toate

2020-05-02-2778.jpg

2020-05-02-2777.jpg

Dupa cum se vede in pozele anterioare postate e mine, multimetru M809D are doua bateri de motorola de celular se incarca odata la un an de zile

DT3800B are cel putin 15 ani de utilizare si inca mergem este adus din Germania si la vremea lui a costat o caruta de bani

2020-05-02-2779.jpg

2020-05-02-2780.jpg

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
Vizitator
Acum 15 minute, d2134 a spus:

Acum, daca tu ai dat cu aparatul de pamint e de vina chinezul care l-a proiectat, nu tu. Nu stiu la ce scoala ai invatat sa tii multimetrul de testere cind masori cu el dar stiu ca profesorii de acolo ti-au luat banii pe degeaba; du-te cearta-te cu ei, nu cu chinezii.

Nu, eu nu am afirmat ca s-ar fi stricat din cauza chinezului care l-ar fi proiectat, ci am dat de inteles ca s-a intamplat din cauza unor chinezi care mint in fata clientii si-si bat joc de ei, de produse si de calitatea lor, ca si de propria profesie numita electronica!

Si nu, nu eu am dat cu aparatul de pamant, ci mi-a scapat in urma unui accident care nu ar fi trebuit a se intampla in conditiile specificate, iar pentru informarea dumitale de mare electronist de talie mondiala, un cablu de masura nu ar trebui sa se rupa in numai o ora sub o sarcina mecanic ad enumai 64 de grame!

Totul am scris mai sus cu litere din abecedar (poti sa verifici!)  si deci nu aveai motiv pentru alte interpretari si in nici un caz pentru jigniri si atitudini ca mai sus!

Dar da, ai dreptate intr-o privinta: ai dreptate in afirmatia ca nu stii de scoala la care am invatat si de profesorii aia, daca la ceea ce am postat eu ai dat asa raspuns!

Daca eu am facut efortul sa cantaresc acel aparat, sa pun poze si sa arat aici ca are doar 64 de grame, sa scriu negru pe alb ca chinezul a facut un asa zis cablu de masura cu doar 7 fire a 0,3 milimetri pentru masurarea curentilor de 10A, iar avand toate aceste informatii clare date mura-n gura mai sus, dumneata  tot  ce ai fost capabil a concluziona a fost ca problema ar fi cauzata de utilizarea necorespunzatoare  si jignindu-ma in mod prostesc ca mai sus?!..., eu ma indoiesc ca dumneata ai fi stiind ce-i acela multimetru si cablu de masura...

Dumneata pana la urma, ca electronist,  esti constient de ce anume inseamna ca un cablu de masura de 10A sa se rupa la o sarcina de numai 64 de grame, sau cumva cunosti macar semnificatia acestor cifre?!

Ma intreb... daca ai fi lucrat in domeniu, ai fi fost producator, reprezentant, vanzator de asemenea produse ori lucrator la o firma de profil ori in service iar  noi ceilalti am fi fost clientii tai, cum anume te-ai fi comportat cu noi si cum ne-ai fi tratat daca aici in public ai putut scrie taman cele de mai sus, si asta  in conditiile in care am dat mai sus toate datele necesare pe tapet -ba si cu poze!- incat sa vezi realitatea, si in conditiile in care de fapt cam orice electronist stia deja demult realitatea relativ la aceste produse... 

Succese pe ramura!

...oricare ar fi aceasta, de brad, de plop sau de tei!

[Cu scuze pentru ceilalti forumisti...]

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Noul venit, un multimetru de exceptie, Metrahit Tech M243A. Face casa buna cu varul Fluke 87v.

Metrahit Tech.jpg

Fluke 87v.jpg

Editat de edisitaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări