Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru aveti ?

Guest1

Postări Recomandate

E osciloscopul acela de 200 KHz ? ... ( ma rog , ba 1 MHz , ba 400 KHz etc . ) . Eu l - am cotat de incredere la 200 KHz . Mai apar la vanzare , destul de betegite .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da, el este. Este o bijuterie de aparat care a fost foarte putin folosit si pe care mi l-am dorit mult in colectia mea. 

70637282-F1-AF-4884-9552-22-D2-D909626-D

Editat de RealAlex
Link spre comentariu

Sa - l stapaniti sanatos , si sa va bucurati de el . Ca merita ... Mai are si accu ?

P.S. - eu am o clona ruseasca , C1-112 . Ma rog , acelasi principiu . 10 MHz , merge lejer la 20 ... Mi - e mila sa ma despart de el , l - am achizitionat ( de nou ) in 1990 .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Are si acumulatorii dar trebuie sa mi fac timp sa-i fac un upgrade pentru ca in orice moment se poate intampla un “genocid” in el. Si rusescul este frumos dar pe 213 il poti baga in buzunarul de la haina, atat de mic este. Nu ca ar mai conta asa ceva in ziua de astazi.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, RealAlex a spus:

Sincer mi se pare urat. Un aparat fara forme atunci cand este dezgolit....

E unul care isi face treaba. L-am luat sa fie prin masina si pentru scopul ala s-a achitat de datorie. Am vazut in el posibilitatea sa ii montez o siguranta de 10A si o voi face. Tot ma duc sa sumpar una, iau 2 si il dotez. 

Link spre comentariu

Buzunarul incapator cu cheltuiala se tine . Si conteaza in ziua de astazi ! Am avut si eu TEK 213 , valid ( cu uzura mica , dar vizibila ) . L - am dat unui fost coleg , facuse o pasiune pentru el . Si eu , pentru cineva din familia lui ... A colegului , nu a osciloscopului . In fine , e off - topic . 

6 minutes ago, Director said:

E unul care isi face treaba. L-am luat sa fie prin masina si pentru scopul ala s-a achitat de datorie. Am vazut in el posibilitatea sa ii montez o siguranta de 10A si o voi face. Tot ma duc sa sumpar una, iau 2 si il dotez. 

Luati mai multe ... , le prindeti cu scoci , invelite cu hartie , pe capacul interior . Se mai ard , si le gasiti acolo ... Pe cele de schimb .

Editat de gauss
Link spre comentariu

UT33B il am si eu, nu am masurat niciodata cu el, il tin in sertar si il scot in fiecare an de acolo ca sa-l duc la metrologie ( obligatoriu se schimba si bateria inainte ).

Revenind la interiorul lui este un multimetru mutilat, au facut economie pana si la pcb. 

Link spre comentariu
Acum 28 minute, gauss a spus:

Buzunarul incapator cu cheltuiala se tine . Si conteaza in ziua de astazi ! Am avut si eu TEK 213 , valid ( cu uzura mica , dar vizibila ) . L - am dat unui fost coleg , facuse o pasiune pentru el . Si eu , pentru cineva din familia lui ... A colegului , nu a osciloscopului . In fine , e off - topic . 

Luati mai multe ... , le prindeti cu scoci , invelite cu hartie , pe capacul interior . Se mai ard , si le gasiti acolo ... Pe cele de schimb .

De fiecare data iau mai multe cand cumpar sigurante. Pentru asta nu am cumparat niciodata. I-am pus si acumulator de 9V. Mai am sigurante dar nu intrunesc cerinta si despre unele nu stiu de care sunt (lente, rapide, ultrarapide). Mai bine iau una despre care stiu ca iai face treaba. In multimetre pun ultrarapide. Nu le tin in interior, e riscant. Au locul lor binedefinit.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Discutia e un pic mai complicata . S - a mai purtat , apropo de sigurantele ( inutile si scumpe ) de la aparatele ( multimetrele ) FLUKE , la fel de inutile si ele . La acestea  pentru scala de 10 A , siguranta e de 11 A . Unele , de 13 A . Ma rog , alt format ... cu alte caracteristici . Ca si multimetrele .

https://www.fluke.com/en-us/learn/blog/digital-multimeters/choosing-the-correct-fuse-for-your-tester

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu poate fi ceva rau . Zic si eu ... Altfel , exista cordoane de masura cu fuzibil incorporat . Se pot si realiza ( de dorit cu simt de raspundere ) , prin intercalarea unui suport de siguranta pe unul din fire . De dorit a fi folosite la masuratori in circuite cu energie ( capabila ) scazuta . Aceasta e importanta ... , nu neaparat tensiunea . Ma rog , valorile uzuale ... , nu inalta tensiune . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări