Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

Acum 37 minute, validae a spus:

Dacă nu ai vreun moştenitor pasionat de electronică....toate ajung la fier vechi.Sau pe bani puţini la vreun alt pasionat...

Băiatul nu e pasionat deloc dar nu-i prost așa că dacă nu voi avea nepot pasionat sigur va ști ce să facă cu ele.

Daca nu oricum nu mă interesează că nu voi mai fi pe aici. Mi-am făcut placerea (alte vicii nu am) așa că nu regret absolut deloc banii băgați în ele. Oricum nu erau nici banii nici aparatele.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, validae a spus:

Dacă nu ai vreun moştenitor pasionat de electronică....toate ajung la fier vechi.Sau pe bani puţini la vreun alt pasionat...

Buna

Exact.Asa am recuperat de la gunoi peste 500 de tuburi aruncate de mostenitorii unui vecin.Multe din ele NOS.

Nici macar nu stiam ca le are.Printre alte lucruri o rigla de calcul din anii '50 si una mai noua,din material plastic.

Ulterior am aflat ca erau si transformatoare,sasie si altele,dar alti vecini colorati au fost mai rapizi si au ajuns la ferul.

Tuburile nu au fost interesante pentru ei din fericire pentru mine.

Spor tuturor

Alex 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut! Nu mai deschid alt topic... am rugămintea la voi să-mi dați un sfat aici; Vreau să cumpăr un multimetru care, printre altele, să poată măsura tensiuni un curent alternativ, în mod corect, în toată plaja de frecvențe audio, eventual să "depășească" în capabilitate în ambele extreme, să zicem 15Hz....50kHz. 

Eu am deja de la UNI-T multimetru și clampmetru, ambele în plaja de cost 100-150lei. Nu le am la îndemână pentru alte detalii.

Mă interesează a fi utilizat pentru a măsura impedanța difuzoarelor, într-un jig, generator semnal, amp, rezistență de reper. În articole, găsești specificații de genul voltmetru audio... 

Aveți vreo recomandare în sensul ăsta?

Mulțumesc, spor!

Link spre comentariu

Mulțumesc de sfat, dar este exclus. Cumpăr direct instrumentul de măsură a impedanțelor și gata, dacă se confirmă că asta este așteptarea de cost... Dats-ul e 850ron.

Link spre comentariu

Nu ai cum sa te bazezi pe o jucarie ca aia, mai ales la frecventele dorite.

De la 500 dolari in sus poti gasi SH multimetre capabile de 0.06% in AC, gama 10Hz-20kHz, ce depaseste frecventa asta inseamna o precizie mult mai slaba.

Se pot cheltui multi bani pe ansamblu multimetru, generator semnal, frecventmetru, ohmetru capabil <10 ohmi, amplificator samd.

Plus ca lantul trebuie etalonat in fiecare zi in care vrei sa masori aceste lucruri ca sa nu ai diferente intre rezultate

Poti merge pe dats v3. Pretul creste de acolo in sus in functie de ce vrei.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Eu pe langa instrumentele digitale am un aparat analogic japonez Alcron 460C cu care lucrez din 1982 si merge perfect! Pe vremea aceea sa masori tranzistoare si capacitati cu acelasi instrument era ceva deosebit! A si fost o sapca de bani!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări