Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

ST&T DMM 645 am avut prin '95, excelent pentru service la pretul lui, a tinut vreo 5 ani de utilizare, si asta pe vremea cand era calul de povara...S-au adunat mai multe de-a lungul timpului, unul de la Voltcraft 4 1/2 digiti, unul de 3 1/2, unul tot portabil 3 3/4 digiti cu autoscalare cumparat tot din Germania, unul de laborator 4 1/2 cu autoscalare model Philips din seria PM, unul analog polonez UM11.Desi am avut multe ocazii sa cumpar ceva serios, am considerat ca nu merita pentru ceea ce aveam nevoie.In rest, C1-99 si CK-59 rusesti, PM3217 Philips, Tek 745, TR-4110 + TR-4113 si TR-4151 de la Takeda Riken, generatoare SMDU, SFSA si SFSZ de la Rohde & Schwarz, HP6220B (am avut si un HP8640A), E0502 (2), Numarator Universal E0206, generatoare semnal TV rusesc si unguresc, diverse alte surse si alte aparate de laborator, adaptor caracterograf pentru C1-99 facut de mine (nu numai caracterograf, dar se pot imperechea tranzistoare bipolare in orice combunatie, se pot vizualiza 2 seturi de curbe/caracteristici simultan pentru 2 tranzistori diferiti, ce pot fi comparate inclusiv prin suprapunere pe ecran), adaptor capacimetru digital pentru E0206 tot home made. La job: numai Protek-uri 506 si PM3217.

eu sunt curios cati bani faceti lunar folosind aceste aparate

Cati bani facem noi, care le folosim, sau cati bani fac aparatele?5 multimetre si un osciloscop asigura service-ul in garantie la > 200.000 de produse vandute!
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Eu ma pot lauda cu :

Fluke 112

Fluke 8600A ( 0,02% precizie dar nu ma impac cu aparatul asta, daca-l las pe autoscalare nu inteleg niciodata pe ce domeniu este)

TD 9205 (20 lei,asta sta acasa)

DT9208A (25 lei bucata, doua bucati, unul la club, unul la tara)

DT830B (sta in trusa din portbagaj)

Mavo 2 (primul meu aparat, reparat de vreo 5 ori,)

Mavo 35 (2buc, perfect functionale, adunate din casarile altora, le-am folosit o singura data, cand am improvizat un catometru)

Unitra UM 112B (2buc, unul cumparat de mine in 1993, primul aparat cu care am facut bani)

Ar mai fi trei aparate pe care nu le stiu dupa denumire...primul meu digital, consuma bateria de 9V in patru ore...

Mai am si astea din foto, precizie 12%-66% functie de domeniu de masura:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Dar cel mai nostim aparat al meu este unul rusesc, are cam 20 borne si testerele trebuie mutate dintr-o gaura in alta functie masuratoare. Si functioneaza cu 8 baterii R6. Momentan nu-l gasesc sa-l fotografiez, nu l-am mai folosit de vreo 15 ani.

Link spre comentariu

Eu ma pot lauda cu :

Fluke 112

Fluke 8600A ( 0,02% precizie dar nu ma impac cu aparatul asta, daca-l las pe autoscalare nu inteleg niciodata pe ce domeniu este)

TD 9205 (20 lei,asta sta acasa)

DT9208A (25 lei bucata, doua bucati, unul la club, unul la tara)

DT830B (sta in trusa din portbagaj)

Mavo 2 (primul meu aparat, reparat de vreo 5 ori,)

Mavo 35 (2buc, perfect functionale, adunate din casarile altora, le-am folosit o singura data, cand am improvizat un catometru)

Unitra UM 112B (2buc, unul cumparat de mine in 1993, primul aparat cu care am facut bani)

Ar mai fi trei aparate pe care nu le stiu dupa denumire...primul meu digital, consuma bateria de 9V in patru ore...

Mai am si astea din foto, precizie 12%-66% functie de domeniu de masura:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Dar cel mai nostim aparat al meu este unul rusesc, are cam 20 borne si testerele trebuie mutate dintr-o gaura in alta functie masuratoare. Si functioneaza cu 8 baterii R6. Momentan nu-l gasesc sa-l fotografiez, nu l-am mai folosit de vreo 15 ani.

Am avut si eu din ala :da a fost primul meu aparat de masura. Eram in clasa a 8-a si facveam mici montaje electronice,cu ajutorul lui. Acum am un Mavo 35 un capacimetru DM-6013 A un Tv tester modelul celor din reprezentantele Electronica, un multimetru UT-70B si ultima achizitie un ESR -metru .
Link spre comentariu

FLUKE 96 scopemeter series II 2x50Mhz http://www.tics.co.uk/fluke96.htm

si un Mastech M2000

rupe?i-s-ar rochia de mireas? la altar, c? mi-ai amintit iar de fluke-ul care a f?cut "picioare"!!! :cry:

exact modelul ?sta era...

în alt? odine de idei, am un mavo 35 de care nu sunt foarte sigur c? mai e corect calibrat (l-am primit cadou de la cineva care pleca "definitiv" afar?)... la urma urmei, n-a mai fost de mult timp folosit, c-am scos din el 2 baterii R20 ELBA, alea scrise cu albastru pe plasticul ?la alb ordinar!! :rade:

?i un dt9208 ceva mai recent...

?i un 890 "clasic", care a fost împrumutat unui amic... eu aveam deja 9208-ul...

cea mai de kko chestie la aparatele de m?sur? "noi" e calitatea tatoarelor... sub orice critic?!!!

cred c? m? apuc iar s? fac ca pe vremea lui cea?c?, din pixuri, cablu de veioz?, ?i mufe radio tat?... plus o bucat? de sârm? de cupru de 1-1,5 mm...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca aici este un loc pt lauda atunci hop si eu:folosesc un snop de aparate de masura pe care le car cu mine pe teren de cind am avut o patanie cu un GUNOI!! de multimetru digital MS343 care s-a defectat intr-o noapte la un extrajob si mai pune ca ma aflam la 180km de casa si altul nu mai aveam,noroc cu un coleg care avea si el in trusa un digital si am putut completa bugetul personal :101 deci am un scopmetru PM98, UT70A, PROTEK506 astea toate le car dupa mine in truse diferite pe teren :rade: si am reusit dupa ff multe interventii sa-mi fac rost de un IC MAS343 si am reparat si gunoiul si am ai mai multe aparate stationare romanesti din gama EO70..MOTO:Toti suntem egali in fata legii(sau macar asa ar trebui sa fie)dar in fata prostilor??? :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Din intamplare am dat peste acest topic si m-am gandit sa-l scoatem de la naftalina si sa vedem cu ce mai lucreaza colegii nostri de forum

:nas: ...pai cred ca este indeajuns ca sa mai posteze colegul nostru dl. "@dan cod" imagini din atelierul dansului ...si plecam toti acasa :jytuiyu :limb:PS: n-am poze ...o sa revin dar folosesc "scule" Fluke, Rigol, Keithley si ustensile de lipit/dezlipit Weller....oricum grupa mica fata de colegu'
Link spre comentariu

nu am chiar ca voi, dar am si eu cateva (se vad in poze):DIGITALE:ADVANTEST R6551UT201UT10APeakAtlas RLC si component testerfrecventmetru DC - 2.5 GHz - constructie proprieFLUKE 199Czener-metru digital max 36Vmili ohmmetru cap scala 200miliohm - 200 ohm - constructie proprieANALOGICE:Philips PM3217 - 2x50MHzTesla BM566A 2x120MHzMAVO35voltmetru de precizie Goerz2 multimetre Monarchmai detin 1 sursa dubla liniara 2x20V/1A - constructie proprie care alimenteaza si un letconsursa liniara 0-40V/2.5A cu preregulator in comutatiesursa liniara 30V/2A de la Voltcraftgenerator de impulsuri TR-0361 ungurescgenerator functii 5MHz cu sinteza - constructie proprie - functional, dar fara mascatraf reglabil 0 - 260V acMarimi neelectrice:un exponometru si un colorimetru + luxmetru, ambele de la Gossenmai am in lucru un generator de functii 20MHz - vobulabil, un multimetru 4.5 digit, un standard de tensiune (sper sa iasa mai bun de 1ppm) si unul de frecventa cu rubidiu

post-18733-139829605187_thumb.jpg

post-18733-139829605195_thumb.jpg

post-18733-139829605202_thumb.jpg

post-18733-13982960521_thumb.jpg

post-18733-139829605217_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări